Вхід | Реєстрація

«Тут і Гонгадзе можна знайти!»

«Тут і Гонгадзе можна знайти!»

У підвалах новосанжарських багатоповерхівок зберігають машинне масло, старі ліжка та пакети зі сміттям.

Після резонансного вибуху газового балона у харківській багатоповерхівці новосанжарські інспектори сектору Держтехногенбезпеки вирішили перевірити підвали та горища будинків селища. Аби переконатись, що там не зберігаються легкозаймисті предмети чи ті ж таки балони з газом.
Рейд проходить 11-го січня. Спочатку його учасники оглядають підвал п’ятиповерхівки на території військового санаторію.

— Тут кілька років тому була пожежа. Хтось, мабуть, недопалок кинув, і воно загорілося, — розповідає начальник сектору Держтехногенбезпеки Сергій Поціпко. — Після цього, здається, ніяких речей тут більше не зберігають.

Підвал дійсно зустрічає інспекторів порожніми приміщеннями і суцільною непроглядною темрявою. Учасники рейду пробираються рядком за ведучим, який освітлює шлях ліхтарем.

— Тут такі катакомби, що і Гонгадзе можна знайти, — жартує Сергій Поціпко, повертаючи у черговий прохід.

Оглянувши увесь підвал, інспектори не знаходять нічого пожежонебезпечного. І пробираються назад, до входу.

— А хтось крихти дорогою кидав, щоб шлях до виходу знайти? — цікавиться Сергій Поціпко. Інспектори сміються.

Рейдова група переїжджає до гуртожитку «нафтовиків» у центрі селища. У підвалі темно, сиро і прохолодно. На стінах — грибок. Спочатку інспектори взагалі нічого у ньому не знаходять. Але потім у одному із закапелків натрапляють на велику бочку, до половини заповнену переробленим машинним маслом. Про це складають відповідний припис, який зобов’язує керівництво гуртожитку прибрати легкозаймисті речовини у одноденний термін.

Ще більше сюрпризів очікує на учасників рейду у підвалах «костного» будинку. Оглядаючи їх у присутності представників селищної ради, інспектори знаходять цілі кімнатки, завалені побутовим мотлохом: старими ліжками, коробками з-під побутової техніки, дошками, рулонами руберойду, купами пінопласту. У одному місці навіть лежали горою накидані пакети із побутовим сміттям. Якщо у таку копицю раптом потрапить іскра, то гасити пожежу доведеться довгенько. Ще довше потім провітрювати підвал від диму. За результатами побаченого інспектори складають припис, яким зобов’язують мешканців у двотижневий термін прибрати підвали будинку.

Через деякий час інспектори обіцяють повторити свій рейд і переконатися, що перераховані у приписах недоліки повністю усунені. Адже завжди краще попередити пожежу, ніж потім розбиратися у причинах її виникнення.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2013, 10:08 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Рикошет / 23 січня 2013, 21:24
А Діда Мороза там не знайшли?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації