Вхід | Реєстрація

Від насильства у сім’ї страждають найрідніші люди

Від насильства у сім’ї страждають найрідніші люди

До чергової частини Новосанжарського РВ України в Полтавській області зателефонувала 23-річна мешканка Нових Санжара і попросила про допомогу.

За вказаною адресою виїхав відповідальний від керівництва начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно, тимчасово виконуючий обов’язки начальника дільничних інспекторів міліції Роман Рябуха, дільничний інспектор Сергій Киричок. Вони з’ясували, що цього дня господар родини повернувся додому з роботи напідпитку і, зі слів дружини, шукав будь-який привід, щоб посваритися з нею. Коли ж чолов’яга почув докори у свою адресу за таку поведінку, це його дуже «зачепило». П’яний чоловік почав ображати жінку нецензурною лайкою та погрожувати їй фізичною розправою.

Дільничний інспектор міліції провів з чоловіком профілактичну бесіду про неприпустимість антигромадської поведінки в суспільстві та про заборону вчинення насильства в родині. Також відносно чоловіка був складений адміністративний протокол за статтею 173-2 (вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція вказаної статті передбачає накладення штрафу від трьох до п’яти неоподаткованих мінімум доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’яти діб. Наразі суд Новосанжарського району прийме рішення щодо цього правопорушення.

На жаль, зараз такі явища в сім’ях — не рідкість. Дільничні інспектори міліції постійно намагаються попередити їх. «Домашні» правопорушники обов’язково знаходяться на обліку в міліції, з ними проводяться профілактичні бесіди, а якщо це не допомагає, то застосовуються більш жорсткі заходи.

— З початку року до служби дільничних інспекторів міліції нашого району надійшло 114 звернень з приводу домашнього насильства, — розповів Роман Рябуха. — За результатами перевірки нами було складено 102 протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 72 особи поставлено на профілактичний облік.

Насильство в родині — це злочин, від якого страждають найрідніші люди. Якщо відносно Вас вчиняється злочин — не мовчіть, телефонуйте до райвідділу міліції щодо запобігання та протидії домашнього насильства за телефонами: 3-12-02 або за 102.


Автор: Оксана Грузін, інспектор зі зв’язків з громадськості Новосанжарського району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2013, 09:45 | Нові Cанжари | Кримінал
1. Дед / 14 січня 2013, 11:18
Що це Махну так стало, интересно, что сам выехал на семейный скандал.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації