Вхід | Реєстрація

«Війни» не буде?

«Війни» не буде?
Минулого тижня нашому кореспонденту вдалося зустрітися із першими особами району — новопризначеним головою РДА Миколою Долиною та головою районної ради Юрієм Лебедином. Обидва чиновники погодились відповісти на кілька запитань журналіста.
З Миколою Долиною зустріч відбулася в кабінеті голови РДА у понеділок.
Кор. — Миколо Івановичу, якими будуть ваші перші дії після поновлення на посаді голови РДА?
Микола Долина. — Я буду діяти, відповідно до Програми, прийнятої ще у 2005 році. Всі намічені тоді плани треба реалізувати та завершити. Найголовніші питання — це, звичайно, соціально-економічний розвиток, бюджет, соціальна та культурна сфери. Коли я йшов з посади, то район був на першому місці, яка ситуація зараз — не знаю, але ми маємо знову бути на вершині. Ми повинні знову підняти питання розвитку тваринницького комплексу. І таки розпочати рекламувати бренд «Новосанжарщина» випуском новосанжарської мінеральної води.
— Чи відбудуться якісь кадрові зміни в апараті РДА?
— В основному — це та команда з якою я і працював, так що практично такий склад збережеться. Зміни можуть торкнутися 1–2 осіб, які ставали у конфронтацію і цим самим заважали плідній роботі.
— Якими ви бачите майбутні взаємовідносини між райдержадміністрацією та районною радою?
— Ми, як і раніше, будемо виносити свої пропозиції на сесії районної ради. А вже справа депутатів — підтримувати їх чи ні. Якщо пропозиції не знаходитимуть підтримки, ну що ж — все вирішить 30 травня. Я хочу сказати, що в районі не було ніякого конфлікту між гілками влади. Був конфлікт між бізнесменом Юрієм Лебедином та головою РДА Миколою Долиною, який намагався відстояти закон. Як бачите, демократія в Україні все-таки є і Президент виконав рішення Вищого суду та поновив мене на посаді.
Із Юрієм Лебедином поспілкуватися вдалося через кілька годин після закінчення чергової сесії районної ради.
Кор. — Юрію Яковичу, як ви прокоментуєте повернення Миколи Долини на посаду голови РДА?
Юрій Лебедин. — Как можно это комментировать? У Президента было два варианта. Первый — восстановить Николая Ивановича по решению суда. Это заняло бы больше времени и к выборам наверное бы не успели. Второй вариант — повторное назначение. Президент выбрал именно его.
— Чи допускаєте ви можливість переслідування Миколою Долиною тих працівників РДА, які були противниками його повернення?
— Мы с Николаем Ивановичем практически одного возраста, поэтому, я полагаю, и выводы должны делать в чем-то схожие. Я за последнее время стал по-другому смотреть на вещи, думаю, что и он тоже. Поэтому надеюсь, что никаких преследований не будет.
— Чи буде продовжуватись війна між районною радою та райдержадміністрацією?
— Я этого не хочу. Если еще учитывать, что через три месяца может смениться глава райгосадминистрации, через полгода — глава районного совета (посміхається), то это никому и не нужно. Я все-таки надеюсь, что мы оба за этот период поумнели.
Як видно із цих двох міні-інтерв’ю, обидва керівники району налаштовані на конструктивну співпрацю. Принаймні, на словах. І обидва, так само, синхронно очікують на майбутні вибори. Спочатку президентські, а потім і депутатські. Після них у районі може змінитися дуже багато, але, сподіваємось, що «війни» все-таки не буде.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 11:41 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації