Вхід | Реєстрація

З надією на покращення

Перед Новим роком прийнято підсумовувати, озиратись назад і зазирати у майбутнє. Принаймні, так роблять у всіх серозних і солідних виданнях. Ми теж спробуємо.

Чим запам’ятається нам рік 2012? Проведенням Євро в Україні. Щоправда, до Новосанжарського району європейський чемпіонат з футболу відношення мав досить опосередковане. На шикарних стадіонах у Києві, Львові та Донецьку побували одиниці з числа новосанжарців. Ті, хто мав гроші, час і можливість побачити «великий футбол» зблизька. Прості смертні, серед яких і ваш покірний слуга, дивилися матчі Євро у чисельних новосанжарських кафе на великому екрані. Іноді — з німецьким коментарем, але все ж дивилися. Обіцяне свято футболу, яке дійсно прийшло в Україну влітку 2012‑го року, наш район якщо і зачепило, то самим-самим краєчком. Іноземні туристи до нас не заїжджали — навіть проїздом. Не кажучи вже про відомих футболістів. І ми так і не побачили вживу ні Руні, ні Рібері, ні Хаві. А хотілося!

Минулий рік запам’ятається виборами. До яких довго-довго готувалися, перед якими довго і нудно агітували. Потім була швидка процедура голосування і тривалий підрахунок голосів. Втім, до гучних скандалів із фальсифікаціями Новосанжарський район причетним не був. Серед підсумків виборів — констатація того, що селищний голова Андрій Река ні у яку Верховну раду не поїхав, а залишився у добре відомій та обжитій селищній. А у знайому йому Верховну поїхав Олексій Лелюк, який майстерно виграв вибори по мажоритарному округу. І звичайно ж поповнив чисельну фракцію «Партії регіонів» у парламенті.

Серед подій суто районного масштабу минулий рік запам’ятається довгоочікуваним введенням у експлуатацію відремонтованого центру культури і дозвілля. Свята і концерти для новосанжарців у ньому вже влаштовують. Щоправда, кінофільмів поки що не показують. Очевидно, вкладених лише у 2012‑му році 3 мільйонів не вистачило на проектор і екран. Доведеться чекати наступної реконструкції.

Ще у 2012‑му в районі відновили мотобол. У це мало хто всерйоз вірив, але районна влада це зробила. Взяла і організувала мотобольний матч у Стовбиній Долині. Три тисячі глядачів, які зібралися на гру, незважаючи на дощ, підтвердили — у районі цього чекали. Чекали цілих двадцять років. Бажаючи розвинути успіх, представники влади пообіцяли, що наступного року ми побачимо не один показовий матч, а ігри відновленої команди у чемпіонаті України. І вже до Нового року для мотобольного «Колосу» придбали сім мотоциклів. Як складеться із чемпіонатом, покаже вже рік наступний — 2013.

Він взагалі багато чого покаже. Наприклад, як відіб’ється на районові реформування медичної галузі. Які наслідки матиме перерозподіл мисливських угідь, який відбудеться вже у лютому наступного року. Можливо, наступний рік відповість і на питання — коли нарешті запустять полігон твердих побутових відходів у Зачепилівці? У 2012‑му він так і не запрацював.

Зазираючи у майбутнє, хочеться вірити, що у ньому не буде багатьох речей. Корупції та продажних чиновників, зарплат у конвертах і жебрацьких пенсій. Не буде щоденної брехні з телевізора і радісних рапортів про підйом економіки та ріст ВВП. Але оскільки влада у країні не змінилася, це усе буде. Тому вам, наші шановні читачі, на наступний рік доведеться набратися терпіння. І надіятися на те, що старенький дідусь Азаров виступить-таки у ролі Діда Мороза. І принесе України так давно обіцяне ним покращення.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2012, 09:43 | Нові Cанжари | Редакційна
1. Микола Гузченкo / 28 грудня 2012, 12:51
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
у чисельних новосанжарських кафе

чисельну фракцію

А ще хотілося б вірити, що цей пиздець колись таки закінчиться. Але чую, доведеться набратися терпіння...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації