Вхід | Реєстрація

Кращу прикрасу виготовив Денис Дацюк

Кращу прикрасу виготовив Денис Дацюк

У конкурсі з виготовлення кращої новорічної прикраси для міської ялинки переміг 15-річний вихованець школи-інтернату.

Уже другий рік поспіль Кобеляцька міська рада оголошує конкурс серед дітей міста. Згідно з його умовами учасники мають власними руками виготовити прикраси для новорічної ялинки. Цьогоріч у змаганнях взяли участь десять учасників. Їх вік коливався від п’яти до п’ятнадцяти років. Безумовно, найменшим діткам у роботі допомагали їх батьки. Але журі ставилося до цього з розумінням. Усі представлені роботи протягом новорічних свят прикрашали кобеляцьку міську ялинку. А в кінці січня було оголошене ім’я переможця. Ним став п’ятнадцятирічний вихованець Кобеляцької школи-інтернату Денис Дацюк. Хлопчик навчається у 10 класі та кілька років займається в гуртку лозоплетіння, яким керує вчитель цього ж закладу Сергій Масич. До речі, роботи самого наставника отримали заслужене визнання не лише в Кобеляцькому районі, а й далеко за його межами. Завдяки соцмережам виробами з лози від Сергія Масича любуються і захоплюються в Україні, Росії, Білорусії та інших країнах Європи й Азії.

Денис Дацюк представив на конкурсі зірку для ялинки. При її виготовленні були використані кілька мистецьких технік, у тому числі — лозоплетіння. Зважаючи на складність роботи та її дуже високу якість, саме зірка від Дацюка була визнана кращою. Тепер вона протягом цілого року буде зберігатися в кабінеті міського голови Олександра Ісипа.

Під час чергового засідання міськвиконкому очільник міста привітав переможця, вручив йому грамоту від міськради, солодкий приз та матеріальне заохочення. І висловив упевненість у тому, що в наступному році кількість учасників новорічного конкурсу збільшиться. Адже, судячи з наповненості дитячих садків, малечі в Кобеляках більшає. А талантів і наставників, які можуть їх розвинути, у місті вистачало завжди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Чудо Юдо / 7 лютого 2013, 22:31
Якщо говорити відверто, щорічну кобеляцьку ялинку я вважаю позорищем Полтавської області. З року в рік ставлять якусь обшарпану ялинку, яка чомусь в’яне буквально менше ніж за тиждень, а прикрашають її силами "добровільного" припахування дітей у всіляких гуртках саморобними іграшками. І вішають одну і ту ж саму саморобну гірлянду із простих лампочок. Те, що є чим дітей зайняти — це, звісно, добре, але ж яке убожество у нас стоїть в місті на новорічні свята!
Для порівняння ось вам цьогорічна ялинка смт. Решетилівка, яке ледве більше від Біликів:
Посилання на www.adm-pl.gov.ua

Їхня ялинка як Майбах перед оцим нещастям:
Посилання на exo.in.ua
(не знайшов фото із прикрашеною ялинкою, але вона виглядає не краще).

А ще запам’ятался минулорічна ялинка, обрубаний стовбур якої стояв посеред міста... до червня місяця. Прямо як в анекдоті де суддя питав чому сімейна пара розводиться. А чоловік нарікає, мов, жінка задовбала, вже сьомий місяць пиляє: "винеси новорічну ялинку!"
Цьогорічний обрубок, як належне, стоїть на місці. Цікаво, поб’є він рекорд минулорічного?
2. New York / 8 лютого 2013, 00:01
1. Чудо Юдо пише:
«Для порівняння ось вам цьогорічна ялинка смт. Решетилівка»

Ну якби символом Нового року був фалічний, педорастично прилизаний конус китайського виробництва, то Решетилівка отримала б перше місце. Та слава Богу покищо цим символом є ялинка (чи сосна), і виглядає вона так Посилання на images.reklama.com.ua (якщо маленька) або так як у Кобеляках (якщо велика).
Так, прикрасити її можна й краще. Але ідея з залученням дітей — суперова і виховує дизайнерські здібності в учасників. Побільше б таких ідей!
3. Чудо Юдо / 8 лютого 2013, 10:34
Я взагалі то говорив про прикрашання ялинки, а не про заміну її штучною. Хоч щось придбалося із прикрас за весь час існування нашої ялинки? Чи все тільки за рахунок дітей?
4. Melissa / 18 лютого 2013, 18:31

Адміністрація:
Коментар видалено за порушення п.2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації