Вхід | Реєстрація

У Великобагачанському районі внаслідок ДТП загинув чоловік

У Великобагачанському районі внаслідок ДТП загинув чоловік

У четвер, 3-го січня, о 16 годині вечора, майор міліції Володимир Зеленський, начальник Хорольського райвідділу міліції, рухаючись автодорогою на службовому автомобілі «КІА», невільно став очевидцем грубого порушення правил дорожнього руху на автодорозі Київ-Харків, що призвело до загибелі людини.

Зі слів майора міліції, водій позашляховика, рухаючись на великій швидкості, на 282 кілометрі вищезазначеної автодороги, обігнав автомобіль ВАЗ-2110 та підрізав його. Уникаючи зіткнення, 60-річний водій ВАЗу, мешканець Полтави, не справився із керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із зустрічним вантажним автомобілем «ДАФ» під керуванням 33-річного мешканця Решетилівщини. Внаслідок ДТП водій легковика помер на місці. А його пасажир отримав незначні тілесні ушкодження. Володимир Зеленський, не гаючи ні хвилини, викликав слідчо-оперативну групу міліції та «швидку» і продовжив переслідування водія «джипа», який так і не зупинився після ДТП. Наздогнавши та зупинивши позашляховик, Володимир Петрович повернув водія на місце ДТП для з’ясування всіх обставин події. Згодом, позашляховик міліція доставила на майданчик тимчасового зберігання транспортних засобів Великобагачанського райвідділу міліції до завершення розслідування у цій справі. Лікарі, які прибули на місце ДТП, констатували смерть водія вазівської десятки та надали необхідну медичну допомогу пасажирові легковика. Оскільки пасажир відмовився від шпиталізації, то, після надання йому медичної допомоги, він був відпущений додому.

Наразі слідчим відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. У процесі досудового розслідування за фактом ДТП слідчий ретельно з’ясує всі обставини та причини трагедії і надасть їм адекватну юридичну оцінку. Остаточну ж крапку у справі, звісно, поставить суд.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2013, 18:39 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації