Вхід | Реєстрація

Міськрада купить піскорозкидач за півмільйона

Згідно з задумом міської влади, придбана техніка виконуватиме кілька функцій: узимку розкидатиме на дороги пісок, а влітку вивозитиме побутові відходи.

У вівторок у приміщенні міськради відбулась процедура розкриття цінових пропозицій, яка мала визначити в кого і по якій ціні буде закуплено піскорозкидач. Свої тендерні пропозиції подали чотири фірми, дві з яких представляли Київ, інші — Луганськ і Миколаїв. Саме фірма з Миколаєва, останнім часом, поставляла техніку для Кобеляцької міськради. Але цього разу найнижчу ціну за піскорозкидач на базі вантажного автомобіля «МАЗ» запропонувало ТОВ «Промислово-комерційна компанія «Будшляхмаш» із Києва. Їх пропозиція — 570 тисяч гривень. Саме кияни й були оголошені переможцями торгів.

Вантажний автомобіль «МАЗ-5551», який збирається купити міська влада, буде виконувати не лише функцію піскорозкидача. Також він обладнаний спеціальним відвалом для розгортання снігу. За один виїзд машина здатна розкидати шість тонн піску. Його попередник, старенький «ЗІЛ», протягом цьогорічної зими шість разів виїжджав «на лінію». І завжди його притягали в комунгоспівський гараж. Машина просто ламалась. Саме тому міська влада й зважилась на таке коштовне придбання. До речі, зроблене виключно за міські гроші. Улітку «МАЗ» перевозитиме побутові відходи на міське звалище.

Після придбання «МАЗа» у міській раді нараховуватиметься вісім одиниць снігоочисної техніки. Міський голова Олександр Ісип з цього приводу говорить: «При ідеальних умовах, а це нова техніка, яка не ламається, і наявність грошей на придбання паливно-мастильних матеріалів, кобелячанам вистачило б чотирьох механізмів. Але в разі авральних ситуацій, схожих на ту, що цьогоріч виникала в Києві, дай Бог, щоб ми й нинішнім автопарком справились. Він за добу здатен розчистити все місто».

У планах міської влади — придбання бульдозера та великої (більше аніж 20-кубової) машини для вивезення відходів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2013, 14:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації