Вхід | Реєстрація

У Біликах до смерті забили дворічну дитину

У Біликах до смерті забили дворічну дитину

Злочин, який був скоєний у селищі, шокував своєю жорстокістю і безглуздістю навіть бувалих правоохоронців.
Справа в тому, що жертвою стала дворічна дитина. А за підозрою у скоєнні цього жахіття правоохоронці затримали її батька, точніше співмешканця матері нещасної дитини.

Повідомлення про смерть дитини надійшло до Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ від працівників білицької лікарні. Вони приїхали на виклик однієї із місцевих жительок. Жінка повідомила, що її дитина віком два роки і вісім місяців почуває себе зле. Коли медики приїхали на місце, то змушені були лише констатувати смерть маляти. А огляд засвідчив — дитину перед смертю били. Її тіло було буквально крите синцями з голови до ніг. Медики одразу ж повідомили про це правоохоронців.

У Білики прибули співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ, їх колеги та експерти із обласного управління, працівники прокуратури. Згідно із висновком експертизи, смерть дитини настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми та крововиливу в мозок. По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 115 Кримінального Кодексу України. Якщо провина підозрюваного буде доведена, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Підозрюваний у вбивстві дитини, 32‑річний житель Біликів, має вельми специфічну біографію. Майже половину свого життя він провів у місцях позбавлення волі. І цілком можливо, що й закінчить його там. Вперше чоловік потрапив за грати, коли йому виповнилось лише 19 років. Тоді він вчинив розбій. Відбувши термін покарання до його завершення, приїхав додому. Але на свободі перебував зовсім недовго. Разом з таким же як сам приятелем, він зґвалтував молоду жінку. І знову потрапив за грати. Цього разу на сім років і сім місяців.

Цей термін покарання біличанин знову відбув повністю. У травні 2012 року він приїхав у Білики. Як це часто буває, тюрма чоловіка не виправила. Зразковою поведінкою він не відзначався і тому рішенням Кобеляцького районного суду над ним встановили адміністративний нагляд. Щотижня чолов’яга з’являвся у райвідділ внутрішніх справ.

У тому ж місяці він познайомився із жінкою, котра жила у Хорольському районі. Точніше, спочатку відбулось знайомство підозрюваного із донькою його майбутньої співмешканки. Шістнадцятирічна дівчина, вихованка одного із учбових закладів Кобеляцького району відмовила 32‑річному чоловікові у взаємності. Він здався їй застарим як для неї. Натомість юнка запропонувала кавалерові альтернативу у вигляді своєї сорокарічної матері. Та приїхала у Білики на оглядини. А згодом привезла в селище і свою молодшу дитину. До речі, батьківських прав на двох старших дітей цю, не надто розважливу матусю, позбавили ще у 2008 році.

Це, з дозволу сказати, подружжя зажило разом. Та певно дворічна дитина заважала їх сімейній ідилії. Сусіди часто чули плач маляти і гучну лайку п’яного вітчима.

Згідно із попередньою версією, 6‑го грудня п’яний чолов’яга вчергове зайнявся вихованням дитини. Після затримання він заявив, що лише двічі штурхонув її. Та дитині стало зле, вона почала блювати. Матуся звернулась за допомогою до медиків лише через два дні. Що сталося далі, ви вже знаєте.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 грудня 2012, 12:12 | Кобеляки | Кримінал
1. Гість / 12 грудня 2012, 15:07
Страшна смерть дитини! Вішати таких потрібно, без суду і слідства.
2. Бувалий / 12 грудня 2012, 18:02
Згаданій згвалтованій ним "молодій жінці" було за 80...
3. Чудо Юдо / 13 грудня 2012, 12:04
На сайті міліції спочатку також було написано, що то якась бабуся. У даний момент вік взагалі не вказаний. Мабуть міліціонери не вияснили :)

А щодо таких матусь... Одно не розумію: якщо у неї забрали батьківські права щодо двох (!) попередніх дей, чому ця дитина досі залишалася з нею? Чекали доки її уб’ють чи що? За такими матусями та їх дітьми потрібно спостерігати вдень і вночі. За їх співмешканцями також.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації