Вхід | Реєстрація

У районі триває операція «Візит»

Відповідно до розпорядження МВС України на території держави та Кобеляцького району в період з 31 січня по 19 лютого 2013 року проводилися профілактичні заходи, пов'язані з відвідуванням помешкань громадян.

Основною метою зазначених заходів є налагодження взаємодії з населенням, зміцнення довіри людей до міліції, налагодження ділового співробітництва та партнерських відносин між міліцією і населенням у забезпеченні охорони громадського порядку, профілактиці злочинності.

Одними з основних критеріїв оцінки роботи дільничного інспектора міліції є реальний стан громадського порядку та криміногенної ситуації на території обслуговування, ефективність залучення до роботи з додержання правопорядку громадських помічників дільничних інспекторів у сільській місцевості, позаштатних дільничних інспекторів міліції, населення та громадських формувань. Професійність дільничного інспектора міліції визначається з огляду на його вміння працювати з людьми, правильне використання обізнаності з особливостями закріпленої за ним дільниці та населення, що проживає на ній.

Виконання цих завдань забезпечується системним вивченням населення, своєчасним виявленням криміногенних осіб, активною роз’яснювальною роботою, що можливо лише за умови регулярних поквартирних (подвірних) обходів.

При проведенні поквартирних (подвірних) обходів працівникам міліції насамперед необхідно:

1) ознайомлення з населенням, що мешкає на дільниці;

2) виявлення криміногенного контингенту, збір відомостей, що мають значення для розробки заходів щодо попередження та розкриття злочинів;

3) вивчення способу життя і поведінки підоблікових осіб;

4) перевірка дотримання громадянами паспортно-візового режиму;

5) розгляд заяв, повідомлень і пропозицій громадян, що надійшли, у тому числі під час обходу;

6) ознайомлення населення з рекомендаціями для попередження крадіжок із квартир, автотранспорту, порядку щодо зберігання наявної вогнепальної зброї;

7) роз'яснення чинного законодавства тощо.

У бесідах з громадянами необхідно повідомити адресу розташування службового кабінету, номер телефону, дні та години прийому, вручити візитну картку.

Дільничний інспектор міліції повинен обов’язково з’ясувати у громадян, що або хто їх турбує своєю антигромадською поведінкою, які, на їхню думку, необхідно вжити заходи, щоб недопустити правопорушення, із ким провести профілактичну бесіду. Важливим фактором поквартирного (подвірного) обходу є стимулювання готовності населення звертатися за допомогою до міліції. Також це буде сприяти поліпшенню діяльності органів внутрішніх справ і мобілізації населення на боротьбу зі злочинністю, зміцненню зв’язків дільничного інспектора з населенням, а також його авторитету на обслуговуваній дільниці.


Автор: Віра ГОМОНЮК, інспектор по роботі з населенням Кобеляцького РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2013, 09:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації