Вхід | Реєстрація

Історія з двома шоу і одним постраждалим

У номінації «Скандал року» беззаперечним лідером є епопея з районним розважальним шоу.

А як все добре розпочиналось. Ідея, нехай і «злизана» із Всеукраїнського пісенного шоу, отримала в Кобеляцькому районі всебічну підтримку з боку влади, спонсорів, а головне — громадськості. У шоу «Я вмію співати» взяли участь десятки співаків не лише з Кобеляцького району. На сцену районного центру культури і дозвілля виходили навіть іноземці. А подивитися на учасників конкурсу і повболівати за них збиралися сотні глядачів.

Закінчилося ж все у мінорі. Спочатку Володимир Проскура, ідейний натхненник цього заходу, з легкої руки Ольги Павелець наговорив на диктофон багато зайвого і завдяки сучасним технологіям «прославився» на всю Україну та втратив посаду завідуючого відділом культури. Потім прапор лідера «масової культури» із його рук перехопив до того маловідомий широкому загалу василівський завклубом Сергій Горденко. Шоу Сергій перейменував, але скандальності його не позбавив.

У результаті, репортажі з зали суду та інші мізансцени недорогого, але інтригуючого спектаклю, під назвою «Шоу продовжується», протягом усього року з’являлись на сторінках нашого та інших видань. Отакі вони, закони шоу-бізнесу. Дій ніяких, фінансових вливань — нуль копійок, а слава, нехай і сумнівна, лише розростається.

Не будемо зайвий раз переповідати перипетії цього пісенно-судового шоу. Визначення «кримінального» не вживаємо зовсім не випадково. Адже не лише адвокат Сергія Горденка, а й чимало інших юристів, котрі слідкують за подіями в суді, не вбачають у діях продюсера складу злочину. Та, урешті-решт, усе вирішить суддя.

Хоча, швидше за все, ми так і не дізнаємось остаточно, хто ж зняв із банківської картки Сергія Горденка гроші, які нібито мали бути вручені переможцю шоу. Дуже малоймовірно, що у «ПриватБанку» й досі зберігаються матеріали фото- відеофіксації річної давності. А якщо не доведуть, що саме Горденко присвоїв ті гроші, то за що ж його карати? За те, що публічно обіцяв Василю Стогнію виплатити грошову винагороду як переможцю шоу? Люди добрі, але в такому разі у нас тюрми не витримають напливу подібних до Горденка клієнтів. Візьміть передвиборчу програму будь-якої партії і порівняйте обіцянки з їх реальним втіленням у життя. І все це було зроблено публічно: із екранів телевізорів та зі сторінок газет! Покращення не настало? У тюрму! Річку Кобелячок не почистили? У буцегарню! Тюнери малозабезпеченим до Нового року не роздали? По етапу! І хто ж тоді на волі залишиться?

Крім того, будь-який кваліфікований юрист знає і розуміє, що у справі скандального шоу є чим зайнятись і слідчим СБУ, і співробітникам служби безпеки одного шанованого банку. Але ніхто цим займатись, безперечно, не буде.

І тому найімовірніше всі крапки над «і» в історії з пісенним проскурівсько-горденськівським шоу так ніхто і не поставить. А нам залишиться лише здогадуватись, чому ж гарне починання закінчилось таким скандалом? Хоча одна очевидна відповідь таки є — договори потрібно належним чином складати. Тому що той єдиний документ, який фігурує у справі, ніяк, окрім як «фількіна грамота», назвати не можна. І як «Добробут» буде по ньому виставляти претензії Горденку — це питання ще те! Сергій скаже: «Хлопці, а я для газети розказав, що ви шоу фінансуєте? Сказав! От і все. Це речення коштує 40 тисяч гривень». Забагато, скажете? Але ж у договорі не прописані критерії визначення вартості реклами!

Ні, ми абсолютно не збираємось якось обілити Сергія Горденка, тим більше, зробити його якимось героєм нашого часу. Просто дуже схоже, що кілька «мужніх і потужніх» чоловіків із влади та бізнесу вирішили його зробити банальним «цапом-відбувайлом» в історії, у якій самі наробили чимало помилок. До речі, швидше всього і в намірах чиновників та бізнесменів не було нічого завідома злочинного. Це потрібно мати дуже бурхливу уяву, аби придумати, що хтось із РДА вирішив отримати грошовий «відкат» від «Добробута» у такий чудернацький спосіб — через пісенне шоу. Надто це складний шлях, є простіші.

Найімовірніше, що оті тридцять тисяч за рекламні послуги, які належним чином ніхто й надавати не збирався, мали піти на придбання звукової апаратури для продюсерського центру Володимира Проскури. Але він на той момент був держслужбовцем і гроші вирішили «перегнати» через Горденка. Але потім Проскура «вибув» і почались зміни у сценарії. Горденка таки примусили у спішному порядку переписати обладнання на відділ культури. Хтось невідомий, точніше — один із двох продюсерів, певно, керуючись принципом «згоріла хата — гори й сарай», ще й призові гроші собі забрав.

Заплутано й складно? Так, але ж як цікаво!

Ну і на завершення, про постраждалого. По великому рахунку, він у цій історії лише один. Це — Василь Стогній, який переміг у злощасному шоу, а так і не отримав обіцяних йому грошей. От Васю дійсно шкода. Він то все переживе, але віру в людей і в їх слова може втратити.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2012, 13:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації