Вхід | Реєстрація

Добра справа, розкрадання грошей чи продаж мулу

Багато людей, з якими довелося спілкуватися, обурюються «епохальними» планами влади. Маю на увазі будівництво басейну та чищення річки Кобелячок. Звертаються люди з запитаннями, але, чесно кажучи, немає в мене вже бажання сперечатися з владою. Ви ж самі її обрали. У неї тепер усі і запитуйте. Наперідь скажу, що вас вона слухати не буде, а робитиме по-своєму. Живе ж вона в іншому вимірі, у іншій системі координат. Та система, у якій подумки знаходиться влада, винайдена не в Україні і мислять там глобусами, пірамідами і вавілонськими вежами. Тому і не дивно, що в нас реалізовуються грандіозні плани, які відірвані від реального життя і нагальних потреб кобелячан. Мене це зовсім не дивує, бо все це давно добре відомо.

Почали «з неба падати» великі гроші і влада не знає де їх діти. Та розділіть їх по кишенях і не мучтеся. Ні, мудрять: то річку прочищають, то басейн будують. З одного боку піраміди мул тренуються нагортати, а з іншого — перериту землю і мул ніяке КРУ не порахує. Хоча розповідають, що мул той мастаки справно рахують і кобелячанам пропонують… за гроші. Вимальовується такий алгоритм «розчищення» річки: з Міжнародного екологічного фонду виділяють великі кошти, гроші ті перераховуються державній установі (ходять слухи, що МНС), відшукується організація посередник, якій державна установа перераховує отримані кошти, та організація виступає замовником робіт і знаходить виконавця.

На кожному з етапів, починаючи з підготовки проекту рішення про виділення коштів, голосуванні й далі аж до екскаваторщика чи машиніста «драглайна», щось із тією суми відрахується. Найменше, думаю, отримає виконавець-машиніст. Виходить, що поки гроші «скотяться» з вершини піраміди до виконавця, то їх і не залишиться. Потрібно населення і спонсорів залучати. «Лохів шукати» називається. Причину вагому придумали і намагаються кобелячан розжалобити, ба, навіть усовістити. Мовляв, давайте гроші, бо екскаватора заберуть і тоді знову проблеми будуть. Так ви ж візьміть і розплануйте, довгостроковий план-графік зробіть, як у «брюселях» чи де там навчали, як піраміди будували. Владі ж це відомо. А то, бач, гроші потрібні. Мало того, що толку з того прочищення ніякого, по великому рахунку, так ще й голову людям морочать. І думаєте їх дійсно річка турбує. Та ні. Розповідали мені, що стурбовані тим, що продаж мулу припинеться. Мул той успішно продають кобелячанам і не тільки. При цьому «продавці» оці його не «добували» і не купували. Вони, мовляв, благоустроєм займаються, після розчищення річки. А щоб мулу того «накопати», то потрібно великі кошти «вибити» і розділити по пірамідальному закону — машиністу найменше. Власне, машиністу з кобелячан і назбирати потрібно, а де сотні тисяч, що зверху виділили чи виділять, то нікому не відомо. Вони, можливо, сюди й не дійдуть.

А з іншого боку, цікаво, скільки ж коштував той, у свій час, мабуть, приватизований екскаватор? Думаю, що тоді хтось купив десятки таких екскаваторів за суму меншу тієї, що виділяють на одне розчищення. Якби машиністу всі ті кошти виплатили, то він би обрив великим ровом усі Кобеляки, таку собі Атлантиду по Платону збудував би.
Сподіваюся, зрозуміли, що розчищення Кобелячки, це не що інше, як підприємницька діяльність із продажу мулу. І попутно розпорошення, вірніше, розкрадання коштів. А можна рахувати і навпаки: на першому місці розкрадання, а продаж мулу  — на другому. Куди гроші насправді підуть, то не ваша справа. Як не ваша справа, куди йдуть гроші за ремонт доріг. Уже ви повинні б запримітити, що коли найбільша негода, то дороги і ремонтують.

А тепер, щодо басейну… Це чергова бредова ідея, якщо сприймати усе так, як «малюють». А якщо з іншого боку дивитися, то, можливо, влада на перспективу працює. Творить інфрастуктуру для майбутніх господарів, за це й нашим підпанкам покупатися дозволять. А ви думаєте, що то для кобелячан. А ще, давно вже хтось під памятник Богдану Хмельницькому «копає», на нерви він комусь діє. То й це питання заодно вирішиться.

P.S. Замість басейну взяли б і збудували відкрите зимове хокейне поле для молоді. Грошей на це небагато потрібно, за електроенергію ми б уже гуротом платили, якщо бюджет дірявий.


Автор: Людмила Пряхіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2013, 12:37 | Кобеляки | Суспільство
1. водій / 11 лютого 2013, 23:58
Автор: Людмила Пряхіна - спасибі
ps:
Сподіваюся, зрозуміли, що розчищення Кобелячки, це не що інше, як підприємницька діяльність
Її загадення було такю самою п. діяльністю - це також не тайна.

ps2: Проблема не у тому що хтось чогось не доганяє, проблема у тому що народ покірний соплежуй.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації