Вхід | Реєстрація

У Орлику відкриють дитячий садок

У Орлику відкриють дитячий садок

Минулої середи в селі Орлик відбулась нарада з питання відкриття дитячого садка на базі Орлицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

На зустріч приїхали представники районної влади, керівник районного відділу освіти та сільськогосподарські виробники Орлицької сільської ради.

О 15:00 на порозі Орлицької ЗОШ усіх зустрічає директор Аркадій Чуйко. Він проводить невелику екскурсію і показує, які приміщення готовий виділити під дошкільний заклад. А це три класи загальною площею 150 квадратних метрів. Селищний голова Богомаз Валентина Дмитрівна показує присутнім орієнтовний план дитсадка. Одразу ж повідомляє, що буде одна змішана група для дітей від трьох до п’яти років.

— У першому приміщенні буде кухня та санвузол, у наступному — ігрова кімната, а в останньому — спальня, — розповідає Валентина Дмитрівна. Садок буде з окремим входом від школи.

Ми цікавимось, скільки діток в Орлику. Сільський голова відповідає, що списочний склад дітей — 60. Та за попереднім опитуванням батьків, реально садок відвідуватимуть близько 25 дошкільників.

Потім усі присутні збираються в одному з класів для обговорення організаційних питань. У ході наради було обумовлено план дій та вирішено питання фінансування. Загалом, на реконструкцію приміщень необхідно близько 200 тисяч гривень. Та точна сума буде відомою після виготовлення проектно-кошторисної документації.

— Для початку потрібно зробити проект, — каже Анатолій Таранушич. — По часу це буде не більше одного місяця. Після цього будемо планувати, що робити далі.

Проект доручили виготовити коштом сільської ради. А це близько шести тисяч гривень.

Голова РДА зазначив, що певна сума коштів буде закладена в районний бюджет і на початку наступного року питання часткового фінансування з районного бюджету буде вирішено.

— Потенціал в Орлика є, — стверджує Анатолій Таранушич. — Думаю, більшу частину грошей сільська рада може зібрати власними силами за рахунок фермерів та землекористувачів. А кошти накопичуватимуться на спеціальному рахунку сільської ради.

Обговоривши ще декілька організаційних питань присутні домовились провести наступну зустріч рівно через місяць, після виготовлення проектно-кошторисної документації. На наше запитання, коли завершаться ремонтні роботи, нам відповіли, що крайнім терміном є перше вересня 2013 року. Хоча імовірніше, садок відкриють значно раніше.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації