Вхід | Реєстрація

Клумби у Нових Санжарах огороджують колючим дротом

Клумби у Нових Санжарах огороджують колючим дротом

У деяких жителів таке ноу-хау викликає подив і занепокоєння. Але у селищній раді заспокоюють і пояснюють: таким чином мешканців селища намагаються привчати до культури.

До редакції «ЕХО» звернулася жителька Нових Санжар. Вона пояснила, що тільки-но йшла центром селища і з подивом побачила, що клумби біля магазинів огороджені… колючим дротом.

— Я все розумію, але щоб у центрі містечка натягти «колючку» — це перебор! А якщо хтось послизнеться і упаде на цю проволоку?! — обурено поцікавилась жінка. — Мало того, що об неї ризикуєш порвати одяг, так ще ж можна і травмуватися! А якщо маленька дитина побіжить і на неї наштрикнеться?!

Занепокоєння мешканки селища, у принципі, можна зрозуміти. Поява колючого дроту біля тротуарів у Нових Санжарах явно не додала містечку краси і привабливості. Та й якісь нав’язливі асоціації з таборами та тюрмами мимоволі виникають.

Утім, у селищній раді запевняють, що нічого страшного у колючому дротові немає. Навпаки, він має виконати таку собі виховну функцію і привчити новосанжарців не ходити по клумбах.

— Людей, на жаль, не так легко перевчити, — констатує селищний голова Андрій Река. — Можна біля цих клумб натягнути звичайну червону стрічку, але її будуть ігнорувати і все одно ходитимуть через газони. У нас якраз був запас такого дроту і ми вирішили його використати, як огорожу для клумб. На нього почепили стрічки, щоб люди одразу помічали і туди не йшли.

Новосанжарський мер переконаний, що отримати травму, зачепившись за колючий дріт, неможливо. Якщо просто до нього не підходити.

— А чого туди йти?! Можна ж обійти і пройти там, де огородження немає. Я буду навіть радий, якщо не одна порве колготки і не один — штани, але все ж таки привчиться до культури!

Ми сідаємо у службову «четвірку» мера і він їде вулицями селища.

— Ось подивіться! Ми біля пошти посадили клумбу з троянд. Це красиво буде? Красиво! Але ж люди через неї постійно ходять! Зараз снігом засипало і ніхто тих квітів не бачить. Ми маємо їх огородити? Маємо! Тепер дивіться далі! Ми вже й колючу проволоку повісили, а люди все одно через неї лізуть! (Навпроти входу до пошти, дійсно, видно сліди на снігу, які проходять просто через колючу огорожу — авт).

Насамкінець, Андрій Река пояснює, що огородження з колючого дроту — це введення тимчасове. За деякий час новосанжарці привчаться до культури. І потреби у огородженні клумб колючим чи якимось іншим дротом вже не буде.

Слова мера підтверджують і деякі жителі селища. Так, один з працівників поштового відділення, до появи колючого дроту біля клумби поставився з розумінням.

— Ми ж такі люди, що просто так не поймем! Даже проволку повісь — у нас будуть лізти і штани рвати! Але не обійдуть. Так що, може, це і правильно.

Можливо, ідея з колючим дротом врешті-решт себе і виправдає. І завдяки йому новосанжарці, дійсно, стануть більш культурними. Але зовнішній вигляд селища огороджені таким чином клумби точно не прикрашають. Адже щодня працівникам селищних установ та гостям містечка доводиться злякано натикатися на нехай і невисоку, але загрозливого виду огорожу з гострими шипами дроту. Після цього лишається тільки стривожено оглянутися: чи немає десь неподалік таблички із написом «Обережно, міни!».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2013, 15:48 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Бувалий / 17 січня 2013, 17:23
Маразм... Старечий... Чомусь стало огидно і соромно. Мабуть тому, що голосував за нього...
2. рикошет / 17 січня 2013, 19:47
Звісно колючка метод не популярний,неестетичний,багатьом не подобається,мені доречі також.Але що робити ,якщо поїзд їде воно лізе!Восени чув історію про те, що ті квіти покрали, взимку по них топчуться.От все й зрозуміло квіти для людей,а колючий провід для биків.Згадайте як в Германії позбавились звички їздити "зайцем",в той час у нашій країні за ту ж провину журили на різних товариських судах.Результат -Германія є центром Європи.А ми?
3. Бувалий / 17 січня 2013, 20:43
2. рикошет пише:
«Германія є центром Європи»

Німці -- люди практичні. Там, де люди звикли ходити, вони не клумби саджають, а влаштовують пішохідні доріжки і переходи. У них на першому плані зручність, а вже потім естетика. А взагалі-то як треба спротивити людей, щоб прикрашати їх селище колючкою, нехай і тимчасово. Навіть безпека, дітей у першу чергу, його не колише.
4. рикошет / 17 січня 2013, 21:41
Коли німці позбавились першого "зайця",вже тоді вони заклали фундамент європейського майбутнього своїх онуків.А нам краще медовою дорогою до(вибачте) гімна,чим навпаки.Але,Бувалий кожен має право на свою позицію.Я вважаю,що нам вже час змінитись від стада на цивілізоване суспільство.Методи впливу залежать від рівня свідомості суб"єкта на який потрібно впливати.А свідомість у багатьох ммм-да.Чи у Санжарах ніхто не топче квіти,не б"є ліхтарі,не давить пішоходів на "зебрах"?А якщо так то ловіть їх і умовляйте не робити це.Ні! Клин вишибають клином.
5. рикошет / 17 січня 2013, 21:42
Коли німці позбавились першого "зайця",вже тоді вони заклали фундамент європейського майбутнього своїх онуків.А нам краще медовою дорогою до(вибачте) помийки,чим навпаки.Але,Бувалий кожен має право на свою позицію.Я вважаю,що нам вже час змінитись від стада на цивілізоване суспільство.Методи впливу залежать від рівня свідомості суб"єкта на який потрібно впливати.А свідомість у багатьох ммм-да.Чи у Санжарах ніхто не топче квіти,не б"є ліхтарі,не давить пішоходів на "зебрах"?А якщо так то ловіть їх і умовляйте не робити це.Ні! Клин вишибають клином.
6. рикошет / 17 січня 2013, 21:46
прошу вибачення слово в коментарі 4 не є ненормативною лексикою.Хіба нормативи в Ехо інші.
7. Бувалий / 17 січня 2013, 22:48
5. рикошет пише:
«Методи впливу залежать від рівня свідомості суб"єкта на який потрібно впливати.»

Так, але не у цьому випадку. Я, наприклад, не новосанжарець, і по квітниках, тим більше, не гуляю. То ж яке у мене складеться враження про новосанжарців, від яких зелені насадження відгороджуються колючим дротом? А може це і від мене загородили? Чи не приниження це? Судячи з Вашої "німецької" логіки іронія автора щодо мін вже стає панацеєю...
8. рикошет / 18 січня 2013, 06:26
Коли Ви диветесь на щось через вікно,бачите те що за вікном .а не скло.Отже про новосанжарців судити потрібно по квітах,а не по колючому дроту.А логіка у мене не німецька, а українська,адаптована. Колючка, хіба це приниження? От моя заробітна плата і пенсія моєї мами- це приниження.Прем"єр що гаворить суржиком- приниження.Бажання мати 100 державних мов - приниження.
9. новосанжарець / 18 січня 2013, 10:39
8. рикошет пише:
«Отже про новосанжарців судити потрібно по квітах,а не по колючому дроту.»

якщо судити по квітах, то нащо ж позорити перед іншими гостями селища...
10. читач / 18 січня 2013, 12:03
люди будуть ходити там де їм зручно а не там де їм скажуть
11. вільний / 18 січня 2013, 15:07
Фонарики б"ють люди,троянди топчуть та крадуть теж люди,урни перевертають -люди.Так що колючий дріт для таких людей,а для нормальних-квіти.Комусь зручно ходити по вулиці голим але суспільні правила не дозволяють.А ходити по квітах аби лиш напростець можна?От і виходить що без колючого дроту ніяк."Читач"зручно викинути недопалок на тротуар ,до недавна так і було а зараз викидають в урни,звикли.Звикнуть ходити ,як люди по тротуарам ,а не як стадо.
12. повар 3 го розряду / 22 січня 2013, 11:34
Завдякуючи А.О.Реці ми пишаємося своїм чарівним,квітучим містечком. А на весні всі жителі Санжарського р-ну та гості будуть любуватись квітучим клумбам та гаям, зразковій чистоті та та людській праці. Спасибі селищному голові за всі ці чудові створіння.
13. Віруючий / 22 січня 2013, 13:24
10. читач пише:
«люди будуть ходити там де їм зручно а не там де їм скажуть»
в туалет в санжарах ходят не там де ближче,не за вугол,а в чисті,теплі прибиральні.А з логіки читача :навіщо туалети, можна і під пам"ятником опорожнитись.
14. читач / 23 січня 2013, 07:21
читай третій коментар і може тобі дійде прошо я писав
15. повар 3го розряду / 23 січня 2013, 18:58


10. читач пише:
«люди будуть ходити там де їм зручно а не там де їм скажуть»
подивіться уважно на ФОТО,переходити в зазначиних місцях не тільки не практично і не естетично,але й дуже небезпечно(особливо біля телекому)в любу хвилину може статися наїзд.
16. Чудо Юдо / 24 січня 2013, 10:02
Мотивація дроту зрозуміла. В принципі оправдана - биків якось потрібно таки привчати до культури, до того що ходити потрібно там де можна, а не де схотілося.
Але ж вибачте - колючий дріт??? Ви б ще електрику по ньому провели! Щоб мала дитина, яка мимо бігла, перечепилася і на дріт упала, не тільки око собі виколола, а ще й отримала опіки. Так же веселіше!
А як щодо невеликого, недорогого паркану? Нехай метрового. Більшіть людей, сподіваюся, зрозуміє що потрібно обійти, ну а найбикуватіші, так і через дріт полізуть. Ще й звалять його по п’янці, щоб не заважав.

Змінено 24.01.2013, 10:03
17. листоноша / 27 січня 2013, 08:40
Працівники Новосанжарського відділення Укрпошти теж святкують своє професійне свято. Найбільшим подарунком для них став нещодавно зроблений тротуар із сучасної плитки, який тепер має акуратний і доглянутий вигляд. А поблизу поштового відділення висаджено троянди. Тепер у новосанжарських поштовиків буде своя алея квітів, за якими вони будуть доглядати і піклуватись.
18. Пінгвін / 27 січня 2013, 14:30
Краще б река на собачій упряжці їздив це було б йому до лиця...
19. кокос / 5 лютого 2013, 09:37
Усе,що робиться хорошого в Нових Санжара,спасибі селищному голові. Весною,коли всерозцвіте, зніметься проволка і всі ми разом скажимо велике спасибі меру,нашого районного центру,що не дозволив затоптати нам оцю красу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації