Вхід | Реєстрація

«Басейн — то для панів, а садок — для дітей»

«Басейн — то для панів, а садок — для дітей»

Журналісти «ЕХО» дізнавались настрої кобелячан із приводу майбутнього будівництва у Кобеляках басейну.

Після того, як кобелячани почули про майбутнє будівництво басейну в Кобеляках, дехто почав сумніватись у його необхідності і пропонувати натомість свої варіанти. Хтось упевнений, що нашому місту не вистачає нового дитячого садка, адже проблема з переповненими групами в обох міських дошкільних закладах, дійсно, існує. А на чергу батьки ставлять своїх діток тільки-но виписавшись із пологового відділення. Дехто заявляє, що Кобелякам необхідно збудувати повноцінне крите хокейне поле, аби мати можливість кататись на ковзанах та проводити хокейні змагання в будь-яку пору року і незалежно від погоди. А хто повністю підтримує будівництво басейну.

Спершу ми вирішили поцікавитись у міського голови, яка орієнтовна вартість запропонованих нами об’єктів і чи є перспективи, що їх все-таки збудують у майбутньому.

Олександр Михайлович зазначив, що в будівництві будь-якого об’єкту важливо, хто його фінансуватиме. За його словами, у Полтавській області найкращий каток знаходиться в місті Кременчук. До того ж, він приватний і платний. Бюджетні катки зазвичай низької якості і непридатні для гри в хокей та тривалого катання на ковзанах.

— У Кобеляках, для прикладу, каток якісний, бо його робили зацікавлені люди, — стверджує очільник міста. — Та він залежить від погодних умов і працює тільки тоді, коли є великий мороз. Якщо робити каток в Кобеляках, то потрібно робити його найвищої якості. Звісно, він був би дуже дорогим і в будівництві, і в обслуговуванні. А таких коштів немає в жодній районній організації. Тому якщо будувати, то тільки приватний і платний.

За словами Олександра Ісипа, орієнтовна вартість повноцінного якісного критого хокейного поля може складати близько трьох-п’яти мільйонів гривень.

Що стосується басейну, то його орієнтовна вартість складатиме п’ять мільйонів гривень.

— Узагалі, він міг би коштувати ще дорожче. Але враховуючи те, що басейн будуватимуть при дитячо-юнацькій спортивній школі, де вже є вода, світло, каналізація, електрика та опалення, то вартість басейну буде дешевшою.

За словами очільника міста, басейн буде бюджетним, аби всі жителі нашого міста мали можливість займатися фізкультурою та спортом. Будівництво відбуватиметься з різних джерел. З місцевого, районного і, ймовірно, обласного бюджету. Плюс до всього залучатимуться кошти приватних інвесторів.

— Збудувавши об’єкт, постає питання, на балансі якої організації він буде знаходитись. У цьому випадку реально це робити районному відділу освіти, який хоч і не є найбагатшою організацією в районі, та освітянський бюджет, у Кобеляцькому районі, найпотужніший, — сказав Ісип.

Що стосується будівництва нового дитячого садка, то за словами Олександра Михайловича, його вартість могла б скласти цілих 80 мільйонів гривень. А на утримання такого дитсадка необхідно було б щорічно витрачати 2-4 мільйони гривень. Як повідомив Ісип, місто собі цього дозволити на сьогоднішній день не може. Та й необхідності в будівництві абсолютно нового дитсадка, за його ж словами, немає.

— Дефіцит місць у дитячих садках ніби-то і спостерігається, але ж демонстрацій невдоволених також немає. Звісно, потреба в додаткових місцях є. Та для цього вистачить відкрити ще хоча б одну групу. Або, для прикладу, переобладнати якийсь житловий будинок під дитячий садок. І це коштувало б значно дешевше, аніж будівництво нового, — підсумував Ісип.

Аби розібратись, чого насправді бажає більша частина кобелячан, ми вийшли на вулиці нашого міста і особисто у них поцікавились, що з запропонованих трьох об’єктів потрібно побудувати в Кобеляках першочергово. Для цього ми обрали п’ятдесят людей. Серед них були люди різних вікових категорій. Це і школярі, і люди середнього віку, і пенсіонери. Як вияснилось, думки кобелячан розділились. Хтось підтримував будівництво басейну та хокейного поля, мовляв, спорт у Кобеляках необхідно розвивати першочергово. А хто неабияк обурювався і запевняв, що Кобелякам необхідно відкрити новий дитячий садок.

— Басейн хай мультимільйонери будують, а нам дітей немає куди дівати, — обурився чоловік пенсійного віку.

— Басейн — то для панів, а садок — для дітей, — підтримала його жінка середнього віку, яка за руку тримала маленьку дівчинку.

Зрештою, після годинного блукання містом, ми все-таки визначились, чого саме бажають кобелячани. Будівництво басейну підтримали 24 особи, новий дитячий садок хочуть 21чоловік, а крите хокейне поле — 5 людей.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2013, 16:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації