Вхід | Реєстрація

Правоохоронці затримали молодика, який напав на школярку

Правоохоронці затримали молодика, який напав на школярку

20-річний юнак, приїхавши у Кобеляки погостювати, з якогось дива вирішив пограбувати юну дівчину.

Наприкінці минулого тижня по Кобеляках поповзли чутки про черговий напад на жінку, точніше, на молоду дівчину. Сталося це в середу в мікрорайоні Ковжежа, який уже давно має в райцентрі недобру славу. Справа в тому, що там уже кілька разів фіксувались випадки нападів на жінок та дівчат. У більшості з них нападників так і не знайшли.

Ось і цього разу в місті почали говорити про пограбування і спробу зґвалтування неповнолітньої юнки. Щоправда, у цьому випадку зловмисника досить швидко затримали. Кобелячани жваво обговорювали його ймовірну причетність до злочинів, скоєних у минулих роках. Говорили навіть про затримання маніяка.

Та за словами Віри Гомонюк, відповідальної за роботу з громадськістю у Кобеляцькому райвідділі міліції, затриманий не є якимось маніяком. Більше того, у цьому випадку не було і спроби зґвалтування.

Близько 18-ої години 16 січня учениця однієї з міських шкіл поверталась додому після позаурочних занять з англійської мови. За кілька десятків метрів від будинку, у якому проживає, дівчина помітила юнака, котрий розмовляв по мобільному телефону. Не підозрюючи нічого поганого, школярка спокійно пройшла мимо. Раптом парубок догнав дівчину, схопив її за одяг і потяг у безлюдне місце. Нападник одразу почав вимагати у своєї жертви гроші і мобільний телефон. Але ні того, ні іншого у школярки не було. Тоді нападник примусив її зняти з пальця золоту каблучку. Лише після цього він відпустив юнку, а сам швидко зник із місця події. Мама дівчинки, дізнавшись про пригоду, одразу ж написала заяву у Кобеляцький райвідділ внутрішніх справ. За пошуки підозрюваного взявся начальник відділу карного розшуку Іван Савченко. Зрештою, він і «вирахував» злочинця. А затримав грабіжника, уже наступного дня, помічник дільничного інспектора міліції Сергій Олійник.

Затриманим виявився 20-річний мешканець Шишацького району. Раніше він навчався у Кобеляцькій школі-інтернаті. Під час свят парубок приїхав у колись рідне для нього містечко погостювати до товариша. І вчинити злочин. По даному факту розпочато досудове слідство за ознаками статті 186 ч.2 КК України.

Батьки постраждалої дівчинки висловлюють щиру вдячність кобеляцьким правоохоронцям за проявлені оперативність та професіоналізм.

 

Як уберегти себе від нападу зловмисника?

Повертаючись додому увечері, по можливості, не ходіть поодинці, уникайте погано освітлених вулиць, скверів, глухих, безлюдних місць, лісопаркових зон, районів будівництв.

Якщо на вас напав грабіжник і сили явно не на вашу користь, краще віддати йому гаманець, сумку, чим битися за неї, ризикуючи здоров’ям і життям.

Якщо ви затримались допізна, зверніться з проханням до близьких або знайомих зустріти Вас біля метро, зупинки автобуса та провести до будинку.

Будьте обережні і розбірливі в нових знайомствах. Не варто жінці, якщо вона одна, сідати до машини незнайомої людини.
Якщо ви змушені скористатися випадковою машиною, щоб дістатися до вашого дому, намагайтеся запам’ятати номер автомобіля і повідомити його комусь із друзів або родичів по мобільному телефону так, щоб водій не чув.

Не показуйте водію таксі чи випадкового автомобіля, що у вас в гаманці значна сума грошей.

У темний час доби йдіть посередині тротуару, щоб знизити ризик раптового нападу та, у разі нападу, мати час оцінити ситуацію.

Якщо вас пізно ввечері з будь-якої причини зупинили сторонні особи, не зупиняйтесь у темному місці, а намагайтесь дійти до найближчого ліхтаря, вітрини магазину або іншого освітленого місця. Вірогідно, що зловмисники в такій ситуації відмовляться від злочинних дій.

Не давайте можливості хуліганам спровокувати себе. Уникайте зневажливих висловлювань на їх адресу. Залишайтеся спокійним, об’єктивним та виваженим.

Мобільні телефони носіть у кишенях, бажано таких, що закриваються ґудзиками або блискавкою, на крайній випадок у сумці.
Вам часто доводиться повертатися додому пізно?

Носіть в сумочці індивідуальні засоби захисту: балончик із газом, електрошокер або свисток — у скрутну хвилину врятувати може навіть він.

Для самооборони користуйтеся засобами, що містять речовини, які подразнюють очі та дихальні шляхи, але пам’ятайте, що застосовувати їх треба з урахуванням вітру і лише у великих приміщеннях.

Захист при нападі на відкритому просторі (на вулиці, в парку).

Ви йдете по пустинній темній вулиці і помітили, що вас переслідує незнайомець. Різко поверніться у зворотній бік та спробуйте роздивитися людину. Це може значно послабити її агресивні дії та дозволить вам у подальшому впізнати цю особу. Зробіть все можливе, щоб пропустити його вперед. Якщо ситуація не змінилася, удайте, що у вас під тим ліхтарем призначена зустріч з чоловіком, братом тощо. І доведіть це до свідомості підозрілої вам особи. Наприклад, голосно покличте брата: «Максиме, ще довго тебе чекати?», або покличте собаку: «Мухтар до мене!». Це дозволить вам виграти час.

Якщо на вас напали на вулиці, створюйте якомога більше шуму: кричіть, розбийте скло, ударте по машині, що стоїть поряд, щоб спрацювала сигналізація.

Коли вам вдалося вислизнути від нападаючого, відразу відбігайте, принаймні, метрів на 10 і зберігайте дистанцію. Злочинець вважатиме за краще відмовитися від переслідування, ніж ризикувати бути спійманим.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2013, 09:49 | Кобеляки | Кримінал
1. 7777 / 28 січня 2013, 08:14
А ще кажуть-краще розвести кінцівки-- і прнаймні получити задоволення
2. ясен / 29 січня 2013, 12:44
7777-напевно в тебе є власний досвід.Користуйся п....ас.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації