Вхід | Реєстрація

Зберігання техніки на штрафмайданчику коштуватиме 2690 гривень

Це якщо правопорушник не заплатить штраф і його транспортний засіб стоятиме на майданчику 30 діб.

Mи обіцяли, що надамо більш детальну інформацію про діяльність, так званого, штрафмайданчика у Кобеляках. Зараз виконуємо свою обіцянку. Дійсно, така установа в районі почала діяти з минулого тижня. Штрафмайданчик належить державному підприємству при Міністрові внутрішніх справ, яке має назву «Полтава-Інформ-Ресурс».

Щоправда, розцінки, указані нами у попередньому номері, виявились такими, що не відповідають дійсності. У «реалі» ж вони набагато вищі. Так, лише за 1-3 доби зберігання транспортного засобу на майданчику його власник буде змушений заплатити 450 гривень. Тобто, 150 гривень за добу. Як у непоганому готелі. За період із 4-ї по 10-ту такса становить 120 гривень за добу, із 11-ї по 20-ту — 80, а з 21-ї по 30-ту — 60. Нехитра арифметика засвідчує, що за тридцять діб набігає чималенька сума — майже 2700 гривень. І це не враховуючи штрафу. Якщо транспортний засіб зберігатиметься довше ніж місяць, то за кожну наступну добу доведеться платити по 40 гривень. Але там до справи вже візьмуться співробітники виконавчої служби. І, швидше за все, власнику «тезе» доведеться розпрощатися зі своєю транспортиною.

Для скутеристів і мотоциклістів розцінки дещо лояльніші. Вони з першого до тридцятого дня платитимуть по 40 гривень за добу. Хоча й ця сума є для них немалою. Через місяць такого зберігання забирати скутер уже немає сенсу.

До речі, один скутер на штрафмайданчик уже потрапив. Його власника затримали на території Кобеляцького району, а під час перевірки виявилось, що мопед викрали у Царичанці. Крім скутера, на майданчику перебувають фура і «Жигулі» шостої моделі. Легковик, до речі, теж із Царичанки. Обидва авто аліментні. Тобто, їх власники не заплатили аліменти і їх майно арештоване згідно рішення суду. А система «Рубіж», встановлена на посту ДАІ поряд із Сухинівкою, автоматично спрацьовує, угледівши номер авто, оголошеного в розшук або арештованого. Таким чином, «Рубіж» відслідковує не лише аліментників, а й тих, хто вчасно не розплатився за взятий кредит. Далі транспортний засіб затримують співробітники ДАІ і він потрапляє на штрафмайданчик. Розташований він на вулиці Дружби, на території колишньої «Райсільгосптехніки».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2012, 14:50 | Полтавщина | Суспільство
1. Чудо Юдо / 25 грудня 2012, 16:08
А я думав що інфа про майданчик - лише чутки. А ні, таки справді будуватимуть. Щоправда від слова до діла у нас в країні буває років зо два проходить як не більше...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації