Вхід | Реєстрація

Рух автобусів до станції «Кобеляки» незабаром буде відновлений

Рух автобусів до станції «Кобеляки» незабаром буде відновлений

Днями журналісти «ЕХО» побували в селі Бутенки, аби дізнатись про новини в роботі залізничної станції «Кобеляки».
Відповісти на всі питання нам люб’язно погодилась касир залізничної станції Алла Проскурня. Жінка розповіла, що нещодавно поїзд під романтичною назвою «Дніпровські зорі» почав курсувати маршрутом Харків — імені Тараса Шевченка. Цей потяг з Харкова прямує через Полтаву, Кобеляки та Кременчук. Кінцева станція носить назву «Тараса Шевченка». Вона знаходиться в місті Сміла Черкаської області.

Як розповіла нам Алла Проскурня, кінцева станція потяга «Дніпровські зорі» є виходом на одеську гілку. А вже звідти можна дістатися до багатьох міст нашої держави: Одеси, Хмельницького, Вінниці та ін. Проте, за словами касира, багато рейсів цього року відмінили. Серед них і досить комфортний для пасажирів потяг «Харків — Одеса».

Під час розмови до нас підійшла жінка похилого віку і з обуренням зауважила, що автобусне сполучення з Кобеляк до Бутенок узагалі відсутнє.

— Ми користуємося поїздом часто. Автобуси не ходять. Добирайся з Кобеляк як хочеш! Буває, попутними машинами сюди добираємось, буває й таксі. А це виходить дорожче, ніж поїздом до Полтави доїхати, — зазначила жінка.

Алла Проскурня підтвердила, що автобусне підвезення людей до станції відсутнє.

— Останнім часом автобуси взагалі не ходять. Мотивували нам це відмовою перевізника від маршруту. Люди скаржаться і змушені добиратися до Кобеляк хто як, — каже касир.

За словами жінки, найчастіше користуються послугами залізниці студенти. У основному, вони обирають швидкісний потяг «Дніпровські зорі». Найбільша кількість пасажирів у Бутенках спостерігається у понеділок. Не менш важливо, що ціни на потяги практично не підвищились.

— До Полтави на приміському поїзді можна доїхати за 6 гривень, а по студентському квитку — за 3. До Кременчука квиток коштує 5 гривень 50 копійок, по студентському — 2 гривні 76 копійок. На швидкісний поїзд до Харкова повний квиток коштує 54 гривні. А буває і 52. Усе залежить від дня тижня. На вихідних — трішки дорожче, бо наплив людей великий, — стверджує касир.

Як розповіла нам Алла Проскурня, також послугами залізниці користуються досить багато пенсіонерів. Адже для них проїзд за пільговим посвідченням безкоштовний. Тим більше, що з Бутенок прямує рейковий автобус.

— Хоча він має вже не такий гарний вигляд, як раніше, — стверджує касир. — Зараз він складається всього з двох вагонів. Щоденно о 12 годині 50 хвилин він відправляється зі станції Кобеляки і прямує до Кременчука.

Також працівниця залізничної станції розповіла нам ще про одну новинку. Відтепер у ціну квитка включають чай та постіль. Якщо раніше у провідника чай коштував 4 гривні, то тепер пасажир в обов’язковому порядку сплачує за нього 2 гривні 50 копійок. Звісно ж, ціна квитка із введенням такої новинки, для всіх без виключення, дещо зросла.

За словами Алли Проскурні, кількість пасажирів «Укрзалізниці» цього року підвищилась. За одинадцять місяців цього року послугами залізничної станції «Кобеляки» скористалися 35 тисяч 135 чоловік. А на білетах на дальні перевезення станція заробила 832 тисячі гривень.

— Багато людей у Кобеляки приїжджають лікуватися. Тому і кількість пасажирів така, — розповідає касир.

Також Алла Григорівна повідомила, що зі станції «Кобеляки» можна взяти квиток у будь-якому напрямку. Для прикладу, по непарним числам, через день, станцією прямує потяг Кременчук — Сімферополь, а по парним — Кременчук — Москва.

Під час нашої розмови ми помітили, що двері до зали очікувань у приміщенні залізничної станції зачинені на замок. На наше запитання, чому так, жінка розповіла, що двері відкриваються лише тоді, коли у приміщенні спостерігається велика кількість відвідувачів.

— А так, в основному, двері зачинені, адже ми працюємо цілодобово і до зали очікувань заходять кочувати бомжі, — розповіла касир.

Насамкінець нашої розмови ми поцікавились умовами праці працівників залізничної станції.

— Працюємо та й працюємо собі. От тільки скорочення в квітні чекаємо. Сподіваюсь, хоча б до пенсії допрацювати дадуть можливість, — підсумувала Алла Григорівна.

Уже наступного дня ми звернулись до начальника відділу розвитку інфраструктури Ірини Броховецької, аби дізнатись про ситуацію з автобусним перевезенням пасажирів до станції Кобеляки. Ірина Михайлівна повідомила, що обласна державна адміністрація надала дозвіл приватному підприємцю Олександру Хряпі обслуговувати цей маршрут. І вже найближчим часом рух автобусів до станції «Кобеляки» буде відновлений.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2012, 09:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації