Вхід | Реєстрація

Материнська любов, позбавлена здорового глузду, поповнює кишені шахраїв

Материнська любов, позбавлена здорового глузду, поповнює кишені шахраїв

Незважаючи на багаторазові попередження громадян та роз’яснення їм основних схем діяльності шахраїв по видурюванню грошей, у Полтаві, на жаль, з’являються нові потерпілі. Так, протягом останнього часу у Київському районі Полтави дві жінки віддали останні гроші псевдоміліціонерам, які пообіцяли не порушувати кримінальних справ відносно їхніх синів.

Сімдесятип’ятирічній пенсіонерці невідомий чоловік, який назвався працівником міліції, зателефонував близько одинадцятої години дня. «Він сказав, що мого сина затримали за перевезення наркотиків, і якщо я хочу, щоб відносно нього не порушили кримінальну справу, то потрібно заплатити, - розповідала перебіг подій потерпіла бабуся. – Моєму сину вже більше п’ятдесяти років, він ніколи нічим подібним не займався, тому я спочатку засумнівалась у правдивості сказаного. Однак, я почула в слухавці голос мого сина, у всякому разі мені тоді так здалось. Він стояв неподалік «міліціонера» і просив про допомогу, і тоді у мене всі сумніви відпали – усяке в житті трапляється».

Чоловік повідомив, що звільнення сина буде коштувати п’ять тисяч – на таку суму потрібно поповнити номери мобільних телефонів. Він попередив стареньку, що це потрібно зробити дуже швидко і якщо вона не встигне, то сину загрожуватиме вісім років в’язниці. Коли любляча мати почула про в’язницю, вона взяла гроші і чимдуж, наскільки дозволяв похилий вік та здоров’я, побігла до найближчого терміналу. Лише по дорозі подумала, що потрібно зателефонувати сину, але сама ж і відкинула таке бажання - якщо він у міліції, то телефон у нього, звичайно ж, забрали. «Коли я перерахувала гроші, - продовжує пенсіонерка, - я зателефонувала цьому чоловікові. Він сказав, що кошти йому вже надійшли, але надіслати потрібно не п’ять тисяч гривень, а п’ять тисяч доларів. Таких грошей у мене не було, тому я почала плакати та просити його відпустити сина. Я запропонувала йому віддати все, що у мене було – ще три тисячі гривень». Невідомий «змилувався» над старенькою. Коли пенсіонерка сходила додому по гроші та перерахувала їх на вказані номери мобільних телефонів, він повідомив, що її сина відпустили і він скоро буде вдома.

Після такої новини бабуся одразу зателефонувала своєму синові. Під час розмови вияснилось, що він живий-здоровий, знаходиться на роботі і з працівниками міліції взагалі протягом дня не спілкувався. Пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали і без жодної надії ще раз почути невідомого чоловіка, все ж набрала номер його мобільного. На здивування старенької, «міліціонер» взяв слухавку та дав відповідь на усі її запитання. Мовляв, затриманий назвався вашим сином, дав ваш номер телефону, тому ми і прийняли його за вашого сина. Чоловік визнав свою помилку та вибачився, а потому запропонував бабусі зустрітись, щоб повернути їй гроші. «Він запропонував мені зустрітись у мене вдома, - продовжує потерпіла. – На той момент я уже розуміла, що розмовляю із злочинцем, тому категорично відмовилась: він хотів зайти до квартири, побити мене і винести з квартири мої речі».

Ще одна полтавка «відкупила» свого сина від кримінальної відповідальності за трохи меншу суму – три тисячі гривень. Як і в попередньому випадку, все почалось із телефонного дзвінка невідомого чоловіка, який назвався працівником міліції. «Він повідомив мені, - розповідає ошукана жінка, - що мій син дуже сильно побив якогось чоловіка. Побитий чоловік лежить в лікарні, йому потрібна термінова операція. У рідних потерпілого грошей на таку операцію немає, тому якщо я дам гроші на операцію, то вони не будуть звертатись у міліцію і мого сина відпустять». Після цього, шокованій такою новиною пенсіонерці, дали можливість поспілкуватись по телефону із сином. «Голос був мало схожий на голос мого сина, - продовжує жінка, - однак, я подумала, що це від того, що він зараз у тяжкому психологічному стані». Після спілкування із невідомим, жінка побігла до банкомату та перерахувала необхідну суму на вказаний номер. Коли ж після цього зателефонувала сину – виявилось, що ніякої бійки він не вчиняв.

Незважаючи на те, що міліція по всій Україні щотижня затримує подібних шахраїв, на їх місце приходять нові бажаючі легкої наживи. На думку правоохоронців, таке «оновлення кадрів» припиниться тоді, коли українці озброяться відповідною інформацією та не будуть піддаватись хитрим вигадкам правопорушників.

«Ми черговий раз звертаємось до громадян з проханням і вимогою не піддаватись хитрим вигадкам шахраїв, - зазначив помічник начальника Київського РВ ПМУ майор міліції Володимир Пасічко. – Якщо вам телефонують невідомі особи, представляються працівниками міліції та пропонують вирішити якесь питання після перерахунку певної суми на банківську картку чи номер мобільного, знайте – це шахраї. До подібних схем останнім часом досить часто вдаються шахраї для видурювання грошей у звичайних громадян. У подібній ситуації необхідно терміново звертатись у справжню міліцію. І чим раніше людина повідомить нам про подібний факт, тим більше у нас шансів уберегти її кошти від протиправного посягання та затримати правопорушника».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2013, 09:48 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації