Вхід | Реєстрація

У районі з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу

У районі з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу

У понеділок у селі Червоні Квіти відбулось відкриття дитячого будинку сімейного типу. Точніше, змінився лише статус сім’ї.

Про сім’ю Жовтяків журналістам «ЕХО» розповіли в Кобеляцькій райдержадміністрації. Адже в понеділок, представники влади та працівники служб у справах дітей вирушили в Червоні Квіти, аби привітати їхню сім’ю з поповненням і присвоєнням нового статусу: дитячий будинок сімейного типу.

Як розповіли журналістам «ЕХО», Надія Степанівна за своє життя виховала двох власних дітей — сина Сергія та доньку Марину. Також вона вже має онука. Зовуть його Сашею. У 2007 році до складу сім’ї приєдналися ще четверо прийомних діток: Валерій, Оксана, Сергій та Юлія.

Валерій у 2012 році став студентом Полтавського національного педагогічного університету. Хлопець володіє здібностями до написання віршів.

Сергій минулого року також вступив до вищого навчального закладу. Зараз він студент Полтавського національного технічного університету.
А Юлія та Оксана зараз навчаються в сьомому класі Сухомаячківської загальноосвітньої школи. Дівчата є активними учасницями у позашкільній роботі. Оксана — учасниця художньої самодіяльної школи. Гарно співає та декламує вірші. Юля — активна учасниця спортивних змагань. Вона вже є призером районних змагань із легкої атлетики.

З 11 січня цього року прийомна сім’я Надії Жовтяк переведена в статус дитячого будинку сімейного типу. До неї вже влаштована нова дитина, позбавлена батьківського піклування, — одинадцятирічний Артем.

28 січня, близько полудня, багато автомобілів зупинилися біля просторого двору сім’ї Жовтяків. На порозі хати гостей зустрічає господиня Надія Степанівна. Біля неї її діти та онук. Гості розходяться по всьому двору і готуються вітати господарів. А кобеляцькі артисти з Центру культури та дозвілля завершують останні приготування до свята. Співаки переодягаються в сценічні костюми, а звукорежисери завершують налаштовувати звук.

Коли вже все було готово, першим до вітального слова вийшов голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. За давньою традицією спочатку він вручив господарям великий, запашний коровай, аби в їхній сім’ї завжди був достаток.

— Ви прекрасна, гарна та світла сім’я. Діти, про яких ми сьогодні згадуємо і бачимо, знайшли свою родину. І в цьому будинку вони можуть відчувати себе, як вдома. Я задоволений, що 2013 рік розпочався з хорошої та доброї справи: відкриття дитячого будинку сімейного типу у вашій родині. Ця подія пов’язана з долею діток, яким у свій час не поталанило в житті. Проте, надалі в них буде все добре. Я в цьому переконаний. І дуже добре, що дорослі люди беруть у свої сім’ї діток, які цього потребують, — сказав Анатолій Таранушич.

Підсумовуючи сказане, голова РДА подарував дітям спортивний велосипед.

— Тільки прошу, не катайтеся на ньому, поки не розтане сніг, — сказав з посмішкою він.

Далі до вітального слова приєднався і голова Кобеляцької районної ради Юрій Тагадюк.

— Приємно, що є люди, які незважаючи на всі складнощі сьогоднішнього життя, беруть нових дітей у свою родину. І не просто беруть, а займаються їхнім вихованням. Мені хотілося б, аби побільше людей брали з вас приклад, — сказав Юрій Іванович.

Він також приїхав не з пустими руками.

— Так як діти люблять котлети, ми вирішили подарувати вам м’ясорубку, — підсумував він.

— Та вони не тільки їх люблять, а й самі крутять! — бадьоро запевнила Надія Степанівна.

Після привітань отець Георгій провів службу та освятив будинок сім’ї Жовтяків. Також від свого імені вручив дітям ікону, аби вона оберігала їх від усіх негараздів.

Насамкінець свята для всіх присутніх виступили артисти з районного Центру культури та дозвілля.

Уже по завершенню урочистостей у Надії Степанівни ми поцікавились, як їй вдається виховувати таку кількість дітей. Вона відповіла, що головне — це індивідуальний підхід до кожного. До речі, Артем, який приєднався до сім’ї зовсім нещодавно, уже через декілька днів став називати жінку мамою. А це багато значить.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2013, 15:52 | Кобеляки | Суспільство
1. водій / 1 лютого 2013, 03:42
У понеділок у селі "Червоні Квіти" відбулось відкриття....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації