Вхід | Реєстрація

Тюнери вже отримали 60% пільговиків

Минулої п’ятниці в Кобеляцькій райдержадміністрації обговорювали стан виконання соціальних ініціатив Президента в нашому районі. Зокрема говорили про тюнери, пенсійне забезпечення та ліки від гіпертонії.

Нараду в своєму кабінеті проводив перший заступник голови Кобеляцької райдержадміністрації Микола Шабалтій. Серед запрошених були керівники районних управлінь та служб. Керівники прозвітувались про свою роботу та обговорили найбільш проблемні питання. Першим до слова запросили начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерія Буряка. Він розповів про доступне житло та чергу на отримання квартир. За його словами, зрушень у цьому питанні поки що немає.

— Насправді, черга на квартири існує тільки в Кобеляцькій міській раді, — каже Валерій Петрович. — Станом на 1 січня 2012 року на черзі було 140 чоловік. На 1 січня 2013 року — 68. Та це не значить, що всі ці люди отримали житло. Деякі просто вже виїхали з Кобеляк, а хтось самостійно придбав житло або земельну ділянку під будівництво. Та робота з цього питання триває, — підсумував Буряк.

Директор Кобеляцького районного центру зайнятості Наталія Хейлик прозвітувалась про зайнятість населення. За її словами, станом на 1 січня 2013 року в районі створено 742 нових робочих місця. Зокрема, вони створені в сільському господарстві, торгівлі, будівництві та в органах державного управління.

Також вона розповіла про залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт. За словами Наталії Миколаївни, центром зайнятості планувалось залучити до громадських робіт 1090 чоловік. Та фактично, залучили 1240 людей. Вони працювали і на дитячих майданчиках, і ліквідовували несанкціоновані сміттєзвалища.

Особлива увага присутніх була акцентована на питанні про ліки від гіпертонії. А точніше, на реалізації хворим на гіпертонічну хворобу лікарських засобів із частковим відшкодуванням їхньої вартості. Любов Коломієць розповіла, що вже 975 людей змогли придбати ліки зі знижками. Та на сьогодні виписка рецептів із частковим відшкодуванням вартості лікарських засобів призупинена.

— Рецепти ми виписуємо, та не ставимо печатки на відшкодування. Зараз початок року і кошти в державному бюджеті ще не заплановані. Тільки буде відповідна постанова Кабінету Міністрів, ми продовжимо видавати рецепти з частковим відшкодуванням вартості ліків, — сказала Любов Коломієць.

— Тобто люди зараз оплачують вартість ліків від гіпертонії повністю? — поцікавився Микола Шабалтій. — Їм це компенсують пізніше?

— Прогнозів поки що немає. Та люди, дійсно, зараз оплачують ліки повністю, — сказала Коломієць.
Також вона зауважила на проблемі, що не у всіх селах нашого району є державна аптека № 146, де і мають продавати ліки зі знижками. А саме, такої аптеки немає в Шенгурах та Озерах. І сказала, що цю проблему потрібно якось вирішувати, адже люди за ліками їдуть до райцентру.

Завідуючий аптекою № 146 Олег Безима, який також був серед присутніх, зазначив, що для вирішення цієї проблеми його необхідно забезпечити транспортом і він особисто буде розвозити ліки населенню. Зрештою, цю проблему так і не вирішили й залишили в стадії обговорення.

Насамкінець, присутні обговорили питання про видачу населенню тюнерів. Начальник цеху обслуговування споживачів № 6 Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Любов Голтвянська зазначила, що останнє надходження тюнерів було ще на початку грудня.

— На процес розсилки впливає тільки Київ? Ми ніяк не можемо вирішити питання на районному рівні? — поцікавився Микола Шабалтій.

— Іде адресна розсилка безпосередньо на ім’я людини, яка повинна отримати тюнер, — відповіла Любов Голтвянська.

Начальник Управління праці та соціального захисту населення Зоя Петренко додала, що вже 60 відсотків пільговиків району забезпечені телетюнерами. У першу чергу їх отримали ті люди, які в своїй заяві вказали, що вони користуються ефірним телебаченням.

— Треба було вказувати саме ефірне телебачення. Ті люди, які вказували в заяві кабельне або супутникове телебачення — забезпечуватимуться тюнерами в останню чергу, — сказала Зоя Іванівна.
Микола Шабалтій поцікавився, чи надходять скарги на роботу тюнерів. Любов Голтвянська відповіла, що тільки один прилад повернули через його несправність. Більше до неї ніхто не звертався.

Підводячи підсумки наради перший заступник голови РДА наголосив, що діяльність усіх районних служб має бути зосереджена на покращенні якості життя людей усіх соціальних категорій. На цьому засідання завершилось.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2013, 12:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації