Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі поштовики адмінпослуги поки що не надаватимуть

Кобеляцькі поштовики адмінпослуги поки що не надаватимуть

У деяких ЗМІ з’явилась інформація про те, що підрозділи «Укрпошти»з 2013 року почнуть надавати українцям цілий ряд адміністративних послуг.

Зокрема, громадяни за допомогою спеціально підготовлених фахівців зможуть прямо у відділенні зв’язку оформити ряд документів: від заявки на оформлення субсидії, або того чи іншого виду соціальної допомоги, і до реєстрації підприємницької діяльності. Усього — більше десятка різноманітних адміністративних послуг.

Такий вид діяльності є традиційним для поштарів у багатьох європейських країнах. Він допомагає громадянам швидше оформити і надіслати документи, завантажує роботою і приносить прибуток відділенням зв’язку і, крім цього, сприяє подоланню корупції. Адже громадяни мають зв’язок із чиновником виключно в розрізі паперового листування. Ніяких особистих контактів, отже, й можливості дати чи вимагати хабара.

На жаль, у кобеляцькому відділенні зв’язку про впровадження «Укрпоштою» надання адміністративних послуг поки що лише знають. Керівник районного відділення Любов Голтвянська повідомила, що в найближчий рік кобелячани не зможуть оцінити переваги подібного нововведення. Для цього в районі немає ні фахівців, ні необхідного обладнання.

Натомість посадовець розповіла про наміри скласти достойну конкуренцію «Новій пошті» у наданні такого виду послуг, як кур’єрська доставка. Причому «укрпоштівці» беруться доставляти як великовагові посилки, так і листи по принципу «із рук — у руки». Тобто, прямо додому до адресата.

Є в новому році у поштарів і не надто приємні новини. Раніше вони приймали оплату за комунальні платежі від населення абсолютно безкоштовно. Станом на початок 2013 року ситуація дещо змінилась. Зараз відповідний договір обласна дирекція «Укрпошти» зуміла заключити лише з «Полтавагаз». А ось роблячи платежі за спожиті воду і електроенергію, кобелячанам доведеться сплачувати ще й за послуги пошти. А це — півтора відсотки від суми платежу. Але не менше ніж 1 гривня 80 копійок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2013, 16:29 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації