Вхід | Реєстрація

У Кобеляках збираються відкрити штрафмайданчик

У Кобеляках збираються відкрити штрафмайданчик

Із добре поінформованих джерела нам вдалося дізнатися, що найближчим часом у райцентрі мають відкрити так званий штраф майданчик для зберігання транспортних засобів, затриманих співробітниками міліції. Туди звозитимуть автомобілі, мотоцикли і мопеди не лише з Кобеляцького, а й із Новосанжарського та Решетилівського районів. Орієнтовно штраф майданчик запрацює за два тижні до Нового року. Поки що триває збір відповідної документації, зокрема, узгоджуються і розцінки на зберігання техніки. Адже за вилучені правоохоронцями транспортні засоби їх власникам доведеться платити. Спочатку — 50 гривень за добу, потім — 30. Якщо через три місяці оштрафований водій не зможе сплатити штраф і вартість зберігання його транспорту, то йому доведеться попрощатись із своїм «сталевим конем». Його продадуть співробітники виконавчої служби.

Поки що автотранспорт зберігають на непристосованих для цього майданчиках поряд із місцем дислокації взводу по обслуговуванню посту ДАІ. Або й на самому посту. Це завдає клопотів, перш за все, самими правоохоронцям. Адже дуже часто вони затримують досить габаритну техніку. І якщо легковики чи скутери ще десь розміщають, то затримані автобус «Мерседес Бенц» чи фура «ДАФ» створюють даїшникам додаткові проблеми.

Розміщуватись штраф майданчик буде на околиці Кобеляк, у так званій, промзоні. Місця там більше, ніж достатньо. А от чи вистачить у кобелячани, новосанжарців та решетилян грошей і бажання, щоб викупляти свою техніку — оце ще те питання. Адже через дев’яносто днів зберігання на штраф майданчику вартість послуги може перевищити вартіть самого транспортного засобу. Якщо мова, звичайно, не йде про сучасний «Мерседес Бенц» чи іншу коштовну іномарку. А ось скутер через 90 днів забирати сенсу вже немає. Порахуйте самі: дев’яносто днів по тридцять гривень і отримуємо до сплати 2700. Висновок такий — або не порушувати ПДР, або продавати скутер.


Автор: Семен ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2012, 16:43 | Кобеляки | Суспільство
1. heit hitler / 8 грудня 2012, 22:33
Или дайте гаишникам на пиво
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації