Вхід | Реєстрація

Новосанжарців урятував насос із вітрини

Новосанжарців урятував насос із вітрини

У неділю чверть мешканців Нових Санжар із прикрістю виявила, що з їх кранів перестала бігти вода. Як з’ясувалося, згорів насос на одній із селищних свердловин. Запасного у селищного комунгоспу не було і купити новий через блокування коштів казначейством також не було можливості. Але вже в обід понеділка вода дивним чином з’явилася.
Як не вистачає води, розумієш лише тоді, коли її не стає. Ні тобі покупатися, ні їсти приготувати, ні навіть зуби вранці почистити. Перед сумною безводною перспективою опинилися увечері 20-го січня практично чверть населення Нових Санжар — мешканці вулиць Комсомольської, Горбенка, Леніна. Як удалося з’ясувати в селищній раді, припинення водопостачання сталося не внаслідок пориву водогону. Причина була більш очевидною, але не менш складною. На свердловині, розташованій біля «Гостинного двору», згорів глибинний насос. Проблема була в тому, що запасного такого у селищного комунгоспу не було. Купити новий з певних причин також не видавалося можливим.

— Справа у тому, що у вересні ми вже брали насос у полтавської фірми, яка ними займається. Брали під чесне слово, що як тільки казначейство пустить гроші, ми з ними розрахуємося, — розповідає селищний голова Андрій Река.
Але казначейство коштів так і не пропустило. І розрахуватися за «вересневий» насос селищна так і не змогла. Тепер доводилося звертатися до тієї ж фірми і прохати другий, обіцяючи пізніше розрахуватися вже за два. Ситуація погіршувалася тим, що у самої фірми подібних насосів у наявності не було. Їй потрібно було закупити їх у поставника. Але для цього не було «живих» грошей.

— Мені у Полтаві кажуть: «Нам же заборгували не тільки ви — практично уся область. От через це ми тепер не маємо коштів, щоб замовити нові насоси!» — пояснює Андрій Река. — Але ми будемо шукати будь-які варіанти, щоб відновити водопостачання якнайскоріше.

Наша розмова з новосанжарським мером відбувалася вранці понеділка. А вже близько дванадцятої жителі зневоднених вулиць повідомили, що з кранів нарешті побігла вода.

Селищний голова пояснив: удалося відшукати той єдиний варіант, який врятував ситуацію.

— Я подзвонив директору фірми і кажу: «У нас чверть жителів Нових Санжар вже 12 годин без води! І я пообіцяв, що зубами рватиму, але вона у людей буде!». Він мені пообіцяв, що спробує допомогти. А потім передзвонив і сказав, що у них є виставковий стенд, на якому стоїть насос, підходящий нам за маркою! Через годину він їхав на Кременчук і завіз цей насос нам. Ще за годину ми його поставили і відновили водопостачання!

Ситуацію вдалося врятувати у, здавалося б, неймовірний спосіб. Але тепер селищна рада винна полтавській фірмі кошти за два насоси — 12 тисяч гривень. Лишається сподіватися, що казначейство пропустить їх раніше, ніж у селищі вийде з ладу якийсь із одинадцяти насосів, встановлених на новосанжарських свердловинах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2013, 15:08 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. повар 3го розряду / 27 січня 2013, 17:32
Наш мер молодець, завжди знайде вихід. От би районним панам у кого повчитись господарювати, ато уміють лише носа задирати.
2. белый / 27 січня 2013, 20:17
Вобще то есть Новосанжарское комунальное хозяйство,оно за воду деньги берет ,оно и о резерве насосного оборудования должно думать.В этом случае не медали надо делить ,а резерв пополнять.Конечно государственный казначейский саботаж ставит бюджетные и муниципальные организации на грань выживания.А что же вы хотели от ганстерской власти?Терпите пока что!
3. Бувалий / 27 січня 2013, 22:34
2. белый пише:
«...государственный казначейский саботаж ставит бюджетные и муниципальные организации на грань выживания.»
Це правда. Але честь і хвала тим підприємцям, які, з вересня минулого року не отрмуючи за свої послуги ні копійки, продовжують субсидувати ці бюджетні установи, проклинаючи Азарова і його "покращення". А той з них ще три шкури здирає. Якби не дрібний приватний бізнес, усе давно б зупинилося...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації