Вхід | Реєстрація

«Літератору» — два роки

«Літератору» — два роки

Першого лютого члени громадської організації «Літератор» відзначали дворіччя від дня її створення.

У перший день лютого, близько полудня, досить багато поетів та письменників зібрались у невеличкій кімнаті Кобеляцького музею літератури та мистецтв. Одразу ж голова літературної організації Леонід Митько нагадав усім причину зібрання: рівно два роки від дня створення громадської організації «Літератор». Коли всі зайняли свої місця, Леонід Митько нагадав історію її створення. Зокрема, розповів про те, що перший крок до створення об’єднання літераторів Кобеляччини було зроблено саме в музеї літератури та мистецтв. 15 грудня 2010 року на зустрічі творчих людей прозвучала пропозиція створити організацію «Літератор». Тоді було вирішено підготувати статутні документи для проведення установчих зборів. І вже 1 лютого 2011 року в приміщенні Кобеляцької районної бібліотеки зібралися письменники, поети, літературознавці, які взяли на себе місію створити літературне об’єднання. Засновниками «Літератора» стали досить багато людей. Серед них: Володимир Чернявський, Василь Безкоровайний, Леонід Митько, Микола Скляренко, Олена Лашко, Галина Моісеєнко, Галина Сабадир, Віта Кузема, Григорій Потетій, Галина Петлюк, Микола Бондаренко, Юлія Савченко та Ольга Онищенко. Уже через декілька місяців до спілки було прийнято безліч талановитих людей Кобеляцького району. І зовсім нещодавно до членів «Літератора» виявили бажання приєднатись ще двоє молодих поетес. Це Світлана Довгань та Оксана Павленко.

Зустрічі місцевих художників слова з громадськістю відбуваються майже щомісяця. Як правило, вони проходять у районній бібліотеці, територіальному центрі соціального обслуговування або ж у музеї літератури та мистецтв. За цей час уже проведено безліч творчих вечорів. Кобелячани мали можливість познайомитись із творчістю Валентина Голяника, Василя Безкоровайного, Володимира Чуйкова, Галини Петлюк, Івана Телятника та ще з багатьма поетами й письменниками нашого краю.

— Ми є відкритою організацією. Тому запрошуємо до співпраці талановитих людей. Віддамо належне нашому славетному краю, ім’я якому — Кобеляцький край, Кобеляччина, Кобеляки, — підсумував Леонід Митько.

І так як зібрання відбувалось у приміщенні музею, присутнім представили його нового директора Тетяну Чешко. Вона розповіла про себе і про свої плани, які вона втілюватиме в життя в ролі директора музею. Зокрема, її задумом є написати історію музею.

Після чого майже кожному з присутніх на зустрічі літераторів надавали слово для привітання. Хтось висловлював свої вітання в прозі. А хто — віршами. Олександра Казанко, для прикладу, присвятила присутнім свій вірш «Глаза поэта».

— Это о вас и вам, — сказала поетеса.

А Любов Варич, користуючись моментом, запропонувала створити спеціальний фонд, в який будуть сплачуватись членські внески.

— Тоді кожен відчуватиме себе частиною спілки. Адже всяке в житті буває. У когось біда трапиться і потрібна буде наша допомога, у когось — радість. І для того, аби не збирати в разі потреби зі світу по копійці, я і пропоную створити спеціальний фонд, — сказала Любов Варич.

Присутні підтримали її пропозицію.

— Ми будемо справжньою спілкою! Можна буде фінансово допомагати один одному. За когось порадіти, а комусь поспівчувати, — сказала поетеса.

Після чого зачитала декілька власних віршів, підготованих спеціального до святкового зібрання.

Підсумовуючи зустріч, Леонід Митько запевнив, що кількість бажаючих вступити до спілки збільшується.

— Люди цікавляться, читають у засобах масової інформації про нас. Дехто просить приєднатися до організації. Буває, що й з інших районів телефонують. Ось недавно зверталися з Нових Санжар і навіть з Лубен. Та ми всім раді! — запевнив Митько.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2013, 11:25 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації