Вхід | Реєстрація

Сесію «прийняли вцілому»

Сесію «прийняли вцілому»

Минулого вівторка відбулась вісімнадцята позачергова сесія Кобеляцької районної ради шостого скликання. Із 32 питань у порядку денному депутати обговорили всього декілька.

Сесія розпочалась о 10:00. У сесійну залу з 56 депутатів з’явилися 49. Юрій Тагадюк оголосив, що кворум є. Та перш ніж приступити до роботи, Анатолій Таранушич представив присутнім нового прокурора Кобеляцького району — Вадима Кохно. Його привітали з призначенням на цю посаду і висловили сподівання, що співпраця прокуратури з адміністрацією в подальшому буде. Далі оголосили про поповнення в рядах депутатського корпусу. Зовсім нещодавно Тамара Гординська склала свої повноваження через обрання її на посаду Світлогірського сільського голови. Відтепер її місце серед депутатів займатиме Валерій Лісний. Під час сесії було прийняте рішення зареєструвати його кандидатуру та видати депутатське посвідчення. Нового депутата привітали оплесками.

— І так як рішення було прийняте незадовго до початку сесії — квіти за нами, — сказав посміхаючись Юрій Тагадюк.

Далі голова районної ради оголосив про початок сесії. Одразу ж запропонував провести її за дві години без перерви.
Депутатам озвучили перше питання. Та вони запропонували залишити його без розгляду, так як раніше народні обранці мали змогу ознайомились з ним на постійній комісії. Така ж доля чекала і на друге питання. Та і більшість наступних.

Головний районний лікар Іван Супруненко вийшов до трибуни аби поінформувати про створення комунального закладу охорони здоров’я «Кобеляцький центр первинної медико-санітарної допомоги» та про передачу цілісного майнового комплексу структурного підрозділу швидкої медичної допомоги Кобеляцької ЦРЛ до спільної власності територіальних громад Полтавської області. Та його зупинили, так як і з цими питаннями депутати мали змогу ознайомитись раніше. Один з народних обранців поцікавився у головного лікаря, яка доля чекає на Білицьку дільничну лікарню.

— Поясніть, відтепер білицька «швидка допомога» передасться до Полтави? Як усі лікарі, які є в Біликах будуть обслуговувати людей?

Супруненко відповів, що з 1 січня 2013 року «швидкі допомоги» будуть фінансуватися з обласного бюджету. А всі автомобілі «швидкої допомоги», як і раніше будуть обслуговувати населення Кобеляцького району.

Після багатьох «прийнятих вцілому» питань перейшли до розділу «різне». Голова Підгорянської сільської ради Анатолій Няйко підняв тему утилізації ядохімікатів.

— Обіцяли, що після утилізації на території Підгорянської сільської ради ніякого сміття не залишиться. Залізні бочки, із яких хімікати переливали у пластикові, так і залишились на тому ж місці. Целофан і мішки також. Хіба це так наводять порядок? — запитав Няйко.

Василь Мирошниченко сказав, що йому потрібно надати письмове звернення до районної ради і це питання буде розглянуте комісійно.

Зрештою, на цьому питання завершились. І через 1 годину 20 хвилин депутати вже вийшли з сесійної зали.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2012, 14:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації