Вхід | Реєстрація

Народжені в перші дні нового року

Народжені в перші дні нового року

1 січня у пологовому відділенні Кобеляцької ЦРЛ на світ з’явилась дівчинка. А вже наступного дня до неї приєднались ще двоє малюків.

У той час, коли кобелячани продовжували відпочивати після новорічної ночі, працівники пологового відділення допомагали з’явитися на світ новій жительці нашого району. Як розповів нам лікар-ординатор Кобеляцької ЦРЛ Олександр Леонов, 28-річна Ольга Сухенко з села Жуки Кобеляцького району 1 січня о 16 годині 45 хвилин народила доньку. У жінки це вже друга вагітність. За словами лікаря, пологи пройшли добре. Дівчинка народилась вагою 3 кілограми. Назвали її Полінкою.

А в ніч на друге січня до відділення поступила 28-річна Ольга Різник. Сама вона з міста Дніпропетровськ. Як розповіла нам жінка, на новорічні свята вона приїхала погостювати до бабусі у село Світлогірське. Де і розпочалися пологи. На наше запитання, чи не боялася Ольга на такому пізньому терміні вагітності їхати з дому, вона відповіла, що ні. Адже за словами жінки, її лікар запевнив у тому, що до пологів залишалося ще майже три тижні. Та загалом, пологи пройшли добре. У Ольги народився хлопчик вагою три кілограми. Назвали його Давидом.

А вже о 13 годині 55 хвилин, також другого січня, на світ з’явилася ще одна маленька кобелячанка вагою 4 кілограми і 100 грамів. Для її мами, Вікторії Станко, це вже третя вагітність. І пологи пройшли без проблем. Дівчинку назвали Дашею.

Третього січня до пологового відділення завітав голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич, аби привітати молодих матусь. Із собою він привіз квіти та подарунки. Жінок запросили до просторого кабінету. Утомлені, проте щасливі, вони зайшли до приміщення та стали між лікарями.

— Не боїшся, якщо я біля тебе стану? — запитує у однієї з породіль головний районний лікар Іван Супруненко.

— Та я вже нічого не боюся! — засміялася молода матуся.

Першим привітав жінок Анатолій Таранушич. Він сподівався на те, що Ольга Сухенко народить саме в новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня. Та, на жаль, його сподівання не виправдались.

— Я вітаю молодих матусь із першими народженими в цьому новому 2013 році дітками. Бажаю щасливої долі і молодим мамам, і вашим діткам. І головне, що продовжувачі вашого роду вже з’явилися на світ, — сказав Анатолій Олексійович.

До привітань приєднався і Іван Супруненко. Він задоволений тим, що жінки вирішили народжувати саме в Кобеляках.

— Це говорить про те, що Кобеляцьке пологове відділення користується великою популярністю! — зазначив з посмішкою голова РДА.

Насамкінець, жінкам вручили квіти та подарунки і вони розійшлися по своїх палатах чекати виписки додому.

До речі, перші дні нового 2013 року видалися урожайними на новонароджених діток. Адже минулого року перші пологи приймали аж восьмого січня. Тоді на світ першим з’явився хлопчик.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2013, 14:35 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації