Вхід | Реєстрація

Чи продається земля в Кобеляцькому районі?

Чи продається земля в Кобеляцькому районі?

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. Найбільше часу зайняло обговорення новин у земельному законодавстві.

Нарада розпочалась об 11:00 у залі засідань Кобеляцької міської ради. Першим до слова запросили лікаря-травматолога Миколу Півня. Він розповів, про небезпеку в зимовий період. Зокрема, зазначив, що взимку люди травмуються і звертаються до лікувальних закладів найчастіше. Найлегше, що може трапитись, для прикладу, при падінні — це вивих та розтягнення. У таких випадках постраждалому потрібно накласти спеціальну пов’язку та зігріваючу мазь.

Більш серйозною проблемою, за словами лікаря, є перелом. Якщо трапився перелом руки, для прикладу, потрібно перев’язати її та прибинтувати до тіла. Після чого направитись до лікарні.

— Уже в медичному закладі зроблять рентген і будуть вирішувати: вправляти руку, чи ні, — стверджує лікар.

Також травматолог розповів, які дії потрібно виконувати при обмороженні. За його словами, необхідно вдома прийняти контрастну ванну з теплою та холодною водою, щоб відновити кровообіг. Та наголосив, що снігом обтиратися при обмороженні ні в якому разі не дозволяється.

Не менш важливою проблемою, як розповів лікар, є остеохондрози, остеопорози та остеоартрози. Тим більше, що ці хвороби сьогодні трапляються у людей досить молодого віку. На його думку, причин виникнення таких хвороб безліч. Це і неправильне харчування, невірно підібрана подушка чи ліжко. Та найчастіше, проблеми хребта у людей молодого віку виникають від тривалої роботи з комп’ютером. Адже в такому випадку людина тримає осанку та сидить неправильно.

— Лікувати ці захворювання можна за допомогою фізкультури та спеціальних мазей. Тим більше, що медичних препаратів в аптеках зараз удосталь. Тільки не займайтесь самолікуванням. Перед використанням ліків обов’язково проконсультуйтесь з лікарем, — наголосив травматолог.

Присутні в залі поцікавились, як Микола Андрійович відноситься до народної медицини і чи застосовує він такі методи лікування у своїй практиці. Та лікар відповів, що користується лише методами, які прописані в протоколі стандартів лікування. І народна медицина туди не входить.

Наступним узяв слово землевпорядник Кобеляцької міської ради Віталій Савенко. Він ознайомив присутніх з новинами в земельному законодавстві. Насамперед, землевпорядник розповів, що вже розпочата процедура реорганізації головного управління Держкомзему шляхом приєднання до головного управління Держземагенства.

А вже після нового року до статей Земельного Кодексу буде внесено багато змін. Насамперед, вони стосуватимуться реєстрації державних актів, яка імовірно, буде проходити у відділі юстиції.

— Питання реєстрації державних актів поки що на рівні нашої держави не можуть вирішити. Хто буде займатися реєстрацією, юстиція чи земельне агентство, ще не відомо, — стверджує Савенко. — Самих бланків державних актів також не буде. Замість них буде введена поземельна книга. У ній буде записана вся інформація про земельну ділянку. Також хочу наголосити, що червоні державні акти, які видавалися починаючи 1996 по 2002 рік, дійсні. Проте, необхідно з ними звернутися у відділ держкомзему і внести їх до електронного реєстру. Адже в кого державні акти не будуть внесені до такого реєстру, то з земельною ділянкою неможливо буде виконати будь-яку нотаріальну дію.

Що стосується приватизації земельних ділянок, то землевпорядник повідомив про те, що приватизація подовжена на невизначений термін. Тому у 2013 році процедура буде незмінною. А саме, для приватизації земельної ділянки потрібно звернутися до держкомзему із ксерокопією технічного та громадянського паспортів.

— Ви отримуєте рішення на виготовлення технічної документації. Потім йдете в проектну організацію і виготовляєте її. Уже на сесії міської ради депутати голосують про надання даної земельної ділянки у власність. Після цього ділянка вноситься в єдиний реєстр у відділі держкомзему, — сказав Віталій Савенко.

Що стосується земельних ділянок під городництво, то за словами Савенка, спеціально оформленого земельного масиву в місті немає.

— Та якщо бажаючі будуть, то на рівні сесії це питання можна буде вирішити і виділити масив для ведення городництва, — сказав землевпорядник.

Присутні в залі поцікавились, чи продається земля в Кобеляцькому районі. Віталій Анатолійович відповів, що земля в Україні продається вже досить давно. Проте, на ту землю, цільовим призначенням якої є ведення товарно-господанського виробництва, нанесений мораторій. До речі, він продовжений до 2015 року. І така земля не продається.

Також у Савенка запитали, хто повинен прибирати територію біля багатоквартирних будинків.
— Квартири приватизовані, а земля чия біля будинків?

— Земля біля будинків, підвальні приміщення, під’їзди та дахи багатоповерхових будинків у комунальній власності міської ради, — сказав землевпорядник.

— Так хай міська рада приходить і прибирає! — обурено зауважили в залі.

Та Віталій Савенко відповів, що прибудинкову територію, згідно законодавства, прибирають самі власники будинку.

На завершення Віталій Анатолійович порадив жителям таких будинків створювати об’єднання співвласників. У такому разі житлові питання можна буде вирішувати легше.

— Міська рада, для прикладу, може виділити з бюджету 50 відсотків на ремонт даху, під’їзду чи підвалу, — підсумував Савенко.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2012, 15:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації