Вхід | Реєстрація

А ви готові до ЗНО?

До редакції звернулись батьки випускників однієї з міських шкіл. За їхніми словами, їхні діти не мають змоги готуватися до майбутнього зовнішнього незалежного оцінювання. Мовляв, тестів ні в продажу, ні у вчителів, ні в інтернеті ще немає.

За коментарем ми звернулися до спеціалістів Кобеляцького районного відділу освіти. Світлана Ніколенко повідомила, що тренувальні тести за останні п’ять років знаходяться на спеціальному сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Тому готуватися школярі мають змогу хоч кожного дня.

Аби підтвердити сказане, спеціаліст відділу освіти відкриває сторінку в інтернеті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти — zno-kharkiv.org.ua. Там вона переходить до розділу «Методичний порадник» і показує, що можна в он-лайні пройти тренувальне тестування з будь-якого предмету і одразу ж отримати свій результат у тестових балах. Там же опубліковано інформацію щодо тестів ЗНО-2013: програми з усіх предметів окремо, на основі яких будуватиметься зміст тестів, а також характеристики тестів.

— Протягом грудня в Полтавському інституті післядипломної освіти була проведена зустріч з усіма вчителями, чиї предмети винесені на зовнішнє незалежне оцінювання. Були там і представники з нашого районного методичного кабінету. Уся почута інформація була донесена до вчительської громадськості на січневих методоб’єднаннях педагогічних працівників. Тому не знати про те, що тести є  в інтернеті, вони не можуть, — каже Світлана Ніколенко.

За її словами, у 2013 році, як і в попередніх роках, вступ до вищих навчальних закладів здійснюватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, яке буде проводитися з одинадцяти предметів. Для складання ЗНО можна обрати не більше чотирьох предметів, що є конкурсними для вступу на обрану спеціальність. Уже наприкінці березня старшокласники матимуть змогу пройти пробне тестування, за результатами якого зможуть визначити, чи достатньо вони підготувались до основного зовнішнього незалежного оцінювання.

Протягом останніх років у нашій державі почали активно обговорювати плюси та мінуси тестової системи оцінювання. Припускали навіть, що в школи може повернутися стара екзаменаційна система. Та начальник районного відділу освіти Наталія Коваль повідомила, що випускні екзамени в школи не повернуть. Принаймні, найближчим часом. Адже тестова система вже добре відпрацьована і замінити її на екзаменаційну буде вкрай складно.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2013, 09:08 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації