Вхід | Реєстрація

Переможця та призерів визначено в останній грі останнього туру

Майже два місяці 18 команд вели боротьбу за перемогу в змаганнях відкритої зимової першості Кобеляцької районної організації ВФСТ «Колос» з волейболу. Але велика кількість уболівальників зимовими вечорами регулярно збиралися в спортивному комплексі «Іскра» та спортивному залі ЗОШ № 2, щоб підтримати свої команди. Тим часом волейболісти в ході турніру прибавляли в майстерності і майже всі ігри проходили в запеклій спортивній боротьбі. Майже всі команди прогресували від матчу до матчу і ніхто з упевненістю не міг сказати, що переможе «Інтер», укомплектований потужними місцевими гравцями, чи молода команда учнів ЗОШ №2, яка гучно заявила про себе, чи амбітна Дашківка. Кобеляцький «Медик» також комфортно розташувався на верхівці турнірної таблиці.
Інтрига зберігалася до кінця турніру, адже до останнього туру не відомо було, чи залишать за собою лідируючі позиції «Інтер», «Медик», Дашківка. Адже прогресуючи по ходу турніру «каменем спотикання» для лідерів стали команди «Прапор» Підгора, «Маленькі сови-2» Кобеляки, «Спартак» Рибалки, які відібрали дуже важливі очки в лідерів, а система нарахування очок заставляла грати команди в кожній грі на максимальний результат (перемога з рахунком 2:0 — це три очки, 2:1 — два очки, поразка 1:2 — одне очко, а 0:2 — нуль очок). «Інтер» не програвши жодного матчу, але зігравши з рахунком 2:1 з Рибалками та «Маленькими совами», усе ж втратили очки. Дашківка виграючи всі поєдинки 2:0, поступилися учням ЗОШ №2 — 0:2, а «Медик» поступився «Інтеру» та тричі зіграв 2:1 з Рибалками, Бутенками й «Маленькими совами».

Перед останнім ігровим днем ще не було визначено жодного підсумкового місця, а розподіл місць з 1 по 3 залежав від результату матчів між «Медиком» і Дашківкою, а також Дашківкою з «Інтером». Перед фінальними поєдинками «Інтер» набрав 46 очок, «Медик» мав на своєму рахунку 42 очка, Дашківка завоювала 42 очка (1 гра в запасі).

Першими на майданчик вийшли грати «Медик» і Дашківка. Відразу було видно, що матч обіцяє бути цікавим. Як показали перші хвилини поєдинку, гості вийшли з піднесеним настроєм, адже їм необхідно було перемагати, щоб змагатись за перше місце. А місцевий «Медик», за шаленої підтримки численних глядачів, показав одну з найкращих своїх ігор упродовж всього сезону. У підсумку вигравши обидві партії з рахунком 25:21 та 25:18. При такому розвитку подій Кобеляцький «Інтер» уже забезпечив собі першу сходинку турнірної таблиці.

Завершальний матч турніру між «Інтером» і Дашківкою виявився не менш напруженим. За великої кількості вболівальників місцеві волейболісти мали довести, що гідні звання чемпіона. Вони це й зробили, вигравши з переконливим рахунком 2:0.

У підсумку перша сходинка за «Інтером» (школа-інтернат), друга позиція у «Медиків», третє місце посіла Дашківка.

Команда-переможець нагороджена перехідним кубком та дипломом. Оргкомітетом з проведення змагань було визначено кращих гравців турніру: кращим захисником визнано Олександра Ярошенка (команда ЗОШ № 2 педагоги), кращим розігруючим — Дмитра Чорного (учні ЗОШ № 2), кращим блокуючим — Олександра Шкраєва (Дашківка), кращим молодим волейболістом, нападаючим — Олексія Дрофу («Медик»), кращим гравцем турніру — ветерана спорту Романа Гузченка, домінанти нагороджені грамотами та пам’ятними призами.


Автор: Максим ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2013, 16:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації