Вхід | Реєстрація

У Кобеляках закінчилася земля

Принаймні у 2013 році міська влада збирається оголосити своєрідний мораторій на видачу вільних від забудови земельних ділянок.

Дане рішення було прийняте на першому в 2013 році засіданні міськвиконкому. Підставою для нього стали деякі зміни в українському законодавстві. Із 1 січня вступили в дію нові положення в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності». Вони забороняють надання вільних земельних ділянок для забудови будь-якими об’єктами, якщо в населеному пункті відсутній Генеральний план забудови. У Кобеляках цього документу якраз і немає. Точніше, він є, але прийнятий ще у 70-х роках минулого століття. Для виготовлення нового Генерального плану забудови, який відповідатиме сучасним вимогам, місту потрібно часу не менше року і 300 тисяч гривень для оплати за цю роботу. Саме тому в міськраді вирішили деяким чином підстрахуватися і не надавати земельних ділянок. Хоча, безумовно, вільна земля в Кобеляках ще залишилась. Відтепер міська влада пропонує підприємцям та іншим потенційним забудовникам звернути увагу на вторинний ринок земельних ділянок.

А ось головний архітектор району Володимир Буряк радить не драматизувати ситуацію. Він говорить, що з 101-го населеного пункту Кобеляцького району генплани є в 71-ого. Але всі вони датовані 60-70-ми роками минулого століття. Та це, на думку посадовця, не повинно заважати процесу надання земельних ділянок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2013, 10:27 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації