Вхід | Реєстрація

Три години концерту і три троянди для Реки

7-го грудня у реконструйованому Центрі культури і дозвілля пройшли урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.

У фойє Центру культури і дозвілля збираються запрошені на свято: сільські голови, депутати районної та сільських рад, керівники та ветерани самоврядування. У кожного в руках — квиток на місце у залі, тому поспішати, аби скоріше сісти, немає потреби. Тому гості свята із захопленням оглядають відкритий цьогоріч після капітального ремонту центр.

— Зал шикарний, крісла красиві, сцена — бомба! — ділиться враженнями один із гостей. — Але ж треба було так зіпсувати враження — взяти і недоробити гардероб!

Дійсно, якщо театр, як відомо, починається з вішалки, то новосанжаський Центр культури і дозвілля не починається з гардероба. Він то номінально є. Але чомусь досі не працює. Тому гостям, які одягли на урочистості вишукані сукні та строгі костюми довелося протягом усього концерту сидіти у залі в куртках та шубах. І лише деякі погодилися поскладати свій верхній одяг на стільці у непрацюючому гардеробі.

Коли запрошені — хто у куртках, хто без — займають свої місця у залі, на сцену їх виходить вітати голова районної ради Володимир Левицький. Свою промову про місцеве самоврядування він чомусь починає рядками із радянської пісні:

— С чего начинается Родина? С картинки в твоем букваре! — цитує напам’ять Володимир Левицький. Потім пояснює:

— Так само місцеве самоврядування починається з місцевих рад, з кожного села, з його депутатів.
На завершення промови голова ради бажає усім присутнім перевиконання бюджетів. І нагороджує «Кращого депутата районної ради». Цього року ним став директор фермерського господарства «Козубівське» Михайло Васюта.

Після кількох концертних номерів заступник голови районної ради Микола Перерва на сцені вручає ряд інших нагород. Зокрема, «Кращому сільському голові». Цього року почесну нагороду отримує Драбинівський сільський голова Зоя Короленко.

Успіхи порівняно молодого депутата і сільського голови оплесками зустрічають ветерани самоврядування, які сидять на почесних місцях у першому ряду. Варто відзначити, що усіх їх привітали на початку заходу та вручили по троянді.

Наступним на сцену підіймається депутат обласної ради Григорій Перерва, який передає присутнім вітання від народного депутата Олексія Лелюка і вручає стилізовану статуетку та диплом «Кращий депутат сільської ради 2012 року» депутату Галущиногреблянської сільської ради Раїсі Материнській.

Із своєю порцією вітань та нагород виходить на сцену виконуючий обов’язки голови РДА Володимир Тараненко.
Між церемоніями нагородження та відзначення кращих на сцені виступають найкращі районні танцювальні колективи та солісти. На новій сцені у новому залі, напевно, і номери виходять кращими. Принаймні, зал на них реагує бурхливими і щирими оплесками. Дещо нервує глядачів лише те, що голос ведучого Володимира Варича періодично уривається і з колонок лунає різкий пронизливий писк — вони «фонять». Що є цьому причиною — незрозуміло, але проблему організатори концерту ліквідовують вже ближче до його середини.

Взагалі концерт видається не лише тривалим (понад три години), але і яскравим. Глядачі не лише активно аплодують, а й підспівують деяким виконавцям. На завершення концерту зі словами вдячності до організаторів від імені ветеранів самоврядної служби звертається колишній голова Новосанжарського райвиконкому Віра Порох. Спочатку вона дякує районним керівникам, які не забувають ветеранів самоврядування. А потім раптом згадує селищного голову Андрія Реку — відсутнього на цьогорічному святі. І констатує, що це завдяки йому Санжари фактично стали курортним містечком. Глядачі у залі кивають головами на знак згоди.

— Тому, хоч Андрія Олександровича немає тут, я хочу подякувати йому. І дарю йому свою розу! — Заявляє Віра Іванівна і кладе на сцену троянду, вручену організаторами. Потім бере іще дві у своїх сусідів по ряду і кладе поруч. — Три!!!

Зал подібний жест зустрічає бурхливими оваціями. Варто зауважити, що на цьогорічному святі з невідомих причин були відсутніми і сам селищний голова, і його заступник Валентин Івашина, якому мали вручити подяку від районної ради.

Після тригодинного концерту Володимир Левицький дякує артистам, а дитячим колективам вручає солодощі. Перший після відкриття великий захід в оновленому кінотеатрі можна вважати вдалим. Незважаючи на проблеми із гардеробом та звуком. Тепер лишається дочекатися, коли у кінотеатрі почнуть крутити фільми. Можливо, це буде вже після Нового року?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2012, 08:59 | Нові Cанжари | Суспільство
1. істина / 15 грудня 2012, 12:40
Концерт-супер, організатори-молодці,уміють,якщо захочуть.Кінотеатр чудовий і гардероб звісно не визначальна його частина.Зі словами Порох згодна повністю.Река вартий того, щоб сидіти в президії більше чим будь-хто з інших.Причина відсутності Реки і заступника зрозуміла мені стала після статейки в газеті "Світлиця".Я на їхньому місці вчинила так само.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації