Вхід | Реєстрація

«Дякувати за добро так само важливо, як і його робити!»

«Дякувати за добро так само важливо, як і його робити!»

11-го січня відзначають Міжнародний день слова «дякую». Ініціаторами цього свята є ООН та «ЮНЕСКО». Як з’ясувалося, новосанжарці також дуже полюбляють говорити це добре слово.
Як часто, говорячи «дякую» чи то вдома рідним, чи продавцю в магазині, ми задумуємося про важливість і сенс цього слова? Напевно, нечасто, адже робимо здебільшого це автоматично і беземоційно.

Філологи стверджують, що слово «дякую» іншомовного походження. В українську мову воно прийшло з польської. А польське «дзенькую» взяло коріння в Німеччині, де воно звучить як «данке». Слово «спасибі», як неважко здогадатись, походить від староруського «спаси Біг» (спаси Бог).

На Україні, як у давнину, так і в наш час, невміння дякувати вважається ознакою невихованості. Тому, напевно, кожному ще з дитинства відомо, що слова «дякую» і «будь ласка» — чарівні. Психологи сходяться на думці, що щиро сказані слова подяки справді мають чудодійні властивості, адже вони викликають позитивні емоції, висловлюють увагу, чим роблять наше життя світлішим і щасливішим.
Ми з’ясували, що новосанжарці не тільки переконані у важливості і необхідності цих чарівних слів, а й часто ними користуються.

Людмила:

— Я сама доволі часто говорю слова вдячності. І дочку так виховала. Адже сказане комусь «дякую» — це обмін позитивом. Щоранку я подумки дякую Богу за те, що я є, дякую своїм батькам, дякую долі за дорогих мені людей.

Андрій:

— «Спасибі» говорю досить таки часто. Вважаю, що людині важливо не тільки приймати подяку, а й уміти її висловлювати.

Ірина:

— Я думаю, що чим частіше люди говоритимуть один одному «дякую», тим краще. Бо від цієї, начебто, дрібниці, стає приємніше на душі.

Тамара:

—  Дякувати за добро так само важливо, як і його робити. Адже, як відомо, «спасибі» означає «спаси, Боже». А відтак, дякуючи людині за добрий вчинок, бажаєш, щоб Бог їй віддячив сторицею. Отже, просте слово «дякую», так, як і добрий вчинок, зроблений від щирого серця, має потужний енергетичний посил, що позитивно впливає не тільки на людей, а на все живе і навіть на екологію. У основі життя є любов і безкорисливість, тому робити добрі справи потрібно не розраховуючи на подяку, бо тільки так вони обов’язково повернуться до нас чи до наших дітей добром.

Отож, 11 січня — це чудовий привід ще раз згадати про необхідність повсякденно говорити один одному навіть за якусь невеличку приємність слова подяки.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2013, 15:21 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації