Вхід | Реєстрація

«Колос» готується до мотобольного чемпіонату

«Колос» готується до мотобольного чемпіонату

У Стовбиній Долині 23-го листопада пройшло перше тренування відновленої мотобольної команди. Очікується, що вже у квітні наступного року команда зіграє у чемпіонаті України з мотоболу.

На оновленому стадіоні у центрі Стовбиної Долини ревуть моторами чотири новеньких мотоцикли. З-під коліс вилітає гранвідсів і хмари пилу — мотоболісти випробовують нові машини. Гравці одягнуті у нові футболки синього кольору, які на спині мають напис «Колос», а на грудях — «Нові Санжари».За хвилину тут розпочнеться тренування відновленої мотобольної команди «Колос». До нас під’їздить на новенькому червоному мотоциклі один із братів Зімовців — Олександр. Він розповідає про якість придбаної техніки.

— Це хороші мотоцикли, німецької фірми братів «Mallon». На таких, наприклад, виступає збірна Німеччини з мотоболу. Об’єм двигуна — 250 кубічних сантиметрів. За одну гру мотоцикл спалює 6-7 літрів пального, тобто повен бак, — пояснює Олександр Зімовець.

Він розповідає, що для команди вже придбали п’ять нових мотоциклів. Усього ж ставлять задачу довести їх кількість до восьми.

— Я дуже задоволений, що люди у районі перейнялись відродженням мотоболу.Керівники допомагають фінансово на придбання мотоциклів. Так, ми самі цим дуже загорілись, але якби люди не підтяглись, то відродження, мабуть, не було б!

Щодо складу відродженої команди, то Олександр Зімовець пояснює, що основу її утворять ветерани «Колоса», а поступово пускатимуть до складу і молодь. 23-го числа на стадіоні тренуються виключно ветерани — брати Іван та Олександр Зімовці, Володимир Кондратенко та Сергій Васін. Того дня на тренуванні через хворобу був відсутній Володимир Хопта — один із ветеранів та натхненників відновлення мотоболу в районі.

На початку тренування мотоболісти вправляються в ударах з 16-метрової позначки. На воротах стоїть Валентин Білокінь, більш відомий шанувальникам спорту як воротар футбольної команди «Сила ради». Виявляється, у 90-х він мав і мотобольний досвід, виступаючи за команду Руденківки. Тепер матиме шанс постояти за «Колос».

Після розминочних ударів мотоболісти проводять тренувальну гру на одні ворота. Грають два на два. І хоча гра має тренувальний характер, від того вона не видається менш цікавою. І тим дужче хочеться вже побачити перший офіційний матч відновленої команди.

За словами Олександра Зімовця, «Колос» дебютує у чемпіонаті України з мотоболу вже у квітні місяці. Чемпіонат, у якому, зокрема, беруть участь команди з Донецька, Вознесенська та Кам’янець-Подільського, проводиться у чотири етапи. Деякі з них є роз’їзними, деякі — ні. От і «Колос», новостворена (точніше — відновлена) команда, хоче звернутися до федерації мотоболу з проханням у квітні провести у Стовбиній Долині перший нероз’їзний етап. Також навесні Україною здійснюватиме вояж мотобольна команда німців з «Mallon». Вони проведуть кілька ігор з українськими командами, зокрема, у Донецьку. Наші мотоболісти сподіваються, що німці погодяться провести товариську зустріч і з «Колосом» у Стовбиній Долині.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2012, 14:24 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Бувалий / 30 листопада 2012, 23:53
Про "Ниву" з Вишняків, що теж грає в українських змаганнях, зовсім забули, а вони ж немало допогли новосанжарцям і словом, і ділом. А "перший нероз*їзний етап" -- зазвичай Кубок України, що має статус окремого національного турніру.
2. Сергій / 13 грудня 2012, 21:54
Ну чому ж забули. Невдовзі про "Ниву" має стаття в журналі вийти
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації