Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбувся вечір пам’яті Володимира Висоцького

У Кобеляках відбувся вечір пам’яті Володимира Висоцького

У суботу в районному Центрі культури та дозвілля відбувся тематичний вечір пам’яті видатного актора, співака, поета та класика жанру авторської пісні Володимира Висоцького.

Є поети, чиї імена людство забути не в праві. Безсумнівно, до таких людей слід віднести одного з найвідоміших бардів — Володимира Висоцького.

У суботу в Центрі культури та дозвілля пройшов концерт у данину пам’яті великого поета, співака та актора. Подібний тематичний вечір пам’яті його творчості відбувся не вперше. Ця традиція існує вже цілих 15 років. І один раз на п’ять років для кобелячан влаштовують ювілейні концерти.
Цього року відбувся вже третій за рахунком вечір пам’яті видатного барда.

На жаль, більша частина місць у залі Центру культури та дозвілля цього вечора була вільною. З чим це пов’язано — невідомо. Сказати, що в Кобеляках не залишилось прихильників Володимира Висоцького, також не можна. Адже цього вечора серед присутніх були не лише люди, які застали його ще за життя, а й представники досить молодого покоління, яким, імовірно, також подобається творчість цієї людини.

Хоча, можливо, причина в недостатній поінформованості кобелячан про цей захід?

Та о 17:00 концерт розпочався. На чорному роялі, що стояв збоку сцени, запалили свічку. А на головних кулісах були закріплені два портрети Володимира Висоцького. Між ними великі червоні цифри — 75. Саме скільки років йому мало б виповнитись, якби він дожив до сьогоднішніх днів.
Перша частина концертних номерів, на жаль, була ніскільки не пов’язана з творчістю видатного барда і поета. Зі сцени звучали українські народні та сучасні естрадні пісні.

— У Висоцького 600 пісень. До чого ця попса? — обурювались у залі.

Та виправив цю ситуацію харківський бард Олександр Балев. За його словами, він особисто був знайомий із Висоцьким.

— Я тогда был еще четырнадцатилетним мальчишкой, — згадує зі сцени він. — Один раз он приезжал к нам на концерт. И мне удалось к нему прорваться. Он мне уделил целых десять минут! Я ему зачитал несколько своих стихотворений. Знаете, что он мне сказал: «Сынок, времени у меня не много. Но если ты и дальше продолжишь писать, то лет через семьдесят из тебя толк будет» — сказав з посмішкою Балев.

Свої авторські пісні він вирішив залишити на завершення заходу.

— А сейчас — Высоцкий! Мы же его вспоминаем сегодня, — сказав бард.

— Оце правильно! — прозвучало у відповідь із залу.

І він виконав три досить відомі пісні Володимира Висоцького.

Наступною на сцену вийшла Олена Лашко. За її словами, вона довго підбирала репертуар для концерту.

— Висоцький — справжній чоловік з великої літери. І пісні у нього дійсно чоловічі. Тому, коли мені запропонували взяти участь у заході, я довго думала, яку пісню з його репертуару можна виконати жінці. І знаєте, знайшла. Пісня, яку він, правда, особисто не виконував, а написав. У свій час її популяризувала Алла Пугачова, — сказала Олена Ляшко.

Після чого вона виконала пісню під назвою «Я несла свою беду», яку Висоцький свого часу присвятив своїй коханій Марині Владі.

Далі для глядачів зі сцени звучали і «Песня о друге», «Моя циганская» у виконанні Бориса Ярошенка, «Лирическая» та ще декілька пісень, які виконав Андрій Федоренко. А Віктор Ліщина виконав пісню «Он не вернулся из боя». Також глядачі мали можливість послухати Висоцького в оригіналі. На мультимедійному проекторі присутнім показали декілька відео, де він особисто виконує свої пісні.

Далі вечір пам’яті продовжився блоком авторської пісні. З майже годинним концертом для глядачів витупив Олександр Балев. І через добрих три години вечір завершився.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Ярослав Гузченко / 2 лютого 2013, 12:35
Давно не брав у руки газету. Більше на сайті читав. Вчора до рук попав останній номер. Прочитав редакційну, потім цю статтю... Відкинув газету геть! Бо печалька!
Те що в газеті постійно плутають прізвища - вже не новина. Бо це ж неможливо вивідати правильне. Але цього разу пішли на хитрість! Таке собі ноу-хау! В одному абзаці написати одне прізвище, в іншому - інше! Ох і хитруни туди його мать!
Далі - математика! Мабуть вища, раз усе так складно! Традиції 15 років; це вже третій концерт! Щось не сходиться. Або вечір пам'яті не третій, або традиції не 15 років, або відбувається дійство раз не на 5 років. Спробуй вгадай!
І так чогось противно стало...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації