Вхід | Реєстрація

Пригоди нічийної дівчини

Близько місяця тому у Новосанжарський район потрапила 17‑річна дівчина. Назвімо її Таня. Приїхала вона чи то з Полтави, чи то з Дніпропетровська — достеменно невідомо. Натомість, за інформацією правоохоронців, дівчина належала до чисельної армії бомжів, які за вісімнадцять років незалежності заповнили великі і не дуже міста. Вони напевно і є найбільш незалежними людьми… Так от до нашого району дівчина приїхала, скоріш за все, у пошуках кращого життя, яким у місті та ще й в кризу зовсім не пахне.
Пересувалася Таня найбільш демократичним способом — автостопом. Так їй вдалося зупинити на дорозі автомобіль із мешканцем Мушиної Греблі за кермом. Чоловік погодився підвезти дівчину. Дорогою вони розговорились і Таня зізналася, що їхати їй, власне, нікуди. Тоді чоловік, довго не роздумуючи, запропонував їй пожити в нього. Розраховуватись за житло дівчина мала зовсім не інтимними послугами, а просто виконуючи звичайну для села домашню роботу. На тому і домовились.
Може б Таня так і жила в цього чоловіка з Мушиної Греблі, якби одного дня до нього не заїхав кум з іншої Греблі — Галущиної. Побачивши Таню, яка поралася по господарству, він поцікавився у господаря походженням помічниці. А коли дізнався, що дівчина, так би мовити, «нічия», попрохав віддати Таню йому у робітниці. Господар запитав у дівчини — та була не проти. Так вона опинилася у сусідній Галущиній Греблі.
У нових господарів Таня виконувала ту ж роботу — допомагала по господарству. Хазяї до неї звикли і ставились майже як до члена сім’ї. Але одного ранку… Таня зникла. З нею «пішли» і деякі речі господарів. На щастя, у них залишилось фото дівчини, яке вони разом із заявою про крадіжку подали до райвідділу міліції. Проти дівчини порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці продовжують пошуки дівчини, яка, можливо, саме в цей час зупиняє на дорозі чергову попутну машину або вже працює на якогось дядька за дах над головою…

***

1 грудня до Новосанжарського райвідділу міліції надійшла заява від жителя Малої Перещепини. Напередодні у нього гостювала 29‑річна знайома із Руденківки — така собі громадянка Т. Разом вони гаяли час за випивкою. А потім гостя зібралася і поїхала додому. Та не з порожніми руками. Із собою прихопила речі господаря — мобільний телефон, електроплитку; на кухні її здобич поповнили казан та продукти харчування.
Нарадуватись вдалій поїздці Т. не встигла — незабаром її затримали співробітники міліції. Вони вилучили у жінки частину викраденого і порушили проти неї кримінальну справу за частиною 1 статті 185 ККУ.

***

Минулого тижня тривожний сигнал надійшов із одного з найвіддаленіших від райцентру сіл району — Нехворощі. Там стався вибух у приватному будинку. Його причиною став витік природного газу. Потужним вибухом будівлю було зруйновано майже вщент.
Троє мешканців будинку — 68‑річна та 47 річна жінки і 63‑річний чоловік — залишилися в живих, але дуже постраждали від вогню і були доставлені до Новосанжарської ЦРЛ з опіками шкіри (10–30 %).

***

Новосанжарські правоохоронці звертаються до жителів району. Будьте уважні, адже напередодні новорічних свят, як правило, активізуються і різного роду злочинці. Тому, не залишайте без нагляду особистих речей; якщо йдете лише на 5 хвилин — все одно замкніть власне житло; якщо маєте велике подвір’я і господарство — обов’язково заведіть собаку. Таким чином ви зменшите ймовірність скоєння проти вас злочину і зможете спокійно зустріти свята.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 11:04 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації