Вхід | Реєстрація

За літню гуму не штрафуватимуть

За літню гуму не штрафуватимуть

Для цього в Україні поки що немає законодавчої бази.

Стаття, надрукована в минулому номері «ЕХО», яка називалась «Зміни у ПДР обійдуться у 1500 гривень» отримала резонанс серед частини жителів Кобеляцького району.

До редакції зателефонували кілька чоловік із проханням внести деяку ясність. Люди не зрозуміли, чи набрали заплановані нововведення законної сили. Один із респондентів розповів: «Ми тут з мужиками сперечаємось. Одні пишуть, що за літню гуму вже штрафуватимуть, інші — ні».

Відповідь однозначна — ні. По-перше, ще не внесені відповідні зміни у Правила дорожнього руху. А по-друге, і це головне, відсутні відповідні статті в Кодексі України про адміністративні правопорушення. Це означає, що у співробітників ДАІ немає законних підстав складати протоколи за їзду в зимовий період на літній гумі. Ми, у свою чергу, зобов’язуємось одразу ж повідомити земляків, коли законодавці внесуть зміни в кодекс. Хоча, зважаючи на їх, парламентарів, графік роботи, навряд чи це станеться цієї зими.

Ось один із жителів Кобеляк побачив у вищезгаданій статті ледве не заклик ігнорувати вимоги до безпеки руху. Мовляв, автор занадто саркастично поставився до пропозиції ДАІ і Кабміну зробити обов’язковою процедуру «перевзуття» автомобіля у холодну пору року. Це не зовсім вірно. Хоча б з огляду на те, що самі співробітники редакції ще у листопаді дисципліновано одягли на свої автівки зимову гуму. І це потрібно робити всім.

А до деякого сарказму спонукають непослідовні дії української влади. От, скажімо, є вимога користуватись пасками безпеки і заборонено користуватись під час руху мобільними телефонами. І одночасно ДАІ проводить якісь нелогічні операції під назвою «Пасок безпеки» чи щось аналогічне. Які можуть бути спецоперації? Є Закон. І якщо не виконуєш його — неси відповідальність. І так має бути кожного дня, а не лише в період якогось «місячника». Тоді водії привчаться до дисципліни, а в журналістів не буде приводу для сарказму.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2013, 11:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації