Вхід | Реєстрація

«Усе-таки районний центр — а вечером вийти нікуди…»

Новосанжарська молодь переважно проводить вільний час у кіоску з продажу пиріжків, дитячій піцерії та у сусідньому селі. І це не дивлячись на те, що у Нових Санжарах у минулому році відкрили оновлений кінотеатр. У ньому поки що чомусь немає ні кіно, ні дискотеки.
Як правило, про проблеми молоді говорять дорослі. Серйозні дядечки у піджаках та краватках, які усе знають про бюджети і кошториси. Але у своїй переважній більшості серйозні дядьки у піджаках дуже мало знають про потреби цієї самої молоді. Тому що спілкуються з нею не дуже часто. А якщо і спілкуються, то, за начальницькою звичкою, більше говорять самі, ніж слухають молодих і зелених. Можливо, саме через це у Нових Санжарах, майже курортному селищі із найкращим (ну нехай — одним з найкращих) в Україні благоустроєм, молоді просто нікуди піти.

 

Вечір у Санжарах — без алкоголю і без варіантів

Дивна річ, чи не правда? Чому ж так сталося? Давайте спробуємо розібратися. Адже наші керівники завжди дбали про молодь. Вручали їм паспорти на День Незалежності, надягали золоті медалі на випускному і щиро вітали на День молоді. Але такий казус, тим не менше, стався. Хоча різні керівники докладали усіх зусиль, аби допомогти новосанжарській молоді. Спочатку це зробив селищний голова Андрій Река. Він вирішив зробити так, щоб у Нових Санжарах після десятої години не можна було купити алкоголь. Вирішив — зробив. Селищна рада прийняла відповідне рішення. І вулиці Нових Санжар одразу стали тверезими. Ну, майже тверезими. Оскільки проблему молоді із вживанням алкоголю скорочення часу роботи закладів торгівлі, звичайно ж, не вирішило. Ті, хто полюбляв випити, вихід із ситуації знаходили. Або завбачливо «затарювались» алкоголем до закриття магазинів і потім спокійнісінько ним накачувались на порожніх і тихих вулицях селища. Або замовляли спиртне у таксистів, які можуть привезти що і коли завгодно.

Інша молодь, якій хотілося розваг і пригод, у вечірній час із Нових Санжар мігрувала. Тимчасово, звичайно. І недалеко — у Малий Кобелячок чи Руденківку. Більше, звичайно, у Руденківку. Там є кафе «АВС», яке абсолютно спокійно працює до години ночі. І готове гостинно відкрити двері і для новосанжарської молоді. Для тієї, звісно, у якої є гроші на таксі та, власне, на саме кафе. Але своє завдання Андрій Олександрович виконав. Нові Санжари він «розгрузив». А те, що тепер селищна молодь стала пити і битися у сусідів — ну це вже, звиняйте, проблеми сусідів. І біда тут не лише у тому, що рішення мера і селищної ради було… гм… не зовсім правильним. Ну не хочете ви продавати молоді алкоголь після десяти — не продавайте! Але дайте їй що-небудь взамін! Ну хоч що-небудь! Що? А, ну так, селищна рада ж скрізь понабудовувала місць для відпочинку. За затишними столиками у мальовничих куточках селища можна посидіти, поїсти і… випити. Напевно, той самий алкоголь, завбачливо придбаний до 22:00.

Щоправда, одна розвага у новосанжарської молоді таки була. Дискотека. Влітку — в «клітці» у парку, взимку — у фойє кінотеатру. Так, можна багато говорити, що на дискотеку приходить п’ятдесят чоловік, а танцює п’ять. Що танцюють на ній переважно лише п’яні (мовляв, хто на тверезу голову буде танцювати?). Але дискотека була. І молоді можна було піти хоч кудись. Коли зовсім нікуди. Дискотека була у фойє кінотеатру увесь той час, коли різні дядьки у піджаках ніяк не могли завершити його багатомільйонну реконструкцію. І коли у минулому році представники районної влади пообіцяли таки завершити реконструкцію, у це, чесно кажучи, мало хто повірив. Але область дала нам 3 мільйони, реконструкцію кінотеатру завершили. І навіть встигли до виборів урочисто відкрити. Ось тут тепер буде для молоді де розвернутися, думалося після відкриття. Дискотека буде, кіно почнуть показувати, а там, дивись, і концерт якийсь нормальний організують! Не в сенсі — послухати когось з естради, а, може, когось із справді молодіжних виконавців запросять. Або влаштують рок-фестиваль, як це робили у тих-таки не дуже далеких від нас Кобеляках.

Але нічого цього не сталося. Мало того, як тільки після ремонту відкрили Центр культури і дозвілля (він же по-простому і зрозумілому — кінотеатр), як одразу закрилася дискотека. Тут же. Неофіційно представники влади це пояснили просто.

— Ви бачили, який там ремонт у фойє?! І хочете, щоб туди пустили молодь, яка те все розіб’є?

Ну добре. Молодь у нас, звичайно, не зовсім подарункова. Але щоб так її боятися! Невже представники влади серйозно побоювалися, що новосанжарські підлітки пустять на вітер дорогий 3-мільйонний ремонт? Звичайно, ще трьох мільйонів область уже не дасть. Хіба що через два роки. Коли прийде черга нових виборів.

Жарти жартами, але новосанжарська молодь залишилась без дискотеки. На одній із щотижневих нарад у райдержадміністрації пояснили, що приводів для занепокоєння немає. На дискотеку, згідно проведеного владою моніторингу, все одно ходили діти віком 13-15 років. А для них можна зробити дискотеку й у НВК. Молодь нешкільного віку цілком може задовольнитися відпочинком у кафе.

Звичайно, можна було погодитися із позицією влади. Адже і голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, і голова районної ради Володимир Левицький — люди серйозні й виважені. Вони, звичайно ж, не будуть говорити нічого не обдумавши. Тим більше, робити. Вони, на відміну від підлітків, на дискотеки не ходять. Але як районні керівники у силу своїх обов’язків повинні дбати, зокрема, і про забезпечення дозвілля молоді. От вони і дбають. Для початку закривши дискотеку і полегшивши новосанжарській молоді вибір, куди йти увечері. А нікуди! Сидіть вдома — ціліші будете!

Про кіно взагалі ніхто з влади не говорить. Нагадують лише, що цей заклад насправді — не кінотеатр, а Центр культури і дозвілля. Ось так. А ви кажете — кіно. Ну, не кажете — думаєте…

 

Що про все це думає молодь?

Ніскільки не сумніваючись у мудрості наших керівників, ми все ж таки взяли на себе сміливість організувати свій власний маленький моніторинг. На дискотеці його провести не вдалося через відсутність останньої. Тому ми пішли іншим шляхом. Користуючись тим, що більшість молоді (і не лише новосанжарської) сидить у соціальній мережі «Вконтакті», автор розіслав кільком десяткам молодих новосанжарців повідомлення із трьома актуальними (як на мене) запитаннями. Вікова група опитуваних — від 16 до 24 років. Відповіли на запитання два десятки молодих новосанжарців — юнаків та дівчат. Можливо, їх думки не мають такої ваги, як, приміром, міркування голови райдержадміністрації чи районної ради. Але ми все ж таки вважаємо за необхідне познайомити вас із деякими відповідями опитуваних.

Отже, питання були наступними:

1. На твою думку, чи потрібна у Нових Санжарах дискотека? І де вона має проходити?

2. Чи повинне бути кіно у новосанжарському кінотеатрі? І чи ходив (ходила) б ти на сеанси?

3. Як зазвичай ти проводиш вечір у Нових Санжарах?

Відповіді були і схожими, і різними. Але, на нашу думку, надзвичайно показовими.

Вадим

1. Я вважаю, що потрібна, влітку — у парку, взимку — у кінотеатрі. Щоб не їздили на Руденківку і не влаштовували там драк.

2. Я вважаю, що кіно потрібне. Щоб молоді було, де проводити вільний від навчання час. А також і дорослим людям. І щоб були нові фільми і квитки були недорогі.

3. Зазвичай проводжу час в компанії друзів у гостях. А якщо і виходимо кудись (зараз це бува рідко), то, мабуть, їдемо на Руденківку.

 

Сергей

1. Да, дискотека нужна. В кинотеатре, где же молодёжи танцевать? Ездить на Руденковку или на Малый? Это только лишние растраты их родителей и переживания.

2. Да! Зачем тогда сделали ремонт? Деньги можно было вложить и в что-то полезное. И на сеансы я бы ходил.

3. Я хожу играть в мини-футбол, настольный теннис, лажу в нете, смотрю новые фильмы, бывает, с друзьями играем в карты, слушаю музыку и бывает на роботе отдыхаю)))

 

Назар

1. На мою думку, потрібна, адже на даний момент у  Нових Санжарах немає місць, де можна було б добре провести час. У пошуках розваг молоді приходиться їхати аж до Руденківки в кафе «Шалена хвиля». Наразі в нашому селищі немає місць для активного відпочинку. Я вважаю, що дискотека має проходити в фойє кінотеатру, як і було раніше. Не розумію, навіщо було проводити такий масштабний ремонт, а потім не проводити дискотеки? Наскільки я знаю, не так багато заходів проходить в кінотеатрі, тож виділити декілька годин два рази на тиждень представникам районної влади було б неважко.Чому саме у фойє? Це не так далеко від центру, вже всі до цього звикли. На мою думку, не варто віддавати цю справу в руки підприємців, адже останні можуть поставити завеликі ціни на розваги.

2.Я вважаю, що кіно не потрібне. Адже це, в порівнянні з дискотекою, потребує більше коштів і не настільки популярне серед молоді. Я не відвідував би сеанси кіно.

3.Останнім часом, все менше і менше молоді можна побачити ввечері на вулицях Санжар. Найпопулярнішим місцем є центр, адже ми маємо можливість поїсти в «Кулиничах». Зараз лише біля них можна побачити поодинкі групи молоді. Всі сидять вдома, через відсутність розваг, насамперед, дискотеки. А взимку то взагалі рідко побачиш когось у центрі. Нічого не залишається, як їздити по селах нашого району в пошуках розваг. Я рідко проводжу вечір у Нових Санжарах, адже робити на вулицях нічого. Сам я здебільшого провожу свій час за комп’ютером. Інколи ми збираємося з друзями в когось вдома, щоб подивитися фільм. І так робить більша частина моїх знайомих.

 

Сергiй

1. Потрібна, а де буде проходити — мені байдуже.

2. Я тільки за кіно! І коли був би час, ходив би туди залюбки.

3. Зазвичай просто прогулююсь з друзями. Що ж ще робити?)

 

Богдан

1.Я вважаю, що потрібна, на даний момент молоді на вихідних просто нічого робити. Кінотеатр — найкращий варіант, я думаю.

2. Звичайно, потрібне, адже навіщо його будували? Я б ходив на сеанси, аби тільки фільми 90-х років не показували)))

3. Ми з друзями виходимо в центр, спілкуємося з ними на різні теми, а потім розходимося по домівках, адже зараз в центрі більше нічого робити. Ну, а іноді ми збираємося у когось вдома і там граємо на комп’ютері в різні ігри.

 

Виолетта

1) Так, дискотеки, в принципі, потрібні, але багатьох просто на них не пускають) Ну, напевно, на вулиці чи в приміщенні якомусь, бо взимку ж ніхто там не танцюватиме.

2) Кіно однозначно потрібне! Я б ходила туди із задоволенням, тільки аби там не тільки старі фільми показували, а і щось новеньке і смішне.

3) По вихідних гуляємо з братом, можемо випити кави в «Кулиничах», а потім купити якоїсь їжі і просто піти гуляти по всіх Санжарах, в основному, в парку, іноді, коли є гроші, можемо піти в «Берізку» і поїсти піцци, але все-таки в багатьох випадках — просто гуляємо)

 

Станіслав

1. На мою думку, потрібна діскотека в Нових Санжарах. Тому що раніше, як вона ще була, було де провести вечір. А зараз немає де провести час (це дуже і дуже погано). Я б хотів, щоб у нашому селищі знову була дискотека!!! В кінотеатрі, як і раніше!

2. Я думаю, що потрібне, але не думаю, що його б усі відвідували.

3. Зараз, як немає дискотеки, постійно в центрі.

 

Александр

На 1 питання: на мою думку, дискотека потрібна. Але потрібно розділити вікові категорії окремо. Для неповнолітніх — одна дискотека, для повнолітніх — інша. І щоб обовязково була охорона, тому що в нас народ такий цікавий, що без охорони ніяк. То драки, то щось б’ють…

На 2: кіно потрібне обов’язково. Якби показували нові фільми водночас з іншими кінотеатрами, то, як на мене, непотрібно було б їздити в Полтаву, щоб подивитися якийсь новий екшен чи кінокомедію в компанії друзів. Звісно, ходив би.

На 3: зазвичай зимою і в холодну пору зустрічаюся з друзями. Або я ходжу до них у гості, або вони до мене. А в теплу пору гуляю зі своїм песиком. З друзями на природі смажимо шашлики.

 

Павло

1. Мені 22 роки, на дискотеку в Нових Санжарах я не ходжу. Якшо врахувати той фактор, що в мене колись буде дитина, то так, дискотека потрібна. Краще хай вона тусується десь поруч.

2. Кіно потрібне. Я  ходив би точно.

3. У будні ходжу на тренування, потім граю в комп’ютерні ігри. Коли приїжджають друзі, п’ємо пиво.

 

Валентин

1. У принципі, було б непогано, якби вона була, але щоб не пропускали людей в нетверезому стані.

2. Звісно, потрібно. По мірі можливості ходив би на сеанси.

3. Прогулюючись по селищу.

 

Сашко

1. Так, я вважаю, що молоді нікуди піти погуляти. Усі проводять час у центрі, а потім відправляються в Руденківку. Я б хотіла, що б у нас в Санжарах відкрили дискотеку. Було б непогано, якби дискотека була у кінотеатрі, як і минулого разу.

2. Так, звичайно! Нам не вистачає саме такого способу відпочинку. Це було б класно! Звичайно, ходила б!

3.Вечір мій проходить у колі друзів, ми збираємося компанією та спілкуємося. Зазвичай це відбувається в центрі, в кафе «Берізка» або в «Гостиному Дворі». Ми обговорюємо все, всі наші спільні інтереси, за чашечкою кофе (це щодо дівчат:)), та за тарілочкою піци). На мою думку, в Санжарах дуже мало місць, де можна розважитись! Та мало місць, де можна перекусити, якщо зголоднів.

 

Женя

1. На мою думку, в Нових Санжарах потрібна дискотека, тому що молоді немає де відпочивати у вільний час. Зимою можна проводити дискотеки в фойє кінотеатру, а в літній час — у новосанжарському парку.

2. Звичайно потрібно. Це ще один спосіб добре провести вечір. Я буду ходити на сеанси, якщо кінотеатр відкриють.

3. Ми з друзями збираємося в центрі, розмовляємо на вільні теми. Якщо це вихідні дні, то їдемо в Руденківку, там зараз відпочиває вся молодь Нових Санжар, тому що більше немає де проводити вільний час.

Цю тему слід було підняти вже давно. Усе-таки районний центр, а вечером вийти нікуди…

 

Тимур

1. Звичайно, потрібна! Ну той самий варіант із добрим-старим кінотеатром теж не поганий!

2. Потрібне! А от чи ходив би… Ну, дивлячись на якість і ціну. Але, думаю, таки ходив би!

3. Взагалі-то вдома! І так варіантів дуже мало! Піти десь в кафе, ну і то ж набридло і скучно!!!

 

Юля

1) На мою думку, потрібна. Адже на дворі зима і молоді нема де проводити вільний час. Дискотека повинна проходити в кінотеатрі, як і було колись.

2) Я б була рада, якби проводилися сеанси. Я б ходила, якби білети були недорогими, а то мені доходила така інформація, шо білети будуть дорожчими 100 грн.

3) Ну якшо надворі нехолодно, то ми просто гуляємо по Санжарах, сидимо в парку. А якщо погана погода, то в «Берізці» або в когось дома.

 

Настьона

1. І так, і ні. В Нових Санжарах молоді абсолютно нікуди піти. Вступивши до ВНЗ і живучи в місті, тепер я це розумію. Увечері можна сходити лише в піцерію або на дискотеку. Але якщо ми претендуємо на статус курортного містечка, якісь розваги вкрай необхідні. Це по-перше. Тепер, власне, про дискотеку. Якщо це дискотека в форматі минулих років, де, вибачте, спочатку всі напиваються «в хлам», а тоді починають розбиратись, у кого які проблеми, то вона не дуже і потрібна. А якщо це будуть тверезі, можливо, тематичні заходи, де буде можливість проявити себе, чудово відпочити — такого в нашому містечку не вистачає. І щодо місця — і кінотеатр (по сумісництву Будинок культури), і парк Перемоги чудово підходять.

2. Звичайно! Ходили б із друзями. І якби ціни на квитки були прийнятні — не пропускали б жодного сеансу!

3. По-різному. Або виходжу з друзями погуляти (розважаємо себе самі))), або збираємось десь на фільми, або залишаюсь сама і віпочиваю (читаю книги, статті, слухаю музику, співаю, граю на гітарі і таке всяке).

 

Юля

1. На мою думку, дискотека потрiбна. І повинна проходити в кiнотеатрi або в парку.  Але можна зробити дискотеку для школярiв i без спиртного. Тому що приходять доволi старшi люди, якi нерiдко влаштовують бiйки.

2.Якщо й потрiбне, то бажано 3D. Можна й звичайне, але якщо сеанси, то виключно якicь комедiї, без насильства, не бойовики i не жахи. Навiть мульти можна.

3. Ну, я ввечерi можу просидiти за уроками, а можу пiти прогулятися з друзями до «Кулиничiв», або покататися на машинi, або посидiти в когось дома, подивитися фiльм чи просто за комп’ютером.

 

Ігор

1.Звісно, так. Молоді ж треба десь проводити вечори. Щодо місця — залиште те саме. Зручно і вигідно.

2. Думаю, що так. Якщо знайдуться люди, які будуть займатися цим ділом, воно точно буде приносити прибуток. Звісно, буду ходити.

3. З коханою дівчиною. Вдома. В дитячому кафе. Хоча, чесно кажучи, в Нових Санжарах немає чудового місця для приємного душевного відпочинку…

Як бачите, відповіді різні і за величиною, і за формою, і за змістом. Але, прочитавши їх, можна зробити певні висновки. По-перше, абсолютно всі представники молоді переконані, що дискотека потрібна. У тому чи іншому форматі, але вона повинна бути. По-друге, практично всі відвідували б кіносеанси, якби вони у Нових Санжарах були. Тобто, мінімальний стимул таки організувати кіно у влади повинен бути. Це ж, зрештою, діти ваших виборців! І до їх думки також варто прислухатися. По-третє, як бачимо з відповідей, у новосанжарської молоді таки є де відпочивати. Варіантів небагато, але вони є. Отже, можна: а) піти у «Кулиничі»; б) піти у «Берізку»; в) поїхати в Руденківку. Не надто розкішно, правда ж? Маємо велику надію, що серйозні керівники прочитають цю статтю. І запропонують новосанжарській молоді ще якісь варіанти. Почати можна було з дискотеки. А ми з великою приємністю напишемо про її відкриття.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2013, 17:41 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Батько студента / 2 лютого 2013, 00:41
Статтю прочитав,а висновка не зрозумів,що відпочинок для молоді полягає лише у вживанні алкоголю? Я сам ще не старий,інколи,спостерігаю за сином та його товаришами,їхня поведінка мені до вподоби.Ці молоді люди знають,що хочуть від життя ,я довіряю йому машину з"їздити на танці у Руденківку. Прикро,що голова адміністрації і ради вважають наших дітей не достойними ходити в районний центр культури на дискотеку та кінофільми. Велике спасибі А.О. Рекі,що обмежив продаж алкоголю,та просимо допомогти в організації проведення досугу для молоді.Він це зможе.
2. людина / 2 лютого 2013, 15:07
А що , відпочинок полягає лише в розпитті алкоголю та в бійках? Та ні,просто потрібна альтернатива-кіно,дискотека,КВН,тематичні вечори,хороші концерти. А взагалі все залежить від першої скрипки в районі,а скрипка як бачите не СТРАДІВАРІ.
3. Тарасенко / 3 лютого 2013, 22:58
Та ні,Сегій не перша скрипка.Він просто під сопілочку танцює,а танцюрист,як бачите...
4. захисник / 4 лютого 2013, 18:34
Тут багато говорять про першу скрипку в районі, а якщо подумати, то вся справа в команді.. Хочу написати декілька слів про нашого "зеленого туриста" Солодовника Івана Олексїйовича, це саме та людина,яка відповідає за культуру нашого району. Але ж якщо поглянути довкола, то все що можна знайти хорошого та креативного в районі зроблено руками селещного голови. А що ж наш культмасовик? Візьмемо, наприклад, головні національні свята: у нас є один стандарт їх проведення, Парк Перемоги, та декілька точок, які продают алкоголь. Ви що так намагаєтесь "окультурити" наш народ, шановний Іване Олексійовичу? А про "зелений туризм" в нашому районі я взагалі мовчу (ми тільки чуємо це словоспулучення при Ваших звітах, а реальної роботи, як не було так і досі немає). Ви, мабуть, думаєте, що річка та ліс, які дала нам матінка-природа це є Ваша заслуга, а до нас туристи так і лиуть рікою. Ні, мушу Вас запевнити. Для того, щоб у нас розквітла рекреаційна зона потрібно щось робити, хоть щось!!! І Ви можете запевнити, що слабке фінансування і т.д., а Ви поговоріть з людьми, для початку, з гостями району та дізнайтесь, що їх цікавить. Але ж ні.... Я вважаю, що людина, яка займає подібну посаду повинна бути творчою особистітстю, мислити креативно, подавати нові ідеї (нажаль, всі ці якості не притамані Івану Олексійовичу). А які можуть бути креативні ідеї у людини, яка запізнюється на районне свято КВН до дітей, а потім зі сцени не може сказати і двох слів... Прикро, справді прикро за район... Сергію Миколайовичу, хочу звернутися до Вас, Ви як ніхто інший повинні розуміти, що тільки в командній роботі можна досягти успіху, а не слухати на свою адресу коментарі про те, що у нас така культура... В даному коментарі, я нікого не хотіла облити брудом, а тільки відкрити очі, кого ми пустили до влади, а потім нарікаємо... Сподіваюсь, що мій коментар не буде видалений, а знайде однодумців.
5. Тарасенко / 5 лютого 2013, 14:56
Захисник...ти мені цього не говори,команда-командою,а який ти скрипач також значення має,а він лише під чужу дудочку танцює.А взагалі-то, не маєш команди,сиди на курятнику чи ще десь і не встрявай до великої справи,вона тобі не по плечу ,від цього інші люди страждають.
6. НЛО / 6 лютого 2013, 16:25
Чи не надто часто від представників районної влади чуємо про схильність молоді до спиртного? Кого це вони, цікаво, насамперед, мають на увазі? Може, своїх дітей? У Шовкопляса двоє хлопців, у Левицького - вже онуки, мабуть, попивають. От, видно, і хвилюються за своїх чад, щоб їх ненароком, не зіпсували.
7. Том Соер / 7 лютого 2013, 13:23
О чем вы говорите тут все,вы хоть раз бывали на дискотеке в кинотеатре?Видели что творит "ваша молодежь"?им только в свинарники дорога,дети возрастом от 13 до 17 лет в основном,вечно пьяные,вечно укуреные,постоянные драки,я конечно понимаю что большинству авторам комментариев до 17 лет и им выгодно розсуждать а их родителям сплавить их кудато на вечер что б отдохнуть,но все же,дискотеку прикрыли,и стало спокойнее,окна не бьют,заборы не ломают,меньше драк,людям спокойнее ходить вечером,Андрей Олександрович прав что так сделал,не умеете себя вести,сидите дома,отупевшее быдло,а не молодежь,пора задуматься о образовании и о нервах родителей,достойная молодежь и так может отдохнуть без вешего ДК,для молодых дорога на ДК в школу,остальным путь на АБЦ.Санжары не место той БЫКОтеке что была раньше.ноете и ноете сдесь,а когда когото прирежут или собьют на машинах которые добрые папочки дают на вечер своим деткам-алкашам,тогда думать начнете головой а не Ж...*
8. Анонім / 7 лютого 2013, 15:51
8. Том Соер пише:
«О чем вы говорите тут все,вы хоть раз бывали на дискотеке в кинотеатре?Видели что творит "ваша молодежь"?им только в свинарники дорога,дети возрастом от 13 до 17 лет в основном,вечно пьяные,вечно укуреные,постоянные драки,я конечно понимаю что большинству авторам комментариев до 17 лет и им выгодно розсуждать а их родителям сплавить их кудато на вечер что б отдохнуть,но все же,дискотеку прикрыли,и стало спокойнее,окна не бьют,заборы не ломают,меньше драк,людям спокойнее ходить вечером,Андрей Олександрович прав что так сделал,не умеете себя вести,сидите дома,отупевшее быдло,а не молодежь,пора задуматься о образовании и о нервах родителей,достойная молодежь и так может отдохнуть без вешего ДК,для молодых дорога на ДК в школу,остальным путь на АБЦ.Санжары не место той БЫКОтеке что была раньше.ноете и ноете сдесь,а когда когото прирежут или собьют на машинах которые добрые папочки дают на вечер своим деткам-алкашам,тогда думать начнете головой а не Ж...*»

ахахахаха)Посилання на cs6065.userapi.com хороша, чудово аогументований та доречний коментар щодо новосанжарської молоді.Ти випдково не родич нашого мера, за якого ти такьвідчайдушно заступаєшся? Будь-ласка, наведи будь-яке місто чи то селище з ідеальною молоддю?Взагалі, тобі б самому не завадило трішки в школу походити, а перш ніж щось стверджувати хоч трішечки подумай! Неук!!!
9. Boob / 7 лютого 2013, 17:37
а я згоден з комментом Тома,може ідеальної і немає,але куди краща чим наші неадеквати,доречі аноніме (чий коммент вище) ти з тієїж категорії (віком від 13 до 17) от і пишеш тут всяку муру.подумати за себе встигни,а А.Река правильно і зробив,хочите "бухать" валіть на руденштат,і взагалі без мера нашого ви взагалі б нічого не бачили в Санжарах,він їх довів до порядку йому і вирішувати,у вас шо більше турбот немає крім гульок?ідіть взагалі учіться і заробляйте гроші,куди вас пускати?ви не знаєте елементарних правил поведінки,етики,за нормальну молодь ніхто і не говорить,але ж нормальна малодь тратить час не на гульки,а на навчання,тренування,а таким як ви через років 20 дорога в бомжі,вибачаюсь за грубість але такі як ви можете тільки "проср,,ти!" все те що люди створюють роками,погляньте приміром якими були Санжари до Реки і якими стали,чому?та тому що керували такі ж тупі як ви,немогли нічого доладу довести,бо витратили час на гульки,і взагалі ідіть краще батькам допомагайте а не доказуйте тут щось,доростете до 18 матимете право "голосу" будете вирішувати,бажаю розуму.
10. Чудо Юдо / 7 лютого 2013, 18:36
Мде... Том Сойєр (до речі, прізвище цього героя правильно пишеться так) думає немов він відкрив всім очі про повадки молоді. А насправді сказав те, що говорить кожна людина будь-якого часу, будь-якої країни, віком за 40. І при цьому як і будь-яка людина, забуває яким сам був у дитинстві (Ану ще скажіть, що ви були янголом: не пили, не курили, ні граму не хуліганили, кожен вечір сиділи у бібліотеці і т.п.).

Ну так суть не в цьому.

Не розумію тільки одного: чому це старпери (ті,я ким за 40) свято вважають, що поламані паркани, биті стекла і п’яні волоцюги на вулицях бувають тільки в тому випадку, коли у місті працює дискотека (бар, ресторан, клуб....). І ні грама не задумуються, що це результат, навпаки, відсутності розважальних закладів.
Варіант 1: у місті є розважальні заклади на різний смак. Компанія молоді виходить ввечері розважитися. Що вони роблять? Йдуть на дискотеку\в кіно\в боулінг\в більярд\на каток\в кафе... і розважаються там: танцюють, ганяють шари, катаються на люду, сидять за столиком, спілкуються. Після 00:00 втомлені танцями\грою і т.п. вони бредуть додому спати.
Варіант 2: у місці ніфіга не працює після 21:00. Що, молодь сидить вдома перед телевізором? Ага, щас! Вона хоче розваг. Але їх не має, бо старпери-депутати вирішили, що відсутність їх відіб’є молодим їх жадання. Молодь іде на "самогонну точку", затарюється пойлом, іде в парк, сідає там бухати (а що робити, варіантів же немає). Нажирається в гімно (а як інакше, адже вона нічого не робить окрім того, що п’є - не танцює, не грає...) і тоді, коли "бензин" скінчився а сили ще є, бо ж вони не розтрачені активним відпочинком, молодь іде шукати пригод. І тоді рятуйтеся паркани, стекла, автомобілі...

Нє, старпери відібрали останню розвагу, а натомість нічого не дали. Навіщо? Є ж комп’ютер і телевізор - нехай діти сидять по домам і заробляють собі сколіоз. А ми будемо вважати, що проблема вирішена.
11. Олька / 7 лютого 2013, 19:00
Это уже пост выше говорит то вам за сорок,ибо идут на точку не есть выходом у цивилизованых людей,а если ты алкаш то ты алкаш,молодежь нормальная это 90% девушек и 20% парней в санжарах,и поверте эти проценты не ищут где бы розвлечься,нормальные адекватные подростки не находят выход в том что бы набухаться,это изгои общества,много писать не стоит думаю том прав,и добавлю от себя что если уж так все завелись то дискотека если и будет то для 18+,так как личностям не достигшим 18 летнего возраста нельзя находиться после 22.00 не дома,отсюда итог..гримите не гримите а ничего вам не светит.а если и светит то штрафы вашим родителям.
12. Грув / 7 лютого 2013, 19:36
я считаю что если бы наша молодежь была такой хорошей,то никто бы им и не прикрывал мест отдыха,видимо так себя зарекомендовали,я вот сталкивался с такой делемой когда 6-ро малых до15 лет,просто из ничего на дискотеке избили слабоумного парня 25 лет,видел на свои глаза,пришлось ушки понакручивать,потом автор запостил комменты из вк,автор вам сколько лет?вот мне почему то на заданые вами вопросы ответили так "хожу что бы побухать с друзьями","зацепить подруг","начистить кому то рыло" и т.д.молодежь имеет хитрость лисицы и никогда не скажет правду СМИ,правильно все сделано,ибо если бы умели себя вести то никто бы и не запрещал ДК,а так...падение уровнярозвития молодежи и мы ему способствуем,слава Богу что есть люди,которые всячески припятствуют деградации,может не все так плохо,все прекразно знают что в возрасте от 13 до 18 лет период полового и умственного созревания,и ребянок не понимает что хорошо что плохо,они идут в поисках адреналина,острых ощущений,но никак не для того что бы расслабиться или выплеснуть энергию,энергию выплескуют в спортзалах,а допуская до такого мы видим что большая часть населения не воспринимает нормально нащу молодежь,кстати кто был на дк и видел сколько выпивших и укуреных молодиков?процентов девяносто как минимум,нормальные ребята начнут быть окна ломать заборы,бить машины?нет,это весь зброд,и если они сейчас находят выход "бухая" в кустах,то дальше будет только хуже,нет стратегического мышления,и нет ответственности,есть только безнаказаность,да и кстати не все конечно у нас вжираються,но все употребляют слабоалкогольные напитки в своем то возрасте,за неимением должного ыоспитания приводит это к чему?сидят и обсуждают правитильсто,не задаваясь вопросом "а что лично я сделал для своего края родного?"если я не имею уважения то может быть что то не так?надо что то исправить?сидят и плачут бо деткам некуда энергию деть,так давайте власть обгадим...вот и вся логика,невижу смысла для организовывания дк.не суть в возрасте,мне 24 и что?мыслю так
13. Анатолій / 7 лютого 2013, 21:14
З цього приводу я говорив з Андрієм Олександровичем,і він досить-зрозуміло мені пояснив,що в нашому районі і в селищі нормальна молодь,нічим не гірша ніж будь-де або й краща.Річ в тому,що РБК-це власність підпорядкована районному керівництву і він звернувся до голови РДА Шовкопляса С.М. та голови районної ради Левицького В.В. з проханням дозволити проведення дискотек та кіносеансів в районному будинку культури,адже Нові Санжари- єдиний райцентр в Полтавській області, де не організовано належний відпочинок молоді .
14. НеХохол / 7 лютого 2013, 22:13
Том Соер, Олька, Грув - уважаемый, вы зачем подписываетесь разными именами? Ваш стиль писания неповторим, перепутать тяжело. Я вот с первого раза ничего не понял в том, что прочел - дыхания не хватает такие предложения читать. Сейчас еще раз перечитаю...
15. New York / 7 лютого 2013, 23:37
А що, на всі Санжари немає жодного пепешника, який би зміг організувати дискотеку? Чому ви вплітаєте сюди РДА?
16. студент / 8 лютого 2013, 00:33
16. New York / вчора, 23:37 Вставити цитату
А що, на всі Санжари немає жодного пепешника, який би зміг організувати дискотеку? Чому ви вплітаєте сюди РДА? Можна шукати пепешника ,можна какашника - та постає питання: ... а навіщо витрачали величезні кошти на ремонт будинку культури,якщо не для культурного відпочинку молоді? На вихідні, я їздив до одногрупника в с.Михайлики Шишацького р-ну. Там дом культури...,поїдьте подивіться,нашому далеко,та він не на замках,а поведінка молоді у нас нічим не гірша.
17. New York / 8 лютого 2013, 09:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17. студент пише:
«постає питання: ... а навіщо витрачали величезні кошти на ремонт будинку культури,якщо не для культурного відпочинку молоді?»

Як навіщо?! Щоб приймати там високопоставлених гандонів із області, країни і світу. Щоб, у разі чого, було чим перед ними виїбнутись: мовляв, дивіться як завдяки нашому та вашому керуванню у нас все заїбісь. Та й взагалі кінцева мета була зробити ремонт. А навіщо він потрібен — то вже філософів питайте ))). Ви ж мабуть знаєте, що в Україні означає ремонт чи будівництво за держрахунок.

Але мене це не дивує. Постсовкові керівнички скрізь однакові. Мене дивує те, що ще жоден підприємець в Санжарах не вирішив цю проблему і не заробляє на цьому. Може дійсно на диско в Санжарах три каліки ходять і вона є економічно невигідною? В іншому ж разі у санжарських пепешників перед носом горять гроші.

І ще одне: не називайте дискотеку культурним відпочинком молоді. Це не Венська опера, а молодіжна тусовка. Молоді не культура потрібна, а місце для побачень та виприску енергії. На культуру вони срать хотіли, і це нормально в такому віці.
18. яниксл / 8 лютого 2013, 10:41
НеХохол-кацап не трогай Ольку-это другая компания.Лучше почитай комент истины,это реальные предложения.
19. чемпіон / 9 лютого 2013, 19:43
Нач.відділу культури запланувала дискотеку провести присвячену міжнародному жіночому дню,а потім можна провести до дня перемоги,незалежності та на жовтневі. Яка дурня,ви послухайте як орг-ли дискотеку в школі, сором,а ще педагоги. А яка була зустріч з " прогресивною" молоддю... Не смішіть людей,не знаю хто у кого там пальця сосав,не моя справа,та поїдьте пане С.М.в м.Кобеляки,Карлівку -подивіться як люди організували ,і ви зрозумієте чому Санжари-це село.Ви не здатні керувати районом в період науково-технічного прогресу та розвитку суспільства.Займайтесь своїм бізнесом,а владу віддайти молодим.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації