Вхід | Реєстрація

Юний театр для Ромео і Джульєтт

Юний театр для Ромео і Джульєтт

Півроку тому у Новосанжарському БДЮТі почав діяти театральний гурток. На сьогодні його учасниками є 18 юних акторів, які готуються захищати честь нашого району на обласному конкурсі-огляді театральних колективів.

У середу о 16:00 у БДЮТ сходяться учасники театрального гуртка. Це учні 9-10 класів Новосанжарського НВК. Обговорюють концертну програму до 8 Березня. Аня Бабенко — педагог-організатор і керівник гуртка роздає ролі Ромео та Джульєтти.

— Не хвилюйтесь, ролей вистачить усім, у програмі буде задіяний кожен з вас, — говорить гуртківцям.

Далі розпочинають репетицію уривка з вистави «Весілля в Малинівці». До неї юні артисти ставляться з особливою відповідальністю, адже саме цим своїм виступом готуються захищати честь району на обласному конкурсі-огляді театральних колективів.

— Діти до нас приходять і записуються самостійно, щоб розкрити свій талант. Вони надзвичайно ініціативні, самі пишуть сценарії, придумують костюми, приводять друзів. От тільки хлопців у нас мало, але сподіваємось, що ситуація виправиться — говорить Аня Бабенко.

Театральний гурток існує з 15 вересня. Відвідувати його можуть усі бажаючі, заняття проводяться абсолютно безкоштовно. На сьогодні його учасниками є 18 дітей, 16 дівчат і 2 хлопці. За цей порівняно невеликий проміжок часу на рахунку гуртківців уже чимало здобутків: концертні програми з виставами, піснями та віршами, підготовлені до Хеллоуіна, дня Святого Миколая, Нового Року, Різдва та інших свят.
За словами самих учасників, театральний гурток — це те місце, де можна із задоволенням і користю провести час, навчитися і дізнатися багато нового і цікавого, знайти друзів, реалізувати свій творчий потенціал і, можливо, визначитися з майбутньою професією.

— Відвідую гурток два місяці. У нас дружний колектив, мені тут дуже подобається, — ділиться враженнями Маргарита, учасниця гуртка.

— А я, після того як почала сюди ходити, взагалі вирішила стати режисером, — додає інша учасниця — Віолета.

У товаристві юних акторів година пролітає непомітно. Поспостерігавши за їхньою натхненною грою, просто неможливо залишитися байдужим і неусміхненим.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації