Вхід | Реєстрація

«Ми — українці»

«Ми — українці»

22 січня у всіх містах нашої держави відзначали подвійне свято — День Соборності та Свободи України.

Напередодні свята кобелячани зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Серед присутніх були і представники влади, і працівники та керівники районних й місцевих служб.

О 10-ій годині під державний Гімн розпочалися урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України. Далі, уже традиційно, до вітального слова запросили керівників міста та району. Першим вийшов голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

Спершу він підійшов до пам’ятника Тарасу Шевченку, вклонився та поклав квіти. Далі став ближче до мікрофону і розпочав свою промову.

— 22 січня 1919 року значимий день для України. Того дня підписали Акт Злуки і він був публічно оприлюднений у Києві на знаменитій Софіїській площі, де зібралися десятки тисяч людей із усієї держави. У цей день керівництвом УНР було вирішено, що тризуб і синьо-жовтий прапор будуть головними національними атрибутами України. 22 січня 1990 року мільйони українців вишикувалися у справжній живий ланцюг, що з'єднав міста Київ та Львів. Усі ці люди відзначали День Соборності, день своєї української єдності та свободи. Цим самим вони підтвердили, що ідеї злуки західноукраїнських та наддніпрянських земель живі та існують.

— Я хочу привітати всіх нас із тим, що ми сьогодні живемо в незалежній та вільній державі, — підсумував голова РДА.
Далі з вітальним словом до присутніх звернувся голова Кобеляцької районної ради Юрій Тагадюк.

— Я вірю в соборну, справедливу та незалежну Україну, у якій свобода людини та її громадянські права є найвищою цінністю. І допоможе нам Господь у цій великій і нелегкій справі, — сказав Юрій Іванович.

Останнім до присутніх звернувся міський голова Олександр Ісип. Він провів невеликий екскурс в історію, починаючи від часів скіфів до сьогоднішніх днів.

— Сьогодні ми з гордістю можемо сказати, що ми — українці. І сьогоднішній день є приводом ще раз зібратися і подумати, хто ми, чого варті, чого ми хочемо в майбутньому, — сказав міський очільник.
На завершення свого виступу він побажав усім хорошого та світлого майбутнього.

Далі свято продовжилось невеликою концертною програмою. Перед присутніми виступив дует викладачів Кобеляцької дитячої музичної школи. Тетяна Песиголовець та Ольга Сабірова виконали пісню «По діброві вітер віє». Насамкінець свята дівчата з квартету «Камертон» виконали пісню «Україна». На цьому урочистості з нагоди Для Соборності та Свободи України завершились.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації