Вхід | Реєстрація

Новосанжарській молоді радять танцювати у школі та відпочивати в кафе

Це представники влади пропонують як заміну відпочинку в Центрі культури та дозвілля. Адже після завершення ремонту дискотеки там не проводять. Бояться, що несвідома молодь завдасть приміщенню непоправних збитків.

Саме тема РЦКД та вечірнього відпочинку молоді була чи не головною на черговій щотижневій нараді у голови райдержадміністрації. Сергій Шовкопляс вранці 21-го січня перебував у доброму гуморі, тому охоче пускався у філософські роздуми на тему «Сучасний вечірній відпочинок підлітків». Згадував і про те, що нинішня молодь вживає чимало легких (може, й не дуже легких) наркотиків, ходить на танці з травматичними пістолетами. І все це, як з’ясувалося, для того, щоб пояснити: у центрі культури і дозвілля дискотеку для молоді проводити не потрібно. Голова РДА вкотре підняв директора центру соціальних служб для молоді Ігоря Романця. І той доповів, що на дискотеку ходять переважно підлітки віком 13-15 років.

— Ми вирішили, що робити у Центрі культури і дозвілля дискотеку для 14-річних — це неправильно! — зауважив Сергій Шовкопляс. — Для них можуть організовувати дискотеку у школі! А старші шкільного віку можуть скористатися послугами одного з кафе. Ми можемо озвучити? Так, у кафе «Олімпія»! Там чудовий зал. Ну і що, що далеко від центру! За міськими рамками, десять хвилин пішки — це зовсім близько!

Як приклад того, що дискотека зараз молоді нецікава, Сергій Шовкопляс навів Нехворощу. Він розповів, що увечері заїхав у одне з нехворщанських кафе, яке має, окрім усього, і танцювальний зал.

— У кафе повно молоді. Але всі сидять за столиками! Музика грає, а танцювати ніхто не йде! І у кожного на столі — від пива до горілки!

У продовженні наради перед присутніми виступила начальник управління ветеринарної медицини у Новосанжарському району Зоя Ащеулова. Вона розповіла про профілактику сказу в районі. І наприкінці свого виступу наголосила на необхідності створення у Нових Санжарах притулку для собак. І кошти на нього знайти у бюджеті.

— А у нас з’явилися кошти на житло для дітей, які виходять з інтернатів? — поцікавився у представників служби у справах дітей голова районної ради Володимир Левицький. Ті заперечливо похитали головами. — У нас для бездомних дітей житла немає, а ви пропонуєте для бродячих собак гроші з бюджету виділяти!

Зоя Ащеулова визнала, що фінансувати притулок мають благодійники і громадські організації, але впевнено заявила: він у районі потрібен.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2013, 11:20 | Нові Cанжари | Суспільство


1. батько підлітка / 25 січня 2013, 12:09
Мені здається ,що підхід у голови районе,НЕ ДЕРЖАВНИЦЬКИЙ,поясню: навіщо було ремонтувати дом культури,якщо зневажати наших дітей? Так спокійно (цинічно) говорити про наркоманію і малолітній алкоголізм , при цьому не вживати ніяких заходів,не надавати ніяких доручень міліції,прокуратурі,своїм підлеглим :оце є злочин проти населення,влади і нарешті проти держави. Мені здається,що губернатор повинен забути про кумовство і нагнати такого керівника.
2. підприємець / 25 січня 2013, 13:49
Якщо діти, зі слів посадовця, вживають наркоту та питво,то чому влада не пориться з поставщиками дурману та з підприємцями що продають малим тютюн та горілку? В Нефорощі ,Шовкопляс зізнавсся,що був свідком продажу неповнолітнім забороненого товару ,а якщо він не відреагував,то він сам сприяє цим проявам деградації суспільства. Як Ви вважаєте чому гр.Шовкопляс не бажає покласти край,? Чому не попросить міліцію,прокуратуру Йому допомогти навести порядок? Повернути собі авторитет, адже ще не все втрачино!...
3. продавець / 25 січня 2013, 16:51
тупори! зал зробили, чому ще жодного нормального концерта не було, де обіцянки про кіно !? що важко запросити нормальних артистів !? люди зрадістю сходили б вечером на нормальний концерт! чи вам недозволяють думати ? ходять тільки по коредорах і щолкають каблуками, дармоеди ....
4. ясен / 25 січня 2013, 20:52
Почекайте!Що це, Левицький критикує владу,яку сам представляє?Якщо у цієї влади немає коштів на придбання житла сиротам,але на утримання (жирне)своїх задів є,то таку владу мало роздерти.Взагалі для чого заслуховувати питання сказу,якщо не приймати ніяких мір на рівні району,області, держави?Вже надоїло це бубубу.А що стосується дискотеки,то це справжній позор,кам"яний вік-у райцентрі немає дискотеки,а є відділ культури.Ха,ха,ха це цирк.Напевно сторічному,пузатому Шовкоплясу молодь не зрозуміти.
5. рикошет / 26 січня 2013, 07:56
Яка тільки дурість стверджувати ,що серед теперишньої молоді В Санжарах більшість вживає наркотики, наркоманів не більше ніж у 90-і.В переважній більшості молоді люди розумніші,культурніші,та комунікабельніші від вас ,районні керівники.Хоча є й недорозвинуті,але їх кілька.Я в Нових Санжарах проводжу кожні вихідні дні ,тому маю обгрунтовану думку.А будинок культури,напевно для організації дозвілля існує, а не для виступів "народних артистів" з райадм.
6. повар 3го розряду / 26 січня 2013, 20:30
Сергійко зовсім розум втратив. А я ж пам"ятаю його ще нормальним. Сергію, в тебе є земля та птахівництво,не соромся, займись улюбленою справою,а владу залиш для нової генерації(не заплямованих),не ганьби себе до кінця.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації