Вхід | Реєстрація

Украв, випив — у тюрму

Украв, випив — у тюрму

Схоже, що 45-річний кобелячанин Ш. у своєму житті послуговувався саме цим сумнівним досвідом.

Хто знає, чи пам’ятає цей чоловік легендарний фільм «Джентльмени удачі» і крилату фразу героя, якого зіграв Євген Леонов, але його життєвий шлях повністю відповідає відомому вислову. Із 1996 року цей чоловік більшість свого життя провів у місцях позбавлення волі. І, здається, на «досягнутому» зупинятись не збирається.

Лише влітку Ш. повернувся з місць позбавлення волі в рідні Кобеляки. І на шлях виправлення не став. Навпаки, навіть маючи ще не відбутий повністю термін покарання, чолов’яга буквально затероризував своїх земляків. Особливо довелось непереливки жителям мікрорайону Солонці. Фактично не було тижня, щоб когось із них не обікрали. Цупили все: від консервації з погреба до шуби. Дуже вподобав злодій велосипеди. Їх він украв аж три. Навіть дитячим велосипедиком не погребував. Як виявилось дещо пізніше, усе це було справою рук вищезгаданого Ш.

Із настанням зими чолов’яга, узагалі, розперезався. Одного вечора один із жителів Солонців виявив, що в його «Ланоса» розбите лобове скло. А з машини викрали 300 гривень і мобільний телефон. Правоохоронці досить швидко встановили, що злочин скоїв відомий нам «герой». Між тим він залишався на свободі. Попри те, що кобелячани буквально стогнали від «подвигів» злочинця, гуманне українське законодавство не давало змоги правоохоронцям припинити неподобства. Адже заарештувати людину можна лише після рішення суду.

Між тим, Ш. продовжував «прогресувати». І ось 2-го лютого в Кобеляках на вулиці Дніпропетровській він спробував викрасти вже цілий автомобіль. Один не надто обачний водій залишив свою «шістку» без нагляду та ще й з ключами в замку запалення. Ш. не довго думаючи, заліз у машину і спробував поїхати. Але був настільки п’яним, що не зміг розпочати рух.

А ось 3-го лютого він таки поїхав. Близько 11:30 у центрі Кобеляк, на вулиці Огія, інший, теж не надто обачний водій, залишив вантажну «ГАЗель». У машині були холодильники та інша побутова техніка. Поряд проходив Ш. Побачивши відкриту машину і ключі в ній, він сів за кермо і поїхав. Водій швидко зателефонував у міліцію. Пошуками зловмисника одразу ж зайнялись співробітники карного розшуку і ДАІ. Спочатку до них надійшла хибна інформація, що «ГАЗель» з холодильниками поїхала в бік Чорбівки. Та потім виявилось, що викрадена машина прямує до Кременчука. Її та угонщика дійсно знайшли вже на межі Кобеляцького і Козельщинського районів. Затримували правопорушника співробітник карного розшуку Максим Крейс та працівники Кобеляцького ВДАІ. За словами Ш., він дійсно їхав у Кременчук. І нібито збирався там продати «ГАЗель» за сто американських доларів. Але цій угоді, завдяки старанням правоохоронців, не судилося здійснитися. Зараз Ш. нарешті ізольований від суспільства. Поки що його затримали на три доби. Більшого не дозволяє закон. Та, швидше за все, суд прийме рішення про арешт непутящого кобелячанин. За угін йому загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2013, 17:15 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації