Вхід | Реєстрація

Любов, кров і дядько із сокирою

На щотижневій нараді у голови Новосанжарської райдержадміністрації говорили про згорілий будинок, здачу донорської крові та криміногенну ситуацію.

На початку наради представник райвідділу МНС розповів про надзвичайні події, які сталися у районі на минулому тижні. Так, у селі Мала Перещепина сталася пожежа у будинку громадянина Локатош. Як пояснив доповідач, пожежа була викликана вибухом газу. А влаштував його, скоріш за все, сам 31‑річний власник будинку, який загинув на місці пожежі. Таким дивним чином він намагався повернути свою кохану.

— Цей чоловік полюбляв випити. І часто після цього влаштовував сварки зі своєю співмешканкою, — розповів представник райвідділу МНС. — Того дня між ними також сталася сварка і жінка пішла. Коли вона виходила, чоловік пригрозив їй, що підірве будинок, якщо вона не повернеться. Це поки що неофіційна версія, але на місці пожежі наші працівники виявили, що трубка прямотоку газу була відкручена…

У наступному питанні апаратної заступник головного лікаря ЦРЛ Володимир Тур розповів про заготівлю донорської крові у районі в 2012 році. За його словами, цього року вдалося за 11 місяців зібрати 134,9 літра крові, тоді як за аналогічний період минулого року — 116,3. Найбільший відсоток серед числа донорів займають родичі та близькі хворих і медичні працівники.

— Благородні пориви зараз, на жаль, вже у минулому, — сумно констатував Володимир Миколайович.

Здати свою кров можна щосереди у поліклінічному відділенні ЦРЛ. Там її заморожують і відправляють до Полтави, де кров переробляють на компоненти. Які потім використовують для переливання при складних операціях та пологах.

Далі на нараді розглянули стан криміногенної ситуації у деяких сільських радах. Зокрема, Лелюхівській. Сільський голова Віталій Рой загалом співпрацею із працівниками райвідділу був задоволений. Але позаштатна ситуація, яка сталася у селі у неділю, 2‑го грудня, показала правоохоронців не з кращого боку.

Того дня один з мешканців Лелюхівки вирішив взяти до рук сокиру та з її допомогою поганяти рідних і сусідів. Сільський голова о 16:30 зателефонував до райвідділу та «швидкої допомоги». Медиків викликав тому, що чоловік нібито перебував на обліку у психіатра. «Швидка» приїхала одразу. Але нічим зарадити не змогла. Лікарі пояснили, що чоловік на обліку у районного психіатра не перебуває. А коли буйний житель Лелюхівки знову схопився за сокиру, медики поїхали. Натомість сусіди разом із сільським головою продовжили чекати на приїзд оперативної групи райвідділу. Але вона… не приїхала.

— До 23:00 так ніхто і не приїхав, — поскаржився Віталій Рой, — добре, що той чоловік потроху вгомонився і ні на кого не кинувся.

Цього тижня райвідділ міліції на апаратній представляв Олександр Віхтенко. Він пообіцяв розібратися у причинах невиїзду групи на місце події. Але водночас спробував і виправдати дії колег.

— Ми ж не маємо права його затримувати! — пояснив правоохоронець, натякаючи на психічні відхилення мешканця Лелюхівки.

— Так що — потрібно чекати, доки він когось зарубає?! — запитала заввідділом культури Зінаїда Киричок, яка була однією із сусідів, які могли постраждати від чоловіка із сокирою. І однією з тих, хто викликав міліцію.

— Думайте — як і куди ізолювати цю людину! — дав доручення голова районної ради Володимир Левицький.

Але ізолювати насправді не так просто. Це зокрема пояснив Володимир Тур. Відправити людину до психіатричного закладу можна лише за її згоди. От і виходить, що псих із сокирою може вільно розгулювати вулицями. Доки когось не зарубає. Або не вилікується і перестане бути психом. Цікаво, що імовірніше?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2012, 16:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації