Вхід | Реєстрація

Заведіть собі зошит

До виборів Президента України залишається менше місяця. З майже стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що одним туром голосування не обмежиться. Немає зараз в Україні людини, котра користується підтримкою абсолютної більшості громадян. Тому буде й другий тур. А там — подивимося. Третій тур голосування для України теж не є унікальним явищем.
Між тим, за ті кільканадцять днів, які залишились до 17 січня 2010 року дуже багато українців так і не визначились за кого ж їм голосувати. Не бачать люди в запропонованому списку того чи ту, хто достойно нестиме важку ношу Гаранта Конституції, Верховного Головнокомандувача і так далі і тому подібне.
І людей можна зрозуміти. Надто ж однакові більшість із тих претендентів. Майже ніхто із кандидатів у Президенти не представляє чітку і зрозумілу ідеологію. От ви, наприклад, знаєте, що таке солідаризм? Між тим, це ідеологія політичної сили, яка підтримує нинішнього Прем’єр-Міністра Юлію Тимошенко. Схожі «напряги» з ідеологічною платформою і в Януковича, і в Тигіпка, і в Яценюка. Та й в Ющенка все досить аморфно і розпливчасто.
Замість ідеології лідери виборчих перегонів пропонують своєму електорату технології. Виборчі, а не наукові. І це ще в кращому випадку!
А в гіршому… В гіршому все відбувається по геніальній схемі Леоніда Михайловича Черновецького, київського міського голови. Одним — гречка, другим — двері, третім — насоси, пилососи та іншу баландачку. Ще можуть кандидати позмагатись між собою, хто більшу пенсію дасть, як його виберуть.
Тобто йде банальна купівля голосів виборців. В тому числі і з прямим та грубим порушенням законодавства. Та хто в нас за тим дотриманням законодавства слідкує? Суди, міліція, прокуратура? Та вони чекають хто переможе. Зачепиш сьогодні когось, а раптом завтра влада в нього буде.
А ось автор цих рядків чотири роки тому завів собі зошит в клітинку. І записав в ньому прізвища всіх цих наших лідерів і обіцянки, дані ними перед різного роду виборами. От беру я перед виборами новими той зошит і ставлю «плюски» та «мінусики» навпроти прізвищ кандидатів та їх обіцянок. І мені стає все зрозуміло. Більше мінусиків — до побачення. Значить воно забрехалось і віри йому вже немає.
Раджу й вам — заведіть такий зошит. Просто, чітко і недорого.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2009, 12:45 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації