Вхід | Реєстрація

«Проснулися 1-го — сауни нема!»

На черговій щотижневій нараді говорили про менінгіт, згорілу сауну та знешкоджений самогон.

На початку наради головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря розповіла про надзвичайну подію, яка сталася після Нового року у Великих Солонцях. Звідтіля до районної лікарні госпіталізували дівчинку у важкому стані. Вона була без свідомості, пульс не прощупувався. Зважаючи на її тяжкий стан, уже через 1,5 години пацієнтку відправили до Полтавської обласної дитячої лікарні. Там підтвердили діагноз, який попередньо поставили новосанжарські медики — менінгіт.

— Ми з’ясували, що окрім цієї дівчинки у будинку в той день перебували ще дев’ять дітей, найменшому з яких — всього 4 місяці, — розповіла Ольга Гиря, — крім цього, 26-го числа ця дитина була на ранку у школі. І контактувала з іншими дітьми та вчителями. У всіх цих людей нам довелося брати аналізи, щоб перевірити, чи немає збудника хвороби у них. Результати будуть відомі через 2-3 дні.

Начальник райвідділу МНС Юрій Шило повідомив, що новорічні свята пройшли без пригод. Окрім одного випадку, коли у приватному домоволодінні згоріла сауна.

— Вони 31-го попарилися і пішли святкувати. Проснулися 1-го — сауни нема! — пояснив Юрій Володимирович. — Причина банальна — перетопили і затлілося перекриття. На щастя, ніхто не постраждав.

До заступника начальника райвідділу міліції Сергія Пархоменка одразу виникло питання у голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса.

— Як у нас із самогоноварінням та реалізацією? — поцікавився голова РДА.

— Проводиться певна робота, — відповів правоохоронець, — виявляємо, вилучаємо продукцію, потім знищуємо!

— Ви беріть і нас, щоб ми бачили, як ви знищуєте! — посміхнувся Сергій Шовкопляс. У залі весело засміялися.

У продовженні наради присутні заслухали звіт директора Новосанжарської ДЮСШ Юрія Стрюка про роботу закладу за рік. Також наприкінці наради неабияке обговорення отримала тема потрібності дискотеки для новосанжарської молоді. Відповідній службі дали доручення провести своєрідний моніторинг серед підлітків та молоді. І, за можливості, влаштувати круглий стіл, за яким могли зустрітися представники влади та молодого покоління, аби почути одне одного.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2013, 14:39 | Нові Cанжари | Суспільство
1. кент / 14 січня 2013, 11:21
Да Шовкоплясу только осталось самогон уничтожать,...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації