Вхід | Реєстрація

Платиш штраф — візьми протокол

З лютого місяця 2013 року департамент Державтоінспекції запровадив введення національної бази даних, куди  вносять інформацію про порушення правил дорожнього руху. Це унеможливить безпідставне направлення матеріалів до державної виконавчої служби. Бо часто водії сплачують штраф вчасно, але відповідну квитанцію в ДАІ не представляють. Сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху можна в будь-якому банку України. При цьому треба мати документ, що посвідчує особу, індивідуальний ідентифікаційний номер платника податку та екземпляр протоколу про адміністративне правопорушення.

Тепер під час сплати штрафу громадянину потрібно повідомити, крім своїх анкетних даних, що вимагає банк, номер і серію протоколу, стосовно якого накладений штраф. Після того, як громадянин повідомить таку інформацію, згідно з нововведеною базою даних, вона буде відображатися в системі адмінконтролю і автоматично відпаде потреба відправляти для примусового виконання матеріал до державної виконавчої служби.

Зразок заповнення квитанції про сплату штрафу за порушення правил дорожнього руху можна знайти на сайті управління Державтоінспекції. Також нагадуємо водіям, що штраф потрібно сплатити не пізніше, як через 15 днів після вручення постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора — не пізніше, як через 15 днів із дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення. Якщо ж водій не оплатить штраф упродовж п'ятнадцяти днів, то сума штрафу збільшується вдвічі.


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарногопоста №2 роти ДПС ДАІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2013, 13:56 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації