Вхід | Реєстрація

Біля Красного репнула фура

Біля Красного репнула фура

Величезна вантажівка після ДТП на кілька годин перекрила рух на дорозі Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 22-ї години 14 лютого на під’їзді до села Красне з боку Кобеляк. На автодорозі зіткнулися дві фури. Як кажуть в народі: одна догнала іншу. У результаті аварії серйозно постраждав автомобіль «ДАФ», який перевозив 30 тонн нафти. На місці події миттєво утворилася пробка з кількох десятків вантажних та легкових автомобілів. За кілька годин її вдалося ліквідувати. Щоправда, наступного дня, у п’ятницю, на цьому ж місці знову виникла пробка. Це сталося після того, як із залученням техніки кобеляцького «Райавтодору» постраждалу фуру почали вантажити на інший автомобіль. Адже самостійно «ДАФ» рухатися не міг. Від удару величезна машина, у буквальному сенсі цього слова, репнула.

Швидше за все, у протоколі про дану ДТП буде вказано стандартне формулювання про недотримання безпечної швидкості руху та дистанції. Між тим, потрібно згадати і про місце, де сталася аварія. На даній ділянці асфальтне покриття переходить у знамениту красненську «руїну». Цілком можливо, що водій «ДАФа» запізно помітив кінець дороги і різко загальмував. І його «догнала» інша вантажівка. До речі, водій фури скаржився на те, що знак, який попереджає про бездоріжжя, встановлений занадто близько до початку вибоїн. І це не дає можливості вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки.

Користуючись нагодою, ми зателефонували до керівника Кобеляцького «Райавтодору» Олега Хряпи, щоб поцікавитись, коли ж буде ліквідована красненська «руїна». Олег Григорович розповів, що протягом лютого його працівники засипали щебенем двох фракцій близько шестисот метрів автодороги в Красному. Планують защебенити ще 150 метрів. Олег Хряпа також пояснив, чому дорога в цьому селі зазнала такого жахливого руйнування. Потрібно нагадати, що асфальт з неї зняли, як і з вулиці Фрунзе в Кобеляках, ще восени 2012 року. Та кобеляцька дорога ще якось тримається, а от красненська фактично зникла з поверхні землі. За словами Олега Хряпи, основна причина виникнення такої ситуації в підгрунтових водах, які в Красному знаходяться дуже близько. Як результат, на поверхню дороги повилазили так звані «пучини» (суміш води, землі і глини). Вони швиденько зруйнували те, що залишалось від асфальту.

Олег Хряпа сподівається, що щебінь на дорозі в Красному протримається до настання справжнього тепла. Лише тоді на нього покладуть асфальт і приведуть до порядку обочину.

Заради справедливості потрібно нагадати, що зняли асфальт у Красному і Кобеляках автодорівці з Лубен. Саме вони мали ремонтувати дві ділянки дороги Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка. Згідно всіх правил, вони повинні були нести відповідальність за подальший стан автошляху та ремонтувати його. Але це роблять кобелячани. Чому так сталося і чому лубенці покинули незавершену роботу — питати потрібно в Києві. І аж ніяк не в Лубнах чи Кобеляках.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2013, 19:31 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації