Вхід | Реєстрація

У Кобеляках боксерський бум

20 листопада з нагоди відзначення Всесвітнього для прав дитини в приміщенні райдержадміністрації провели засідання круглого столу. У ході якого обговорили ряд питань, що безпосередньо стосуються прав та обов’язків підростаючого покоління.

О 14:00 у залі засідань Кобеляцької райдержадміністрації зібрались представники районних служб, кримінальної міліції у справах дітей, лікарі, педагоги та представники учнівського самоврядування кобеляцьких навчальних закладів.

Учасники круглого столу обговорили ряд питань стосовно прав дітей. Зокрема, про права дитини та їх захист, здобуття якісної освіти та захист прав на медичну допомогу. Також говорили про захист дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та про відповідальність дорослих за порушення прав дітей.

Першою до трибуни запросили начальника районного Управління юстиції Надію Коваленко. Вона озвучила низку законів, які регулюють права дітей та попереджають насильство в сім’ї.

Микола Шабалтій задав питання, яке надійшло від представників учнівської молоді. А саме, яким чином регулюється заборона паління та вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. Мовляв, на сьогоднішній день на вулицях нашого міста можна побачити багато молодих людей, які порушують законодавство.

Надія Коваленко відповіла, що дане питання тягне за собою адміністративну відповідальність і контролюється органами внутрішніх справ. Спочатку проводиться профілактична робота, а на злісних порушників накладають штрафи.

Далі начальник районного відділу освіти Наталія Коваль поінформувала про те, як саме в Кобеляцькому районі регулюється право на освіту.

Микола Шабалтій зауважив, що при відділі освіти працює телефон довіри. І поцікавився, чи часто на нього телефонують школярі.

— До мене особисто ніхто не звертався. Останнє звернення було близько двох років тому, — каже Наталія Мефодіївна.

Та психолог, який працює при відділі освіти, зазначила, що до неї особисто діти звертаються часто.

— Ми намагаємося вирішити питання, як можемо. А якщо дана проблема не входить до нашої компетенції, ми перенаправляємо її у відповідні служби, — стверджує психолог.

Після чого заступник головного лікаря Любов Коломієць поінформувала про реалізацію в районі питання прав дитини на охорону здоров’я.

Зокрема, вона розповіла про те, що при профілактичних оглядах школярів на перше місце виходять захворювання органів травлення, на другому — хвороби шлункового тракту, а на третьому — проблеми з очима. Та зазначила, що з кожним роком кількість хворих у школі зростає.

У заступника головного лікаря поцікавились, які вона бачить шляхи покращення здоров’я учнів.
Любов Афанасіївна відповіла, що в першу чергу — це раціонне харчування, фізичне навантаження, достатнє освітлення у класах та парти, які відповідають віку.

— Куди ж ще збільшувати фізичне навантаження, коли на тиждень виділено три уроки фізкультури. Плюс до всього, у місті працює безліч спортивних секцій на будь-який смак, — зауважила Наталія Коваль.

— Фізично в Кобеляках розвиватися є де, — додав Анатолій Таранушич. — Останніми роками це питання значно покращилось. У нас є боксерський зал, секції в дитячо-юнацькій спортивній школі та спортивний майданчик. Сьогодні у Кобеляках «бум» боксерів. Та разом з тим є проблема з нестачею професійних кадрів.

Далі Людмила Домнич, старший уповноважений кримінальної міліції у справах дітей поінформувала про роботу з проблемними сім’ями та захист дітей у таких сім’ях. Також розповіла про міри покарання для батьків, які систематично ухиляються від своїх обов’язків. За її словами, за перше порушення в 90 відсотках батьки відбуваються попередженням. Якщо це повторюється, то накладається штраф. А далі — приймається рішення про позбавлення батьківських прав. А діти, у свою чергу, направляються до державних закладів виховання.

— Хоча розмір штрафу зовсім незначний. Як на мене, то це зовсім слабка міра покарання до таких правопорушників. Можливо, розмір штрафу зміниться з прийняттям нового кримінально-процесуального кодексу.

За словами Людмили Домнич, у 2012 році до адміністративної відповідальності притягли 40 батьків.
Представники учнівської молоді поцікавились, як саме має відбуватись процес затримання неповнолітнього в разі алкогольного сп’яніння. Людмила Домнич відповіла, що неповнолітнього затримують і доставляють до приміщення райвідділу, обов’язково оповіщаючи про це батьків.

— По прибуттю батьків вирішується питання про медичне обстеження на факт прийняття алкогольних напоїв. Якщо батьки визнають, що неповнолітній вживав алкоголь, складається протокол і направляється до суду.

Також Домнич зазначила, що опитування неповнолітнього має відбуватися лише в присутності батьків.
Після півторагодинної дискусії засідання круглого столу завершилось.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2012, 09:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації