Вхід | Реєстрація

Перенесення ринку може сприяти появі міського автобуса

А відбутися це може в найближчі рік-два.

Чимало мешканців Кобеляк мріють про те, щоб у райцентрі з’явився свій автобусний маршрут. Розмови про це точаться вже кілька десятиліть. Але далі побажань дана справа не продовжується. Кілька років тому по місту навіть курсували чутки, що пустити міський автобус заважає якась міфічна «автопарківська» мафія. Нібито монополісти побоюються появи конкурентів і маючи зв’язки в дозвільних інстанціях, всіляко перешкоджають запровадженню міського автобусного маршруту. Та ось вже кілька років, як на районному ринку перевезень немає монополії. Більше того, практично припинило своє існування місцеве автотранспортне підприємство. А міський автобус так і не поїхав Кобеляками.

Із проханням прояснити ситуацію та розповісти про перспективи запровадження міського автобусного маршруту ми звернулись до секретаря міськради Сергія Галушка. Сергій Станіславович сказав: «Я розумію і підтримую бажання людей. Але є принципова  позиція міської влади — за бюджетні кошти ми утримувати автобус не будемо. Це вже сто разів прораховано. Такий проект потребуватиме постійних багатотисячних дотацій із міського бюджету. А зайвих грошей у місті немає. А забирати їх у дитсадків, у комунальних підприємств, скорочувати витрати на якісь інші міські потреби не є раціональним вирішення проблеми.

За словами секретаря міськради, через неминучу збитковість проекту «Міський автобус» за нього не беруться навіть приватні перевізники. Він повідомив, що лише за останній рік до міськради звертались два підприємці із Кременчука та Полтави із заявами про наміри відкрити міський маршрут. Але, отримавши згоду і обіцянку сприяти в їх починаннях, починали прораховувати доцільність і відмовлялись від свого задуму.

Сергій Галушко наголосив: «А кобеляцькі підприємці цей варіант вже обрахували давним- давно. І теж відмовились». На думку чиновника такий розвиток ситуації пов’язаний перш за все із специфікою географічного розміщення Кобеляк. Він пояснив: «Кобеляки — компактне містечко. Його протяжність — максимум п’ять кілометрів. Люди доходять до органів влади, магазинів, місця роботи за 10-30 хвилин. От бізнесмени сідають в рахують, зважаючи на протяжність міста, кількість населення, розташування різних об’єктів. І розуміють, що відкривати міський автобусний маршрут — збитково».

Та все ж, на думку секретаря міськради, міський автобус у Кобеляках може з’явитись. Якщо у місті з’явиться новий важливий об’єкт. Мова йде про новий ринок, куди збираються перенести торгівлю промисловими товарами. Оскільки дане місце розташоване на околиці Кобеляк, то у багатьох людей виникнуть проблеми із можливістю до нього дістатися. Ось тут і може стати в пригоді міський автобус.

Згідно із попередньою інформацією, новий ринок може розпочати свою роботу вже у 2013 році. Можливо після цього і новий автобусний маршрут з’явиться.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2013, 16:18 | Кобеляки | Суспільство
1. водій / 10 лютого 2013, 21:42
Перенесення ринку може сприяти появі міського автобуса
А чому появі автобуса не може сприяти те, що Кобеляки хоча б не село?
Кобеляки — не село. У нас є «АТБ». Сьогодні велика подія в Кобеляках — Відкривається ще один об’єкт, який буде обслуговувати територіальну громаду нашого міста. Такий супермаркет підтверджує престиж Кобеляк. Адже далеко не в кожному місті є "АТБ". У селах їх не будують. Це означає, що Кобеляки цивілізоване, розвинене місто з культурним населенням.
Хіба таких вагомих речей не достатньо? гиии... ))
2. белый / 14 лютого 2013, 21:14
Если считать с точки зрения обшырности територии или стремления к цивилизованым условиям жизни, то я согласен с доводом "водия".Но как социальное явление город значительно хуже села.Большой город ,а я жил некоторых много лет -это бесмысленный враждебный к тебе мурашник без души и понимания.Село же социально более позитивное.Мое мнение- лучше жить в селе в кором ,почему бы и нет ,есть свои автобусные маршруты, чем в мегаполесе.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації