Вхід | Реєстрація

Сортуванням більшості періодичних видань і надалі займатиметься Полтава

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про послуги поштового зв’язку та оплату громадських робіт.

Розпочали апаратну нараду з інформації про основні суспільно-політичні новини, про які поінформувала Таміла Шевченко. Наступне питання у порядку денному було про надання поштових послуг та передплату періодичних видань. На нього доповідала Любов Голтвянська, начальник цеху обслуговування споживачів № 6 Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта». За її словами, Кобеляцький цех із обслуговування споживачів надає універсальні послуги поштового зв’язку, проводить виплату пенсій, соціальних допомог, розповсюдження періодичних друкованих видань та фінансові послуги. Також активно розвивається сервіс із продажу електронних квитків на залізничний транспорт. Як повідомила Любов Голтвянська, квитки можна придбати у відділеннях поштового зв’язку в будь-який з існуючих напрямків по Україні, як заздалегідь, так і в день поїздки.

— Щомісяця в нашому структурному підрозділі продається від шести до двадцяти квитків жителям міста і району. Розвиваються і набирають обертів послуги зі страхування автотранспорту, зброї, пріоритетні поштові відправлення, кур’єрська доставка, відправлення з sms-повідомлення, термінові електронні перекази та повідомлення, — сказала Голтвянська.
Також за її словами, багато непорозумінь та нарікань від споживачів виникає через незадовільний стан абонентських скриньок. А це, у свою чергу, призводить до конфліктних ситуацій.

— Та ще більш проблемним у сьогоднішніх умовах є те, що збільшилась ймовірність фактору ризику для життя та здоров’я листонош, пов’язана з доставкою пенсії. Аби якось вирішити цю проблему, відтепер кожен листоноша має можливість спілкуватися по мобільному телефону з дільничним інспектором міліції, на території якого знаходиться відділення поштового зв’язку, — сказала Любов Голтвянська.

Після доповіді начальника цеху обслуговування споживачів № 6 Микола Шабалтій зазначив, що останнім часом від жителів міста та району надходять скарги про несвоєчасну доставку періодичних видань та пенсій. А буває й так, що періодику, узагалі, не приносять.

— Іноді ці проблеми вдається вирішувати. Та складається враження, що такі дії уже в системі. І зараз бачимо, що сортування періодики в Полтаві не сприяє наданню якісних послуг жителям міста та району, — зазначив Шабалтій.

— Так, ця проблема, дійсно, існує. І вона у всіх на слуху. Якщо трапляються такі порушення, то поштове відділення пише офіційний лист до Полтавської дирекції. І бувало й так, що акти про недосилання періодики ми надсилали нашому керівництву щодня. Тобто, майже кожного дня якогось видання при розсилці не вистачає, — відповіла Любов Григорівна.

— Як тоді вирішити цю проблему? Якщо пошта формуватиметься у Кобеляках, це може покращити якість розсилки періодики по місту та району? — знову запитав Шабалтій.

— На мою думку, це вже не можливо. Пошта, для прикладу, приходить у Полтаву о 2-3 годині ночі. До нас вона надходитиме о 8 ранку. І розформувати її ми вже не встигатимемо. Аби хоч трішки покращити цю ситуацію, ми взяли на себе сортування районної газети «Колос» та тижневика «ЕХО». Звичайно, нам це не досить зручно, але умови для кобелячан хоч якось покращились, — підсумувала Голтвянська.

Наступне питання було про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт у Кобеляцькому районі в 2012 році та плани і завдання на 2013 рік. На нього доповідала директор районного центру зайнятості Наталія Хейлик. За її словами, протягом 2012 року в оплачуваних громадських роботах взяли участь 1240 чоловік, які перебували на обліку в районному центрі зайнятості. Всі вони працювали за рахунок коштів підприємств, коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та за кошти місцевих бюджетів. У результаті тісної співпраці з органами влади в 25 сільських, селищних та міській радах району створені робочі місця та організовані роботи для працевлаштування 353 безробітних. Ними здійснювались роботи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів та дитячих майданчиків.

У 2013 році, за словами Наталії Миколаївни, громадські роботи не втрачають своєї актуальності. Так, відповідно показників, цього року до участі в таких роботах в районі центром зайнятості планується залучити 1220 осіб.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2013, 12:54 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації