Вхід | Реєстрація

Дорога Бродщина-Красне — «гаряча точка» нашого району

Дорога Бродщина-Красне — «гаряча точка» нашого району

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада в голови Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про тваринництво та стан доріг.

Розпочав апаратну нараду Анатолій Таранушич повідомленням про результати виборів депутатів у Золотарівці та Шенгурах. А точніше, розповів про явку виборців. За словами голови РДА, у Золотарівці явка була 77 відсотків, а в Шенгурах — 81.

— Якби так приходили голосувати в усій державі! Було б добре, — сказав Анатолій Таранушич.

Також він зупинився на питанні стану доріг у районі.

— Дорога Бродщина-Красне — «гаряча точка» району. Там неможливо проїхати, — наголосив голова РДА і поцікавився у Олега Хряпи, чи вирішується якось ця проблема. Хряпа відповів, що наразі ситуацію вдалося поправити.

— На цьому тижні дорогу ще підсипем та вирівняєм, — сказав він.

— На цій дорозі застряють автомобілі. Те ж саме стосується і доріг у Кобеляках. По Фрунзе зрізали верхній шар асфальту. А тепер для того, аби полатати всі ті ями одним лише щебенем, необхідно 700 тисяч гривень, — повідомив Таранушич.
Також він зупинився на питанні ціни на хліб і запевнив, що вона на соціальні сорти в районі не підвищиться.

— Ми влаштували інтервенцію нашого зерна в Комсомольський хлібзавод. Тому ціна має бути стабільною, — сказав Анатолій Олексійович.

Далі приступили до розгляду питань у порядку денному. Спершу Таміла Шевченко поінформувала про основні суспільно-політичні новини. Далі Тетяна Чердак доповіла про підсумки роботи галузі тваринництва в минулому році та виконання районної Програми розвитку галузі тваринництва на період 2011-2015 років у районі.

Підводячи підсумки роботи тваринницької галузі в сільськогосподарських підприємствах районну за 2012 рік, Тетяна Чердак відмітила ріст виробництва молока, продуктивності корів, реалізації худоби в живій вазі, приплоду телят, поголів’я свиней та птиці. За словами Тетяни Андріївни, станом на 1 лютого 2013 року в сільгосппідприємствах району утримується 2586 голів ВРХ. А це на 129 голів більше за аналогічний період минулого року. У тому числі збільшилося поголів’я корів на 173 голови. Також значно покращилась ситуація з утриманням свиней. Завдяки впровадженню інвестиційного проекту «Белгранкорм-Полтавщина», у сільськогосподарських підприємствах поголів’я з початку року збільшилось на 51,3 тисячі голів. І станом на 1 лютого цього року становить 54,2 тисячі голів. Також за словами Тетяни Андріївни, відзначається позитивна динаміка відтворення поголів’я худоби. Проте, якщо у молочному скотарстві та свинарстві поголів’я худоби збільшилося, то кількість овець зменшилась на 884 голови за рахунок вибракування та реалізації малопродуктивних тварин. Насамкінець своєї доповіді Тетяна Чердак повідомила, що на даний час тваринництво району перебуває на зимово-стійловому утриманні. Проте, через несприятливі погодні умови сільськогосподарськими підприємствами заготовлено недостатню кількість сіна, дефіцит якого перекрито за рахунок силосу. Також вона озвучила можливі шляхи покращення стану тваринництва в районі.

— При всій важливості розвитку агропромислового виробництва, як у великих сільгосппідприємствах, так і в приватних господарствах, досягти його нарощення можливо шляхом розбудови сучасних підприємств з високим рівнем технології вирощування і годівлі худоби та відновлення роботи недіючих тваринницьких ферм. Наразі в районі впроваджується інвестиційний проект «Белгранкорм-Полтавщина», за яким у селі Лучки планується будівництво приміщень під комплекс із вирощування та відгодівлі свиней, — сказала Тетяна Чердак.

— А чи з’явилися цього року в районі нові пункти прийому молока? — поцікавився Валерій Коломієць.

— Ні, працюють лише ті, які були відкриті раніше. А це 2 стаціонарних та 16 проміжних, — відповіла Тетяна Чердак.

— Та ті 16 не мають належного вигляду, — додав Анатолій Таранушич. — У нормальному пункті прийому має бути гігієна, охолоджувач, пристрій, який визначає жирність молока і людина, яка всім цим займається. Там цього немає.




Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2013, 18:43 | Кобеляки | Суспільство
1. водій / 7 березня 2013, 13:56
Яма за ямою, люба із них по коліна. Навіть із великими колесами, перед любою треба зупинятися і думати - як би їх об*їхати. Увага!!!, але одна із них закладена половинками червоного кирпича, щоб бути не такою глбиокою. Хто небудь зможе пояснити логіку?

Моя логіка проста - або це дибілізм у чистому вигляді (без нього логічного висновку тут не знайти), або чиєсь навмисне посмішище над центром Кобеляк. Обирайте самі. Комедія для сміху, та розмов між друзями усим, хто тут проїздить - а їх за день тисячі із усії нашої страни.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації